VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A házi vízellátó jó öntözéshez?

Nyitólap   »   Blog   »   A házi vízellátó jó öntözéshez?
2022. Október 10.

A házi vízellátó jó öntözéshez?

Alapvetően nem ajánljuk a házi vízellátót öntözésre, inkább az áramláskapcsolóval szerelt vezérlést javasoljuk, mely addig üzemelteti a szivattyút amíg vízelvétel van (viszont házi vízellátásra nem javasoljuk az áramláskapcsolóval szerelt típusokat, ezeket inkább csak öntözőrendszer szivattyúnak alkalmazzuk). Amennyiben mégis házi vízellátót kell öntözésre használjunk vagy az esetek nagy többségében a lakást, házat is el kell lássuk vízzel, akkor a jó megoldáshoz két dolog szükséges. Egyrészről ne válaszunk olyan házi vízellátót ami kisméretű (24-50L) hidrofor tartállyal van szerelve (vagy ha már ilyen vízművel rendelkezünk és van lehetőség, akkor plusz hidrofor tartály beépítésével amit rákötünk a rendszerre tudjuk növelni a tározó kapacitást), másrészről a nyomáskapcsoló kikapcsolási nyomását úgy kell beállítanunk, hogy az öntözés esetén az első bekapcsolás után a szivattyú nyomáskapcsolója nem tudjon kikapcsolni, amíg folyamatos a vízelvétel, de ha elzárjuk a csapot (vagy öntözőrendszer esetén elzár a mágnesszelep), akkor legyen még annyi tartalék nyomás a szivattyúban, hogy a nyomáskapcsoló ki tudjon kapcsolni. Ezt sok türelemmel be lehet állítani a mechanikus nyomáskapcsolón, de sokkal egyszerűbb egy digitális nyomáskapcsolón megtenni.

Csepegtető rendszerhez is jó a házi vízellátó? 

Amennyiben csepegtető rendszer is van, akkor ennek a vízfogyasztása nagyon alacsony. Ehhez vagy nagyobb űrtartalmú hidrofor tartályt válaszunk (100-150-200L vagy nagyobb), hogy a lehető legkevesebb legyen a szivattyúnak (a szivattyú motorjának) az óránkénti indulása vagy ha erre nincs lehetőség, akkor a csepegtető kört az öntözés vezérlőn úgy állítsuk be, hogy akkor induljon el amikor ez első nem csepegtető zóna és addig üzemeljen, amíg az utolsó öntözési kör vagy zóna nem végez. Ezen idő alatt nagy valószínűséggel elegendő vizet fog kijuttatni a csepegtető zóna is. Jó megoldás lehet még, ha mesterszelepet alkalmazunk a fenti probléma megoldására.

Tehát mindig vegyük figyelembe, hogy milyen feladatok ellátásra van szükség (számoljunk egy esetleges jövőbeni bővítéssel is) és ennek megfelelően válaszuk ki a számunkra megfelelő megoldást.

Bizonytalan, hogy melyik házi vízmű megfelelő Önnek? Keresse fel a szivattyuwebaruhaz.hu-t, és szakképzett ügyfélszolgálatunk szívesen segít a megfelelő vízmű kiválasztásában. Egyedi megoldásra lesz szüksége? Nálunk az sem probléma, széles választékunkból rövid határidővel építünk és szállítunk Önnek egy megfelelő vízellátó berendezést, jó minőségben és kedvező áron!



Megosztás másokkal: