VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Alkategóriák

Nyomásmérő óra, feszmérő óra

Fontos, hogy mennyi a nyomás a kompresszorban, autógumiban? Ott, ahol sűrített levegővel, vagy bármilyen sűrített állapotú légnemű, illetve nyomás alatt lévő folyékony anyaggal dolgozunk, kötelező tudnunk, hogy mind a tartályban, mind a használat közben milyen nyomással rendelkezünk. Vélhetően nem kell a látogatóinknak hosszan magyaráznunk, de az sem jó, ha túl alacsony, és az sem jó, ha túl magas a nyomás, hanem az a legjobb, ha optimális, vagy épp előírások, specifikációk alapján kifejezetten pontos. A nyomásmérő órák speciális célra való felhasználási körébe tartozik a barométer, a vákuummérő, de a vérnyomásmérő és a keréknyomás mérő is, és nagyon hivatalos nevén manométernek nevezzük. A különböző nyomásmérő órák különböző nyomás-intervallumban működnek, érdemes tehát a termékleírásokat pontosan átböngészni az alapján, hogy folyadék, vagy légnemű anyagok esetében használjuk, és hogy mekkora nyomásra van szükségünk. Természetesen az sem lényegtelen, hogy a csatlakozás módja és a csatlakozófelület mérete milyen jellemzőkkel bír.
Nyomásmérő óra A12 sorozat (álló, 1/8 col, 40mm, műanyag)

Nyomásmérő óra A12 sorozat

A nyomásmérő óra A12 sorozat változata a vízszállító csővezeték különböző pontjaira köthető, egyik végén közvetlenül a vízcsővezetékhez csatlakoztatva. Beszerelése viszonylag gyors és könnyű, ahogyan kezelése is. A menetes csonkon keresztül beáramló folyadék a nyomásmérő csövébe jut, ahol mutatója a nyomás hatására mozdul el. Kis mérete és nagy mérési tartománya segíti a nagy léptékű leolvasási skála elkészítését, számlapja pedig közvetlenül leolvasható. Szivattyú, hidrofor tartály felszerelésének elengedhetetlen kelléke a nyomásmérő óra. Az álló kivitel segíti a könnyebb megközelíthetőséget, egyszerűbb adatgyűjtést. Minimális karbantartási igényű, egyszerű és könnyen kezelhető kivitelű ez az ipari használatra is alkalmas nyomásmérő óra. A strapabíró, mechanikai rezgéseknek ellenálló eszköz akár laikusok, kezdők számára is könnyűvé varázsolja az analóg kijelző használatát, a pontos mérési eredmények feldolgozását. A nyomásmérő óra fontos eleme a házi vízműnek.
Nyomásmérő óra B12 sorozat (fekvő, 1/8 col, 40mm, műanyag)

Nyomásmérő óra B12 sorozat

Szivattyúja üzembe helyezése előtt mindenképpen érdemes nyomásmérő órát is felszerelnie. Megvásárolt eszköze a vízcsövekre közvetlenül viszonylag egyszerűen csatlakoztatható a menetes csatlakozás segítségével. A nyomásmérő óra használatával könnyedén tudja ellenőrizni a készülékeiben, vízcsövekben uralkodó nyomást. A közvetlen elven működő nyomásmérő óra a nyomást mechanikus alakváltozássá alakítja, így jelzi az elmozdulás értékét. Nagy mérési tartományával nagy mérési pontosság jár együtt. Kis mérete segíti a szűkebb helyekre történő felszerelést.  Fekvő kivitelű B12 típusú változata egyszerűvé teszi a nyomás értékének leolvasását, ezáltal könnyed kezelhetőséget biztosít. Tehermentesítő szelep használatával kímélhető a termék, mivel ez esetben a nyomásmérő csak a mérés idejéig kapcsolódik a napi 24 órában működő vízcsőrendszerhez.
Nyomásmérő óra A22 sorozat (álló, 1/4 col, 50mm, műanyag)

Nyomásmérő óra A22 sorozat

Az A22 típusú nyomásmérő óra ideális kiegészítője lehet öntözéstechnikai berendezésének, szivattyújának, házi vízműveknek egyaránt. Használatával a különböző folyadékok nyomásának mérését tudja elvégezni, azaz segítségével megállapítható, hogy rendszerünk a kívánt nyomásértéken üzemel-e. Az A22 típusú nyomásmérő óra az óra egyik felén található menetes csonk segítségével egyszerűen csatlakoztatható csővezetékéhez. Beszerelése speciális ismeretek nélkül is viszonylag gyorsan megy. Az álló kivitel segíti a jobb átláthatóságot, az egyszerűbb megközelítést. Kis helyen elfér, mégis viszonylag nagy mérési tartományban szolgáltat adatokat. Egyszerű, mechanikus kivitelű számlapjáról könnyedén leolvashatja a csövekben uralkodó nyomásra vonatkozó információkat. Az analóg nyomásmérő óra karbantartást nem igényel, jól tűri az igénybevételt.
Nyomásmérő óra B22 sorozat (fekvő, 1/4 col, 50mm, műanyag)

Nyomásmérő óra B22 sorozat

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy locsolás, kerti munka során rendkívül fontos lett volna tudni, mekkora a nyomás a csőben, de nem volt mivel megmérni. Például szórófejes öntözőberendezés esetén elengedhetetlen a vízcsőben lévő nyomás mérése annak érdekében, hogy kertünk növényeit egyenletesen tudjuk vízzel táplálni. Erre vonatkozóan ezzel a nyomásmérő órával a jövőben hajszálpontos információval lehetünk gazdagabbak. Ráadásul egy multifunkciós termékről van szó, mivel számos területen is alkalmazható: mezőgazdaságban, kerti munka során, öntözésnél, locsolásnál, otthoni vízellátó berendezéseknél, szivattyúknál, ház körüli vízhálózatnál. Elsősorban 0-30°C közötti tiszta víz nyomásának mérésére alkalmas. Használatával folyamatosan nyomon lehet követni a csőben lévő víznyomást. A készüléket egyszerűen rá kell rögzíteni egy speciális, úgynevezett T-idomra és már koordinálhatja is munkája során a víznyomást. Amennyiben más típusú, anyagú nyomásmérő órára volna szükség, ezekben az esetekben az álló, vákuummérő, keréknyomás mérő óráinkat ajánljuk.
Nyomásmérő óra A32 sorozat (álló, 1/4 col, 63mm, műanyag)

Nyomásmérő óra A32 sorozat

A nyomásmérő óra a vízvezetékek és légvezetékek "vérnyomásmérője”. Azt szokták mondani, hogy a magas vérnyomás néma gyilkos, ezért a magas vérnyomásban szenvedőknek rendszeres orvosi vizsgálat javasolt. Na de mivel lehet megmérni az ember vérnyomását? A vérnyomásmérővel. Ha pedig vérnyomást vérnyomásmérővel mérünk, akkor víznyomást pedig víznyomásmérővel! A vízvezetékekben áramló folyadék csakúgy, mint a vér az erekben, nyomás segítségével halad a csövekben. Ha a nyomás alacsony, a víz nem folyik rendesen. Ha azonban a nyomás túl magas, a víz tönkre teheti a vízcsövet, aminek következménye a csőtörés. A víznyomás rendszeres ellenőrzését nyomásmérő óra teszi lehetővé. A nyomásmérő óra, vagy más néven feszmérő óra használatával egész vízhálózatok tarthatóak ellenőrzés alatt, megelőzve ezzel a dugulást és a csőtörést. A nyomásmérő óra alkalmazásával megtudhatjuk, hány bar nyomással áramlik a víz a vízvezetékekben, így szükség esetén még az előtt állíthatunk a nyomás mértékén, mielőtt megtörténhetne a baj! A nyomásmérő órák a biztonságos vízhasználat megtestesítői minden háztartásban!
Nyomásmérő óra B32 sorozat (fekvő, 1/4 col, 63mm, műanyag)

Nyomásmérő óra B32 sorozat

A gáz és víz szállítására alkalmazott csöveknél, berendezéseknél mindenképpen fontos szempont, hogy mekkora nyomást okoz a szállításra kerülő légnemű vagy folyékony anyag. Hiszen a túl nagy nyomás akár a cső vagy eszköz roncsolódását okozza, az alacsony nyomás pedig akadályozza az anyag áramlását. A nyomásmérő órák hivatottak ezeket a problémákat kiküszöbölni. A nyomásmérő órába bejutó gáz vagy folyadék egy íves alakú, egyik végén zárt csőbe jut, ami a nyomás hatására megváltoztatja alakját. Az alakváltozás egy csatlakoztatott fogaskerék segítségével mozdítja el a nyomásmérő óra mutatóját. Amennyiben a határértéken belül van, akkor nincs probléma. Ha egy határértéken kívüli számra mutat a mutató, akkor meg kell tenni a szükséges lépéseket a probléma elhárítására. Ahhoz, hogy a szivattyú jól működjön, mindenképpen ügyelnünk kell a megfelelő nyomásra. Ahhoz, hogy a nyomásmérő óránk megfelelően tudjon üzemelni, mindenképpen fontos a megfelelő, szivárgásmentes csatlakoztatás. Ehhez használhatunk zsinóros tömítést és menettömítő anyagokat.
Nyomásmérő óra E32 sorozat (álló, 1/4 col, 63mm, műanyag)

Nyomásmérő óra E32 sorozat

Mindazoknak, akik bármilyen típusú szivattyút, vagy házi vízművet szeretnének beszereltetni, egy nyomásmérő órára is szükségük lesz. Ez a nyomásmérő óra egy egyszerű, könnyen kezelhető, praktikus kis eszköz arra, hogy meg tudjuk mondani, mekkora éppen a víznyomás a szivattyúnkban, illetve az öntözőrendszerünkben. Tehát, ha esetleg a szivattyúnkról, házi vízművünkről vagy kerti öntözőrendszerünkről úgy véljük, hogy nem működik megfelelően, esetleg nem jön belőle kellő erősséggel a víz, akkor a legegyszerűbb dolog lesz majd, amit bárki meg tud tenni, hogy megnézi a víznyomást a nyomásmérő óra segítségével. Ha pedig a víznyomás nem elegendő, akkor máris megvan a plusz információnk a problémáról, mellyel a szerelő vagy karbantartó szakembernek is nagyon sokat segítettünk, ezáltal elérve remélhetőleg nem csak a háláját, de egy gyorsabb és költséghatékonyabb hibaelhárító munkavégzést is. A nyomásmérő óra mellett számtalan más hasonló, apróbb, de mégis fontos szivattyúzási kiegészítő, illetve mindenféle kábel, tömítés, toldó-, javító-, leválasztó készlet, valamint az üzemi vagy indító kondenzátor is segít nekünk abban, hogy könnyebb legyen az öntözés, illetve a szivattyúzás.
Nyomásmérő óra F32 sorozat (fekvő, 1/4 col, 63mm, műanyag, glicerin)

Nyomásmérő óra F32 sorozat

A nyomásmérő óra, más néven manométer a gázok és folyadékok nyomásának mérésére használatos mérce. Vannak speciális alkalmazású nyomásmérők, például a vérnyomásmérő, vagy a légnyomás mérésére alkalmas barométerek. A nyomásmérő óra legismertebb változatában, a háztartásokban használatos úgynevezett Bourdon-csöves, más néven csőrugós manométer belsejében lévő tartozékok a készülék rendszerébe beáramló gáz vagy folyadék hatására elmozdulnak, a mozgás átvezetődik egy spirálrugón keresztül, aminek hatására a berendezés mutatója is elmozdul a bekalibrált értékre mutatva. Ha nem akarunk túlnyomás miatt keletkező csőtörést tapasztalni, mindenképpen elengedhetetlen nyomásmérő óra felszerelése. Amennyiben jól és elsősorban a hibák kiküszöbölésével akarjuk a háztartásunkat, vagy kiskertünk gépeit működtetni, akkor javasolt üzemi vagy indító kondenzátor beüzemelése. Emellett számos olyan eszköz alkalmazása lehetséges, ami megkönnyíti a házi kertekben töltött időt a mindennapokban, ilyen lehet például a homokleválasztó, a kábeltoldó készlet vagy akár a Mofém Golyóscsap javító készlet.
Nyomásmérő óra E35 sorozat (álló, 1/4 col, 63mm, műanyag, glicerin)
Nyomásmérő óra F35 sorozat (fekvő, 1/4 col, 63mm, inox, glicerin)
Nyomásmérő óra E55 sorozat (álló, 1/2 col, 100mm, inox, glicerin)
Nyomásmérő óra F55 sorozat (fekvő, 1/2 col, 100mm, inox, glicerin)
Nyomásmérő óra, vákuummérő óra
Keréknyomásmérő óra