VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Milyen húsdarálót válasszak?

Nyitólap   »   Blog   »   Milyen húsdarálót válasszak?
2022. November 20.

Milyen húsdarálót válasszak?

Előszőr is el kell dönteni, hogy kézi húsdarálót vagy gépi húsdarálót szeretnénk. Amennyiben évi néhány alkalommal használjuk és csak pár kg hús darálásáról van szó, akkor elegendő a kézi húsdaráló, bár ebben az esetben is érdemes fontolóra venni a gépi húsdaráló beszerzését, mert sokkal kényelmesebb és egyszerűbb vele a munka, illetve akár a motorhoz (típustól és gyártótól függően) illeszthetünk további elemeket, amikkel más funkcióra is tudjuk alkalmazni a gépi húsdarálót, például paradicsompasszírozó fejet. Amennyiben viszont évi több alkalommal is használjuk a húsdarálót és alkalmanként nagyobb mennyiségű húst darálunk vele, akkor vitathatatlan a gépi húsdaráló előnye a kézi működtetésű társaival szemben.

Azt javasoljuk, hogy kerüljük a barkácsáruházas húsdaráló berendezéséket, mert ezeknek az árai igaz sokkal kedvezőbbek, de sajnos tapasztalataink alapján a minőségük megkérdőjelezhető és valószínűleg sokkal több bosszúságot fognak okozni, mint egyszerű és könnyed munkavégzést, mint nem egy esetben tapasztaltuk már. Mi az olasz TreSpade cég (Facem) húsdaráló gépeit forgalmazzunk már néhány éve és a minőségük nagyon jó, a tartozékok és alkatrészek utánpótlása biztosított.

Milyen gépi húsdarálók léteznek?

Több gyártó több típusa is kapható a piacon különféle kialakítással (pl. inox burkolattal ellátott), de mindegyikük megegyezik, hogy azonos méretekben kapható amik az alábbiak: 8-as, 12-es, 22-es és 32-es gépi húsdaráló. Kivitelből megkülönböztetünk öntöttvas vagy rozsdamentes kivitelt. Otthoni használatra tökéletesen alkalmas az öntöttvas kivitel, de ezeket pl. mosogatógépben nem tisztíthatjuk, erre csak a rozsdamentes húsdaráló típusok alkalmasak. Üzemi, ipari vagy húsboltban csak a rozsdamentes húsdaráló típusok jöhetnek szóba az előírások miatt.

Milyen tartozékok kaphatóak a húsdarálóhoz?

Minden húsdaráló tartozéka egy húsdaráló tárcsa, aminek a furatmérete függ a húsdaráló méretétől (8-as, 12-es, 22-es vagy 32-es húsdaráló). Ezekből a tárcsákból vásárolhatunk kisebb és nagyobb furatméretűeket attól függően, hogy mi az amit készítünk, például májas készítéséhez apró furatú tárcsára van szükségünk, hogy minél kisebb legyen a darált hús mérete, de a sajt készítéséhez már nagyobb furatú tárcsára van szükségünk vagy esetleg TRIS tárcsára, ami nagyobb méretű húsdarabokat készít. Illetve ahogy a cikkünk elején is említettük, minden gépi húsdarálóhoz tudunk vásárolni paradicsompasszírozó fejet, amivel akár hidegen, akár melegen is el tudjuk készíteni a paradicsom pürét.

Amennyiben segítsége van szüksége a húsdaráló választás kapcsán kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, felkészült kollégáink szívesen segítenek a választásban, illetve mivel a gépi húsdarálók és tartozékok raktárkészleten vannak, egy webáruházas megrendelést követően rövid időn belül már szállítjuk is a kiválasztott húsdarálót.

További cikkek a témában:

Közeleg a tél, egyre közelebb a disznóvágási szezon



Megosztás másokkal: