VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Medence szivattyúk - a felhőtlen fürdőzés alapja

Nyitólap   »   Blog   »   Medence szivattyúk - a felhőtlen fürdőzés alapja
2022. December 12.

Medence szivattyúk - a felhőtlen fürdőzés alapja

Legtöbbünknek az önfeledt nyári pihenéshez hozzátartozik a fürdőzés és amennyiben van rá lehetőség, akkor a saját otthonunkban a legkényelmesebb, de annak érdekében, hogy mindig kristálytiszta víz fogadjon minket, nagyon körültekintően kell választanunk a medence szivattyúk óriási választékából.

Legyen szó épített megoldásról vagy fémvázas szerkezetről, a víz kezelése szempontjából óriási a különbség egy gyermekpancsoló és a több személyes, 10-20 köbméteres, vagy annál is nagyobb medence között. A felfújható változatok esetében ugyanis nagyon ritkán kell foglalkozni a tisztítással, hiszen reggel feltöltjük, a melegítést rábízzuk a napsugarakra, majd a használatot követően leengedjük és másnap kezdjük az egészet elölről. Szerencsésebb helyzetben akár 2 napig is megfelelő maradhat a víz, ám ezt követően szinte biztosan opálossá válik és algásodni kezd. Pár száz liter mennyiség mellett nem igazán érdemes törődni ezzel a kérdéssel, tudniillik messze a víz cseréje a leggazdaságosabb megoldás. Bár ez a mennyiség is már elég jelentősnek bizonyul, ha naponta kell biztosítani. Mindemellett, a medence szivattyúk ennél jóval nagyobb volumenre lettek tervezve és a beépítésük sem igazán kivitelezhető, bár azért vannak kivételek. A köztes megoldást a vegyszerezés jelentheti, de tekintetbe véve, miszerint elsősorban kisgyermekek pancsolnak, ezt a legtöbben inkább elkerülnénk. Sokkal érdekesebb kérdés, hogy miképp járjunk el egy jóval nagyobb medence esetében? Azok térfogata ugyanis nem igazán teszi gazdaságossá, hogy gyakori vízcserével biztosítsuk a kiváló minőséget. 

Bestway medence - a kényelmes megoldás

Amikor az otthoni fürdőzésről van szó, akkor a legtöbben a technikai kérdéseket mellőzve, a legkomfortosabb megoldást szeretnénk. Természetesen vannak olyanok, akik mélyebben elmerülnének a témában és maguk szeretnék megtervezni az egész felépítményt, sőt, az is megeshet, hogy valakit érdekel a medence szivattyúk világa, ám nem ez az általános. A cél gyakorta inkább az, miszerint a melegebb napokon mindig kifogástalan víz várja a család hűsölésre váró tagjait, ez pedig minél kevesebb időt és energiát igényeljen. A Bestway medence pedig tökéletes válasz erre az igényre. A 2-3 személyes változattól kezdve, egész az 50 köbméternél is nagyobb, szinte már úszásra is alkalmas modellig, gyakorlatilag mindenki megtalálja a kívánalmainak legmegfelelőbb modellt a palettáról. Ráadásul a fémvázas kialakításnak köszönhetően, nemcsak a telepítés roppant egyszerű, de a karbantartás is csak minimális erőfeszítést igényel. A felhasznált anyagok nagy teherbírásúak és a tartószerkezet ellenáll a korróziónak, így aztán biztosan hosszú évekig hű társa lesz a családnak. Ami még talán ennél is fontosabb tényező, az a teljes felszereltség. Annak érdekében, hogy tényleg ne legyen más dolgunk, mint önfeledten élvezni a hűs habokat, nem nekünk kell választani a medence szivattyúk megannyi típusa közül, hanem azt a csomag részeként biztosítják. Az otthoni strandolás pedig ettől válik tökéletesen kényelmessé és igazi élménnyé.

Egy kút szivattyú segítségével rengeteg spórolhatunk

Noha a megfelelő szűrő alkalmazásával és az előírt vegyszerek használatával hosszú ideig megőrizhetjük a víz kiváló minőségét, óhatatlanul is előfordulhat olyan körülmény, ami indokolttá teszi annak cseréjét. Ilyenkor persze egyáltalán nem mindegy, mekkora térfogatról beszélünk, egy nagyobb medence esetén ugyanis ez számottevő költséggel járhat. A spórolás leghatékonyabb módja, ha nem a hálózatról vételezünk, hanem saját kúttal rendelkezünk. Ez sajnos nem mindenhol kivitelezhető, ám ha nagyobb telekkel rendelkezünk és a helyi szabályozások lehetővé teszik, akkor mindenképpen járjunk utána, nálunk alkalmas-e rá a terület. A fürdőzés mellett, ráadásul az öntözés során felhasznált vizet is jóval olcsóbban kapjuk, hiszen a fúrás költségeit leszámítva, csak a kút szivattyú működtetésére lesz szükség, ami elenyésző kiadást jelent. Bár a kivitelezés elsőre talán drágának tűnhet, mindig úgy számoljunk, hogy az ár akár 10-15 feltöltés után megtérülhet, ami kiváló érték. Arról nem is beszélve, miszerint így a környezetet is óvjuk, lévén nem az értékes ivóvizet használjuk el a fürdőzéshez, ekkora mennyiség esetén pedig amúgy is szükséges a vegyszerezés. A saját fúrt kút tehát minden szempontból kézenfekvő megoldás, amivel ha lehetőségeink engedik, érdemes és ajánlott élni.

Medence szivattyú - így válasszuk ki a megfelelő modellt!

Megeshet azonban, hogy utólag kell megoldanunk a víztisztítás kérdését. Akár azért, mert egy használt modell mellett tesszük le a voksunkat, vagy például, mert elsőre nem tartjuk fontosnak a dolgot, csak a későbbiekben döbbenünk rá a gyakori vízcsere kényelmetlenségeire. Így aztán előfordulhat, hogy ránk hárul a döntés és el kell igazodnunk a medence szivattyúk hatalmas választékában. Noha a megfelelő számításokat elvégezve, mi magunk is kikalkulálhatjuk a szükséges teljesítményt, további fejtörést okoz majd a márka és a modell kiválasztása. Ezért aztán kézenfekvő profi szakemberekre bízni a feladatot. Egy tapasztalt szakember ugyanis pontosan tisztában van azzal, hogy a környezettől, a felhasználási szokásainktól és a vízminőségtől függően, pontosan mire van szükségünk. A forgatási teljesítmény mellett, a szűrő típusa sem mindegy, illetve azt is érdemes átgondolni, miszerint nem járunk-e jobban egy teljesen automatizált rendszerrel. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a tökéletes élményhez és a kristálytiszta vízhez elengedhetetlen annak fertőtlenítése és a kémhatás pontos beállítása. A megfelelő érték szinten tartása kardinális kérdés, sem a túlságosan savas, sem a túlzottan lúgos hatás nem megfelelő. A fertőtlenítés klór segítségével oldható meg a legkönnyebben, erre egy folyamatos oldódást biztosító tablettás kiszerelés a legoptimálisabb, de léteznek egyéb módszerek is. Ezeket a tényezőket, valamint az algamentesítést és a medence szivattyúk nagy választékát figyelembe véve, talán az a legbölcsebb, ha a szakértő tanácsai alapján járunk el. Egy teljeskörű, precíz tájékoztatásból pedig mindent megtudhatunk, ami a biztonságos üzemeltetéshez elengedhetetlen. 

További hasznos cikkek a témában:

Gazdaságos pancsolás Bestway medencében
Bestway SUP deszka a nyár egyik slágere
Bestway felfújható jakuzzi, masszásmedence kompromisszumok nélkül
Bestway sátrak a kényelmes túrázáshoz
Bestway matrac mely rendkívűl komfortos







Megosztás másokkal: