Milyen húsdarálót válasszak?
2022. November 20.Előszőr is el kell dönteni, hogy kézi húsdarálót vagy gépi húsdarálót szeretnénk.
Amennyiben évi néhány alkalommal használjuk és csak pár kg hús darálásáról van
szó, akkor elegendő a kézi húsdaráló, bár ebben az esetben is érdemes fontolóra
venni a gépi húsdaráló beszerzését, mert sokkal kényelmesebb és egyszerűbb vele
a munka, illetve akár a motorhoz (típustól és gyártótól függően) illeszthetünk
további elemeket, amikkel más funkcióra is tudjuk alkalmazni a gépi húsdarálót,
például paradicsompasszírozó fejet. Amennyiben viszont évi több alkalommal is
használjuk a húsdarálót és alkalmanként nagyobb mennyiségű húst darálunk vele,
akkor vitathatatlan a gépi húsdaráló előnye a kézi működtetésű társaival
szemben.
Azt javasoljuk, hogy kerüljük a barkácsáruházas húsdaráló
berendezéséket, mert ezeknek az árai igaz sokkal kedvezőbbek, de sajnos
tapasztalataink alapján a minőségük megkérdőjelezhető és valószínűleg sokkal
több bosszúságot fognak okozni, mint egyszerű és könnyed munkavégzést, mint nem
egy esetben tapasztaltuk már. Mi az olasz TreSpade cég (Facem) húsdaráló gépeit
forgalmazzunk már néhány éve és a minőségük nagyon jó, a tartozékok és
alkatrészek utánpótlása biztosított.
Milyen gépi húsdarálók léteznek?
Több gyártó több típusa is kapható a piacon különféle
kialakítással (pl. inox burkolattal ellátott), de mindegyikük megegyezik, hogy
azonos méretekben kapható amik az alábbiak: 8-as, 12-es, 22-es és 32-es gépi
húsdaráló. Kivitelből megkülönböztetünk öntöttvas vagy rozsdamentes kivitelt. Otthoni
használatra tökéletesen alkalmas az öntöttvas kivitel, de ezeket pl.
mosogatógépben nem tisztíthatjuk, erre csak a rozsdamentes húsdaráló típusok
alkalmasak. Üzemi, ipari vagy húsboltban csak a rozsdamentes húsdaráló típusok
jöhetnek szóba az előírások miatt.
Milyen tartozékok kaphatóak a húsdarálóhoz?
Minden húsdaráló tartozéka egy húsdaráló tárcsa, aminek a furatmérete
függ a húsdaráló méretétől (8-as, 12-es, 22-es vagy 32-es húsdaráló). Ezekből a
tárcsákból vásárolhatunk kisebb és nagyobb furatméretűeket attól függően, hogy
mi az amit készítünk, például májas készítéséhez apró furatú tárcsára van
szükségünk, hogy minél kisebb legyen a darált hús mérete, de a sajt készítéséhez
már nagyobb furatú tárcsára van szükségünk vagy esetleg TRIS tárcsára, ami nagyobb
méretű húsdarabokat készít. Illetve ahogy a cikkünk elején is említettük,
minden gépi húsdarálóhoz tudunk vásárolni paradicsompasszírozó fejet, amivel
akár hidegen, akár melegen is el tudjuk készíteni a paradicsom pürét.
Amennyiben segítsége van szüksége a húsdaráló választás
kapcsán kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, felkészült kollégáink szívesen
segítenek a választásban, illetve mivel a gépi húsdarálók és tartozékok
raktárkészleten vannak, egy webáruházas megrendelést követően rövid időn belül már
szállítjuk is a kiválasztott húsdarálót.
További cikkek a témában:
Közeleg a tél, egyre közelebb a disznóvágási szezon
Megosztás másokkal: