VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Röviden a Pedrollo szivattyúkról

Nyitólap   »   Blog   »   Röviden a Pedrollo szivattyúkról
2022. Június 22.

Röviden a Pedrollo szivattyúkról

Ha egy igazán megbízható, megfizethető áron elérhető, ennek ellenére mégis a csúcsminőséget képviselő gyártó termékeit keressük, akkor érdemes körülnézni a Pedrollo szivattyú világában. Az egyszerű kerti önfelszívó szivattyúktól kezdve, a speciális tej vagy gázolaj szivattyún át egészen az ipari körülmények közé készült merülőszivattyúkig bezárólag, szinte mindent megtalálhatunk. Az olasz márka már hosszú évtizedek óta bizonyítja a termékei magas műszaki színvonalát és megbízhatóságát, napjaink egyik piacvezető vállalataként a világ számos országába értékesíti a termékeit.

Röviden a Pedrollo szivattyú atyjáról, Silvano Pedrolloról

A Pedrollo vállalattal kapcsolatban mindenképpen ki kell térni a névadó alapító, Silvano Pedrollo munkásságára és szellemiségére. Az ipari szakértőként diplomát szerző Pedrollo igen hamar a szivattyúkkal kezdett el foglalkozni és már 30 éves kora előtt, apja műhelyében szerzett tapasztalatait is felhasználva megalapította a saját vállalkozását. Ebben az évben ugyanis egy Dubaiban tett látogatása megerősítette abban és világossá tette számára, hogy a víz és annak szállítása mekkora kincs, mennyire keresett lehetőség.

Ebben az évben, vagyis 1974-ben megkezdte a vállalat működését az észak-olaszországi Veneto régióban, Verona megyében található San Bonifacio városában. Az azóta eltelt évek során mind maga a cég, a Pedrollo szivattyú és személyesen az alapító, Silvano is számos díjat és elismerést zsebelt be. Ezek egyfelől a Pedrollo szivattyú által megtestesített műszaki színvonalnak, másfelől pedig a cég és az alapító által tanúsított társadalmi felelősségvállalásnak szóltak.

Első elismerésüket már az 1979-es évben megkapták a Veronai Kereskedelmi Kamarától, Silvano Pedrollo pedig a „Munka lovagja”, egy magasnak számító állami elismerést is elnyerte. Az egyik legemlékezetesebb évszám a vállalat életében mégis a 2002, amikor számos nemzetközi elismeréssel, rangos díjakkal jutalmazták a cég által indított Pedrollo for Life programot. Egyszerű, hihetetlenül olcsó, mégis megbízható berendezéseivel megoldotta Banglades-i egyik régiójának vízellátását, hatalmas segítséget nyújtva az addig az esőzéstől függő parasztságnak.

A Pedrollo szivattyú napjainkban is a legmagasabb minőséget képviseli

A cég ma már a világ több mint 160 országában jelen van, szinte lefedi a teljes földgolyót, Európából indulva, Ázsián és Ausztrálián keresztül egészen Dél-Amerikáig. Eredményeit és elismeréseit nagyban köszönheti az alapítótól kapott vállalati filozófiájának, a remek technikai felszereltségének, a gyártási folyamatok és technológiák folyamatos fejlesztésének és mindez alatt közel maradva az emberekhez és az ő igényeiknek megfelelő, lakossági használatra szánt darabok között ugyanúgy a legjobbak közé törekedni, mint a komolyabb ipara igénybevételnek kitette modellek esetében.

Hogyan alakulnak a Pedrollo szivattyú árak?

A Pedrollo szivattyú árak a másik összetevőjét képezik a cég filozófiájának, ugyanis indulásuk óta kizárólag megfizethető árú termékekkel lépnek piacra. Természetesen a Pedrollo szivattyú ára attól függ, hogy milyen teljesítményre képes az adott darab, hiszen teljesen mást követel meg egy kerti medence vizének keringetése és időszakos cseréje, mint egy komoly mezőgazdasági öntözőrendszer működtetés.

Mint bármelyik másik típus, a Pedrollo szivattyú is rendelkezik két olyan mutatószámmal, ami egészen jól enged következtetni a teljesítményükre: ez pedig a maximális vízhozama és emelési magassága. Ez a két érték ugyanis azt mutatja meg, hogy mekkora vízhozamra lesz képes a berendezés, más szóval percenként hány liter vizet tud szállítani. Az emelési magasság pedig egy kút esetében lehet kiemelten fontos, ami pedig arra utal, hogy milyen mélységből képes a vizet vagy más folyadékot a felszínre hozni.

Milyen típusú Pedrollo szivattyúk léteznek?

A szivattyúk két alaptípusát a búvár és a merülő fajták jelentik, ezek mind megtalálhatóak a cég kínálatában. Emellett pedig az ipari, mezőgazdasági vagy polgári, lakossági igényeknek megfelelő teljesítménnyel is elérhető mind a két alaptípus. Képesek különböző folyadékok, mint tiszta, szennyezett vagy szennyvíz áramoltatására, de olyan speciális közegek mozgatása is megoldható lehet egy Pedrollo szivattyú segítéségével, mint az olaj, a bor, a tej vagy más speciálisabb anyagok.

Mennyire egyszerűen a Pedrollo szivattyú alkatrész és szervizelés?

Nagy előnye a márkának a világviszonylatban is kiemelkedőnek számító lefedettsége. Elsősorban a cél az, hogy olyan szivattyút válasszunk, ami sokáig bírja és nem kell szervizelni, ehhez azonban mi is sokkal hozzájárulhatunk a rendszeres karbantartással és ellenőrzéssel.

A kopó alkatrészek cseréje azonban időről-időre szükséges lehet. Szerencsére a cég nemcsak a termékeket tekintve épített ki remek viszonteladói kapcsolatokat, hanem a Pedrollo szivattyú alkatrész vonatkozásában is. Így nem kell hosszú napokat, heteket várni például egy járókerékre, ha annak cseréje lenne szükséges.

Gázolaj szivattyú

A gázolaj szivattyú egy speciális típusa a cég gyártmányainak. Minden esetben önfelszívó típusok, jellemzően nyitott radiális járókerékkel szerelve. Öntöttvas szivattyúházuk korrózió ellen védett. Gázolaj/nafta, tiszta víz, valamint más, koptató részecskék nélküli és a szivattyúra kémiai szempontból semleges folyadékok áramoltása lehetséges általa, így ideális választás például gázzal keveredett folyadékok továbbítására is. Valamennyi alkatrészük csúcsminőségű, így a Pedrollo gyártmányú elektromos motor is, ami akár folyamatos üzemmódra is alkalmas lehet.

Borszivattyú

A borszivattyú szintén speciális típus. Sajátossága, hogy különleges anyagot szállítunk vele, aminek végeredményben emberi fogyasztásra alkalmasnak kell legyen. A korrózió lehetősége teljesen kizárt egy ilyen berendezés esetében, így jellemzően kizárólag rozsdamentes alkatrészekből állnak össze. Fontos kiegészítő alkatrésze valamennyi típusnak az úgynevezett irányváltó kapcsoló, aminek köszönhetően ürítésre és feltöltésre egyaránt alkalmas lehet a berendezés.

A Pedrollo szivattyú felhozatalban jó eséllyel megtalálhatjuk az ideális darabot, legyen szó egyszerű háztartási, speciális kertészeti, adott esetben pedig komoly ipari és mezőgazdasági körülményekről!



Megosztás másokkal: