VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Remek találmány a kondenzációs kazán és az átemelő szivattyú

2015. November 7.

Remek találmány a kondenzációs kazán és az átemelő szivattyú

A kondenzációs kazánok utánozhatatlan előnye, hogy elődeikkel ellentétben megfelelő hatásfokkal működnek. Ez a viszonylag fiatal fejlesztés forradalminak számít, hiszen nemcsak korszerűsítette a fűtést, de a használatával akár húsz százalékos energia megtakarítás is elérhető. Mit érdemes tudni erről a lehetőségről? Mi jellemző a működésére és milyen berendezésre van szükség az előnyök kihasználásához?

Az Európai Unióban szeptember 26-a óta csak kondenzációs kazánok kerülhetnek forgalomba. Ennek oka, hogy ez a korszerű újítás minden szempontból előnyére válik a fűtési rendszereknek.

Hogy mégis miért?

A kondenzációs kazán egy turbós készülék, ami az égéskor keletkező füstgáz hőjét is hasznosítja. Így radikálisan lecsökkenthető az energiaveszteség, ami a korábbi rendszerek egyik legnagyobb problémája volt.

Ez hogyan lehetséges?

A gázkazán egyedi módon a füstgázban megtalálható vízgőz lecsapatásával hasznosítja az égéstermékben lévő rejtett hőt. Ennek következtében a kondenzációs kazán egy remek találmány, ami magas hatásfokkal és biztonságosan dolgozik. A megtermelt kondenzátumot (azaz a kicsapódó vízgőzt) azonban nem lehet mindenhol közvetlenül a csatornába juttatni.

Ebben segíthet a kondenzvíz-átemelő szivattyú

Ez a berendezés lehetővé teszi, hogy a kondenzátumot megfelelően el tudjuk vezetni a rendszerből, így a kicsapódó vízgőz nem okozhat problémát. Ez a szivattyú megfelelő szállítási kapacitással rendelkezik, ráadásul csendesen dolgozik és csak ritka esetben igényel karbantartási munkálatokat. További előnye, hogy klímához is kiválóan alkalmazható, így megelőzhető a sokszor egészségügyi szempontból sem szerencsés szivárgás.

A kiváló segítség

A Grundfos és a Lowara termékei megbízható, tartós és biztonságos működést ígérnek. Ezek a szivattyúk minden rendszernek előnyére válnak, hiszen kivételesen jól működnek.

Kérdése van, vagy segítséget kérne az ideális szivattyú kiválasztásához? Forduljon hozzánk bizalommal és keresse munkatársunkat.

 Megosztás másokkal:

Hozzászólások