VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

6 személyes sátor előnyös tulajdonságokkal

Nyitólap   »   Blog   »   6 személyes sátor előnyös tulajdonságokkal
2021. Május 3.

6 személyes sátor előnyös tulajdonságokkal

Ha már nem tudunk ellenállni a természet hívó szavának, akkor egy 6 személyes sátor tökéletes menedékül fog szolgálni az erdő közepén. Akadnak olyan keményfejű turisták, akik szerint a sátor felesleges, hiszen csak többletsúlyt jelent. Viszont, ha nem szeretnénk, hogy a hirtelen beköszöntő zord időjárás miatt vacogjon az egész család, akkor állítsunk fel egy minőségi sátrat, amiben kényelmesen elfér mindenki.

6 személyes sátor tágas beltérrel

Ennyi embernek nem kevés helyre van szüksége ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett alvás közben. Továbbá, a csomagokról sem szabad megfeledkezni, hiszen azoknak is helyet kell szorítani, elvégre nem tarthatunk mindent a szabad ég alatt. A kialakítása is változhat. Például a 6 személyes sátor felosztható két 3 személyes részre, amit egy nagy előszoba választ el. Ez utóbbi kitűnő helyként szolgál a csomagoknak. De az egy légtérrel rendelkező változatok is nagyon közkedveltek, főként a családok esetében. Egy bizonyos kor alatt, a gyermekek még előszeretettel alszanak a szülők mellett az ilyen alkalmakon.

Mi szerint kategorizálhatóak a sátrak?

Egy gyakorlott turista pontosan tudja, hogy mit kell keressen, amikor úgy dönt, hogy szeretne rendelni. Viszont egy általános vásárlónak nem biztos, hogy ez olyan egyértelmű. A kritériumok kimerülnek annyiban, hogy legyen benne elég hely, esetleg szép legyen a színe. A kellemetlenségek már az összeállításnál kezdődhetnek, ha nem járt utána alaposan, hogy pontosan milyen az igényeinek megfelelő 6 személyes sátor.

Van miből válogatni, ezért minden jel arra mutat, hogy bárki megtalálhatja a tökéletes példányt, amiben úgy érezheti magát, mintha mindig is az anyatermészet ölén nevelkedett volna.

Családi 6 személyes sátor

Ez mindenkinek ismerős lehet. Általában magasabbak a többi típusnál, ezért egy átlagos felnőtt gond nélkül felállhat bennük. Tágas beltérrel rendelkeznek és általában elég ellenálló anyagból készülnek. Viszont ennyi anyagnak bizony van súlya, ezért ezzel mászkálni a hátunkon túra közben nem kellemes. Összehajtva is több helyet foglalnak, ezért gondolni kell a tárolásra is a vásárlás előtt. Általában alumínium és üvegszálas sátorrudak összedugdosásával állítható fel, majd a hagyományos módon, a mellékelt feszítőzsinórokkal kell kifeszíteni. Minél feszesebb, annál kevesebb esélyt hagyunk a beázásra. Ez minden sátor esetében igaz. A több bejárat mindig praktikus, hiszen így oldalról is megközelíthető és nem kell átmászni a bent tartózkodó személyeken.

Turista sátor

Ebben a kategóriában is találkozhatunk 6 személyes sátorral, mivel ez a kategória nagyon széles spektrumon helyezkedik el. Ideális kempingezéshez és a vizes sportok kedvelőinek is. Általában egyszerű konstrukcióval rendelkezik, amitől egyszerűen összerakható és lebontható.

Az expedíciós sátrak

Rendkívül strapabíróak, könnyen összeállíthatóak, ellenállnak a zord időjárásnak, ezért alkalmasak a magashegyi túrázáshoz. Ilyen helyekre már nem jut el jármű, ezért mi kell cipeljük a terhet. A gyártók igyekeznek ennek érdekében minél könnyebb konstrukciót kialakítani.

Vízálló 6 személyes sátor

Bármelyik 6 személyes sátor lehet vízálló, aminek az anyaga poliuretánnal lett kezelve. Vásárláskor vegye figyelembe az anyag vízoszlopának adatait! Ez azt mutatja, hogy meddig vízálló az adott sátor. Például 1300 mm vízoszlop értékkel 1,30 méterig tartja a vízállóságát.



Megosztás másokkal: