VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Megbízható vízellátás házi vízmű beépítésével

Nyitólap   »   Blog   »   Megbízható vízellátás házi vízmű beépítésével
2021. Június 15.

Megbízható vízellátás házi vízmű beépítésével

A házi vízmű használatával olyan helyen is megoldható a vízellátás, ahol nincs vezetékes vízhálózat. Egy teljesen független rendszer alakítható ki, a megfelelő eszközök és szerelvények beépítésével. Nem kell víz nélkül maradnia az újonnan vásárolt nyaralójában, de az eldugott tanyákon is biztosítható a szükséges mennyiségű használati víz. Továbbá, lehetőség adódik egy automata öntözőrendszer kialakítására is.

Mikor alkalmazható a házi vízmű?

Eső vagy talajvíz felhasználásával automatikusan megoldja az egész ház, illetve telek vízellátását. A víztartályok és a medencék feltöltése szintén megoldottnak tekinthető a rendszer kialakítását követően.

A használata szinte minden esetben megoldható, amennyiben lehetséges egy fúrt vagy ásott kút kivitelezése. A magasan fekvő, sziklás talajviszonyok nem kedveznek a házi vízműnek. Ilyen esetben a rendszer kiépítése nem várt költségeket vonhat maga után, ezért érdemes más megoldást keresni, ami kevésbé munkaigényes, ugyanakkor hasonlóan hatékony.

Házi vízmű öntözéshez

Rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg, nem beszélve a tetemes mennyiségű vízmennyiségről. Mivel teljes mértékben automatizálható, ezért kizárólag akkor kapcsol be, amikor arra valóban szükség van, ezáltal nem pazarolja feleslegesen a vizet. A nyomáskapcsolónak köszönhetően, villamos energiát is megtakaríthat a használatakor. Ez az apró alkatrész növeli a szivattyú élettartamát azzal, hogy csökkenti a ki- és bekapcsolások számát.

Miből épül fel a házi vízmű?

Három fő egységből tevődik össze, ezekből kettő már említésre került az előbbiekben. A rendszer szíve a szivattyú, ami továbbítja a folyadékot az öntözőrendszerbe vagy a házi vízhálózatba.

 A nyomáskapcsolónak köszönhetően, a szivattyú nem dolgozik állandóan, ennek ellenére a vízellátás folyamatos marad. A modern digitális nyomáskapcsolók szárazonfutás elleni védelmet is biztosítanak a szivattyúnak, illetve lehetővé teszik, hogy a kapcsolótábla működését párás környezetben.

hidrofor tartályban található folyadék felelős a megfelelő nyomás biztosításáról. Hogyha valahol a házban kinyitunk egy csapot, mert szeretnénk megmosni a kezünket vagy töltenénk egy pohár vizet, akkor kisebb mennyiség esetén a hidroforban található nyomás fogja biztosítani az ehhez szükséges vizet. Ennek köszönhetően, a szivattyú nem kapcsol be feleslegesen. Amint a nyomáskapcsoló érzékeli a nyomáscsökkenést, bekapcsolja a szivattyút, ami ismét feltölti a hidrofortartályt.

Nem igényel különösebb karbantartást a házi vízmű

A minőségi PedrolloElpumpsPentax modellek, rendeltetésszerű használat esetén, éveken keresztül képesek a hibamentes működésre. Árvíz esetén viszont érdemes teljes rendszertisztítást eszközölni, mert ilyenkor szennyezetté válik a talaj és megeshet, hogy ezzel együtt a kútvíz is. A tisztítást és fertőtlenítést követően, garantáltan megszabadulhatunk a különféle vírusoktól és baktériumoktól. Ritkán, évente legalább egyszer nem árt szakemberrel segítségével megtisztítani a szivattyút a lerakódott szennyeződésektől. Ez szintén növeli az élettartamot és hibamentes működést tesz lehetővé



Megosztás másokkal: