VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Megbízható vízellátás házi vízmű beépítésével

2021. Június 15.

Megbízható vízellátás házi vízmű beépítésével

A házi vízmű használatával olyan helyen is megoldható a vízellátás, ahol nincs vezetékes vízhálózat. Egy teljesen független rendszer alakítható ki, a megfelelő eszközök és szerelvények beépítésével. Nem kell víz nélkül maradnia az újonnan vásárolt nyaralójában, de az eldugott tanyákon is biztosítható a szükséges mennyiségű használati víz. Továbbá, lehetőség adódik egy automata öntözőrendszer kialakítására is.

Mikor alkalmazható a házi vízmű?

Eső vagy talajvíz felhasználásával automatikusan megoldja az egész ház, illetve telek vízellátását. A víztartályok és a medencék feltöltése szintén megoldottnak tekinthető a rendszer kialakítását követően.

A használata szinte minden esetben megoldható, amennyiben lehetséges egy fúrt vagy ásott kút kivitelezése. A magasan fekvő, sziklás talajviszonyok nem kedveznek a házi vízműnek. Ilyen esetben a rendszer kiépítése nem várt költségeket vonhat maga után, ezért érdemes más megoldást keresni, ami kevésbé munkaigényes, ugyanakkor hasonlóan hatékony.

Házi vízmű öntözéshez

Rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg, nem beszélve a tetemes mennyiségű vízmennyiségről. Mivel teljes mértékben automatizálható, ezért kizárólag akkor kapcsol be, amikor arra valóban szükség van, ezáltal nem pazarolja feleslegesen a vizet. A nyomáskapcsolónak köszönhetően, villamos energiát is megtakaríthat a használatakor. Ez az apró alkatrész növeli a szivattyú élettartamát azzal, hogy csökkenti a ki- és bekapcsolások számát.

Miből épül fel a házi vízmű?

Három fő egységből tevődik össze, ezekből kettő már említésre került az előbbiekben. A rendszer szíve a szivattyú, ami továbbítja a folyadékot az öntözőrendszerbe vagy a házi vízhálózatba.

 A nyomáskapcsolónak köszönhetően, a szivattyú nem dolgozik állandóan, ennek ellenére a vízellátás folyamatos marad. A modern digitális nyomáskapcsolók szárazonfutás elleni védelmet is biztosítanak a szivattyúnak, illetve lehetővé teszik, hogy a kapcsolótábla működését párás környezetben.

hidrofor tartályban található folyadék felelős a megfelelő nyomás biztosításáról. Hogyha valahol a házban kinyitunk egy csapot, mert szeretnénk megmosni a kezünket vagy töltenénk egy pohár vizet, akkor kisebb mennyiség esetén a hidroforban található nyomás fogja biztosítani az ehhez szükséges vizet. Ennek köszönhetően, a szivattyú nem kapcsol be feleslegesen. Amint a nyomáskapcsoló érzékeli a nyomáscsökkenést, bekapcsolja a szivattyút, ami ismét feltölti a hidrofortartályt.

Nem igényel különösebb karbantartást a házi vízmű

A minőségi PedrolloElpumpsPentax modellek, rendeltetésszerű használat esetén, éveken keresztül képesek a hibamentes működésre. Árvíz esetén viszont érdemes teljes rendszertisztítást eszközölni, mert ilyenkor szennyezetté válik a talaj és megeshet, hogy ezzel együtt a kútvíz is. A tisztítást és fertőtlenítést követően, garantáltan megszabadulhatunk a különféle vírusoktól és baktériumoktól. Ritkán, évente legalább egyszer nem árt szakemberrel segítségével megtisztítani a szivattyút a lerakódott szennyeződésektől. Ez szintén növeli az élettartamot és hibamentes működést tesz lehetővéMegosztás másokkal: