VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Hogyan lehet elkerülni az alagsor beázását?

2018. Augusztus 27.

Hogyan lehet elkerülni az alagsor beázását?

Építkezés vagy lakásbővítés során egyre gyakrabban esik a választás az alagsor beépítésére, vagy pincék lakótérré történő átalakítására. Nem más a cél ilyenkor, mint az élettér, a rendelkezésre álló négyzetméterek növelése, ezzel még otthonosabbá és kihasználhatóbbá téve az ingatlant. Fontos azonban, hogy a megfelelő kialakítással védekezzünk az árvíz, vagy az esőzések jelentette vizesedés problémája ellen.

Figyeljünk a csatornákra és a lefolyókra!

A belvíz nagyon sok problémát okozhat, ezért célszerű a szigetelésre és a megfelelő technikai felszerelésekre is hangsúlyt helyezni, ha az alsó részeket szeretnénk beépíteni. Árvíz esetén kitűnő szolgálatot tesz egy megbízható zsompszivattyú, de ennél sokkal fontosabb a megelőzés. Ez elsősorban a házon kívül kezdődik, méghozzá a lefolyócsövek és az ereszcsatorna folyamatos tisztításával. A lehulló levelek és egyéb törmelékek teljesen eldugíthatják ezeket, s innentől már csak egy lépés, hogy az esővíz az alagsor irányába induljon meg.

Homlokzati karbantartás

Az alagsorba a falakon keresztül is bejuthat a nedvesség, méghozzá a falak repedésein, felületi hibáin keresztül. Ez nem csak a hőszigetelést ronthatja, de melegágyat képezhet a penészesedésnek is. Fontos tehát, hogy gondoskodjunk a homlokzat időnkénti felújításáról, és ha a pinceszinten levő helyiség ablakokkal is rendelkezik, akkor a nyílászáró állapota is mindenképpen figyelmet érdemel.

A szivattyú ellenőrzése

Legyen szó akár belvíz, akár árvíz okozta problémákról, a megbízhatóan rendelkezésre álló szivattyú nélkülözhetetlen. Érdemes azt időnként ellenőrizni, és ha bármilyen alkatrészre vagy kiegészítőre van hozzá szükség, akkor célszerű beszerezni azokat. Az online rendelés kényelmét kihasználva akár a korszerű, darabos szennyeződéseket is kezelni képes eszközre is eshet a választás, amely biztosan nem hagy majd cserben, ha a helyzet úgy kívánja.

Árvízbiztosítás

Minden korábbinál többen érdeklődnek a speciális biztosítási fajta, az árvízbiztosítás iránt. Korántsem mindegy ugyanis, hogy az árvíz utáni takarítást, tisztítás költségeit nekünk kell-e állnunk, vagy azt a kockázati esemény bekövetkeztekor a biztosító vállalja át. Az árvízbiztosítás előnyeit sokszorosan élvezhetjük akkor, ha az időjárás vagy a természet kárt okoznak az ingatlanban. Gondoskodjon időben a szivattyú beszerzéséről is, ezzel felkészülve a problémás helyzetekre, és minimalizálva a károkat.Megosztás másokkal: