VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mélykúti szivattyú: hogyan működik?

Nyitólap   »   Blog   »   Mélykúti szivattyú: hogyan működik?
2019. Szeptember 5.

Mélykúti szivattyú: hogyan működik?

Az ingatlanok egy részénél a vízellátás saját kútból történik. Ahhoz azonban, hogy eljusson a víz lentről a fürdőszobába és a konyhába, mélykúti szivattyú szükséges. Ezek a szivattyúk rendszerint két részből állnak. A kútban elhelyezkedő alsó rész a motor, a szivattyú egység pedig fölötte van. A mélykúti szivattyúk csőkutak esetén kiválóan használhatóak. Többféle méretben is elérhetőek, így otthoni és ipari, mezőgazdasági vízművekhez is elérhetőek a megfelelő készülékek.

A mélykúti szivattyú, vagy más néven a csőbúvár szivattyú működési elve tulajdonképpen annak nevében is benne foglaltatik. Alkalmas kialakításánál, formájánál, méreténél fogva arra, hogy csőszerű helyről lehessen folyadékot kiemelni segítségével. A szivattyúnak megfelelő védőköpennyel kell rendelkeznie. Abban az esetben, ha nem csőszerű a kút, akkor a mélykúti szivattyú nagyobb változatai is ideálisak lehetnek. Akár az úgynevezett centrifugál szivattyú mellett is letehetjük a voksot.

Nem mindegy a szivattyú mérete!

A mélykúti szivattyú kiválasztásakor mindenképpen szem előtt kell tartani azt, hogy milyen igényekkel rendelkezik az ingatlan. A szivattyú méretének kiválasztásakor a vízvezeték-szerelvények száma, a ház mérete és a vízigény is döntő szerepet játszanak. Egy átlagos háztartási szivattyú percenként 10 liter víz szivattyúzására képes. A használat során tulajdonképpen a levegőnyomáson van a hangsúly, ez teszi ugyanis lehetővé, hogy a szivattyú bekapcsoljon és vizet hozzon fel a mélyből.

Vibrációs búvárszivattyú öntözéshez

Nem csak a háztartásban felhasznált víz előállítását várják el sokan a mélykúti szivattyútól. Ilyenkor azonban gyakran nagyobb teljesítményre, méretre van szükség. Ezt kaphatjuk meg az úgynevezett membrános vagy más néven vibrációs búvárszivattyútól. Mivel alacsony szállítási kapacitással rendelkezik, ezért ára is kedvező, így sokan szívesen választják ezt a megoldást. Kifejezetten alkalmas lehet a háztartási célokra történő víz szállítására, és a szennyeződésmentességről is maximálisan gondoskodik.

Érdemes figyelemmel követni az aktuális ajánlatokat online, így találhatunk megfelelő megoldást akkor, ha esetleg a szivattyú cseréje válik szükségessé. Webáruházunk számos ajánlattal vár minden érdeklődőt!Megosztás másokkal: