VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Keringető szivattyú cseréje és bekötése

Nyitólap   »   Blog   »   Keringető szivattyú cseréje és bekötése
2018. November 26.

Keringető szivattyú cseréje és bekötése

A hideg hónapokban fontos szerep jut a központi fűtésnek, amely kifogástalan működéséhez nélkülözhetetlenek a keringető szivattyúk. A szivattyú a kazán mellett helyezkedik el, és gondoskodik a forró víz radiátorokhoz való eljuttatásáról, valamint a hideg víz ismételt felmelegítéséről.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a fűtőszivattyúk folyamatos karbantartása gondoskodhat arról, hogy akár éveken át különösebb gond nélkül működjön a rendszer. Ha azonban cserére van szükség, akkor nem mehetünk el a régi keringető szivattyú eltávolítása és az új beüzemelése mellett. Nézzük, hogyan érdemes ezt a folyamatot elvégezni!

1.       Előkészületek

Első lépésként kapcsoljuk ki az áramot és zárjuk el az összes szelepet.  Ez utóbbiak egyszerűen elforgathatóak az óramutató járásával megegyezi irányban. A szivattyú eltávolítása előtt természetesen a ház vízellátását is kapcsoljuk ki.

2.       A víz eltávolítása

Ezután következik a rendszer leeresztése. Ehhez egy kis vödröt helyezzünk a szivattyú alá, hogy a kifolyó víz abba távozhasson. A szivattyú végén található csavar megnyitásával a víz ki tud szivárogni a rendszerből.

3.       Óvatosan az árammal!

Mivel elektromosság is érintett, ezért ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megfelelően kikapcsoltuk-e azt, akkor érdemes villanyszerelőt hívni a feladatra.

4.       Leszerelhető a régi szivattyú

Ezt követően a keringető szivattyút tartó anyacsavarokat tekerjük el, és így már könnyedén eltávolítható a szivattyú a helyéről. Figyeljünk a régi tömítésekre is, melyeket szintén célszerű eltávolítani.

5.       Az új szivattyú telepítése

Amint a régi keringető szivattyú már nincs a helyén, jöhet az új eszköz. A tömítések elhelyezésére kiemelt figyelmet érdemes fordítani, hiszen ez gondoskodik a vízszivárgás megelőzéséről.

6.       Újraindulhat a rendszer

Ha a keringető szivattyú bekötésre került, akkor elindíthatjuk a rendszert. Csatlakoztassuk a vízellátást, nyissuk ki a szelepeket és töltsük fel a rendszert. Ha szivárgást tapasztalunk, akkor még egyszer célszerű ellenőrizni a csatlakozási pontokat, a szelepeket.

7.       Jöhet az áram

Amikor már nincsen szivárgás, akkor indulhat az elektromos csatlakozás. Ha fél, hogy nem sikerül szakszerűen megoldania ezt, vagy inkább bízná hozzáértőre a dolgot, akkor megéri szakember mellett letenni a voksot.

8.       Működik a rendszer

Ha mindent megfelelően csináltunk, akkor a fűtési rendszer elindul, zökkenőmentesen működik, és hamarosan érezhető a meleg.

Megbízható szivattyút keres? Érdemes megnézni a Grundfos keringető szivattyú kínálatunkat!Megosztás másokkal: