VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Remek találmány a kondenzációs kazán és az átemelő szivattyú

Nyitólap   »   Blog   »   Remek találmány a kondenzációs kazán és az átemelő szivattyú
2015. November 7.

Remek találmány a kondenzációs kazán és az átemelő szivattyú

A kondenzációs kazánok utánozhatatlan előnye, hogy elődeikkel ellentétben megfelelő hatásfokkal működnek. Ez a viszonylag fiatal fejlesztés forradalminak számít, hiszen nemcsak korszerűsítette a fűtést, de a használatával akár húsz százalékos energia megtakarítás is elérhető. Mit érdemes tudni erről a lehetőségről? Mi jellemző a működésére és milyen berendezésre van szükség az előnyök kihasználásához?

Az Európai Unióban szeptember 26-a óta csak kondenzációs kazánok kerülhetnek forgalomba. Ennek oka, hogy ez a korszerű újítás minden szempontból előnyére válik a fűtési rendszereknek.

Hogy mégis miért?

A kondenzációs kazán egy turbós készülék, ami az égéskor keletkező füstgáz hőjét is hasznosítja. Így radikálisan lecsökkenthető az energiaveszteség, ami a korábbi rendszerek egyik legnagyobb problémája volt.

Ez hogyan lehetséges?

A gázkazán egyedi módon a füstgázban megtalálható vízgőz lecsapatásával hasznosítja az égéstermékben lévő rejtett hőt. Ennek következtében a kondenzációs kazán egy remek találmány, ami magas hatásfokkal és biztonságosan dolgozik. A megtermelt kondenzátumot (azaz a kicsapódó vízgőzt) azonban nem lehet mindenhol közvetlenül a csatornába juttatni.

Ebben segíthet a kondenzvíz szivattyú

Ez a berendezés lehetővé teszi, hogy a kondenzátumot megfelelően el tudjuk vezetni a rendszerből, így a kicsapódó vízgőz nem okozhat problémát. Ez a szivattyú megfelelő szállítási kapacitással rendelkezik, ráadásul csendesen dolgozik és csak ritka esetben igényel karbantartási munkálatokat. További előnye, hogy klímához is kiválóan alkalmazható, így megelőzhető a sokszor egészségügyi szempontból sem szerencsés szivárgás.

A kiváló segítség

A Grundfos és a Lowara termékei megbízható, tartós és biztonságos működést ígérnek. Ezek a szivattyúk minden rendszernek előnyére válnak, hiszen kivételesen jól működnek.

Kérdése van, vagy segítséget kérne az ideális szivattyú kiválasztásához? Forduljon hozzánk bizalommal és keresse munkatársunkat.

 Megosztás másokkal:

Hozzászólások