VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

2018. Augusztus 10.

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

A szivattyúk napjainkban már nem csak ipari méretekben szolgálják a feladatok elvégzését, hanem otthonra is többféle típus beszerezhető. Rendszerint a kerttel rendelkező házak tulajdonosai választják a készülékek kínálta előnyöket, ám a választás nem mindig egyszerű. Milyen típust érdemes beszerezni? Mely feladatokra találhatunk megfelelő szivattyúkat? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Nem mindegy a hatékonyság és a kapacitás

A kerti vízszivattyúk és az ásottkút szivattyú képesek arra, hogy gyorsan emeljenek át akár nagy vízmennyiségeket is, így például a tó vagy a medence feltöltése egyszerűbbé válhat. Fontos szem előtt tartani azt, hogy a víz mennyivel a felszín alatt van, vagyis milyen magasságba kell a szivattyúnak felhozni a vizet. Ez jelentősen befolyásolhatja azt, hogy milyen típus bizonyul ideálisnak. Hasonló a helyzet a kapacitással is, ami öntözés vagy medence feltöltés alkalmával is lényeges. Nem mindegy, hogy mennyit kell várni arra, míg a teljes kertet sikerül megöntözni, vagy mennyi ideig tart egy nagyobb medence vízzel való feltöltése. A kapacitás tekintetében érdemes nagyobb hatékonysággal működő fajta mellett letenni a voksot, így még akkor is megbízható lesz a munkatempó, ha például nagy melegben kell a szivattyúnak üzemelnie.

Búvárszivattyúk, a legnépszerűbb fajták

A búvárszivattyú, miként nevéből is adódik, nagy mélységből emeli föl a vizet, ezért minden olyan esetben ideális választás lehet, amikor a kerti feladatokhoz keressük a megfelelő eszközt. Figyeljünk a választásnál a motorteljesítményre, ugyanis ez is hatással van arra, hogy sikerül-e a kívánt mélységből vízhez jutni. Az úgynevezett centrifugális szivattyúk centrifugális erőt alkalmaznak a víz mozgatásához. Az acél alapanyag rendkívüli tartóssággal ruházza fel ezeket a darabokat, ráadásul az eltávolítható fedéllel rendelkező fajták lehetővé teszik azt is, hogy a törmeléket sikerüljön eltávolítani.

A szivattyú választék napjainkban minden korábbinál szélesebb, így legyen szó akár medence feltöltésről, a naponta szükségessé váló kerti öntözésről, vagy a háztartás vízzel történő ellátásáról, mindenki megtalálhatja a felhasználás módjának, az elvárt teljesítménynek és hatékonyságnak, vagy például a kút mélységének megfelelő készüléket, mely hosszú távon áll majd kifogástalanul rendelkezésre.Megosztás másokkal: