VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Ne maradjon el a tágulási tartály megvásárlása!

Nyitólap   »   Blog   »   Ne maradjon el a tágulási tartály megvásárlása!
2020. December 14.

Ne maradjon el a tágulási tartály megvásárlása!

A zárt tágulási tartály minden modern fűtésrendszer nélkülözhetetlen tartozéka. Többféle térfogattal, gumimembrános kivitelben és remek áron rendelheti meg nálunk.

Kihagyhatatlan szerelvény a tágulási tartály

Ahogy közeledik a téli szezon, a fűtéssel kapcsolatos különféle kiegészítő elemek, amilyen többek között a tágulási tartály is, egyre nagyobb figyelmet kapnak. Ezek a sajátos képességekkel rendelkező termékek egyedi funkciót látnak el a fűtésrendszeren belül, éppen ezért elengedhetetlen összetevőknek számítanak.

Mikor szükséges a tágulási tartály?

Amikor manapság a fűtésrendszer kerül szóba, nem a hagyományosnak mondható cserépkályhás, kandallós vagy spórban való tüzelésre kell gondolni, hanem a sokkal modernebb, már egyre nagyobb figyelmet és bizalmat kapó központi rendszerekre. Ezeknél külön van a tűztér, ahol a víz felmelegítése történik, majd az egy vezetékrendszeren át jut be az ingatlan minden helyiségébe, ahol a radiátorokon keresztül adja le a hőt, és tér vissza újbóli felmelegítésre. Kimondottan a vegyes tüzelésű kazánoknál gyakori a puffer tartály jelenléte, ami több 100 vagy 1000 literes is lehet. Ilyen esetekben a tágulási tartály teljes mértékben elengedhetetlen, ugyanis ez veszi fel a hőmérsékletváltozás hatására történő, térfogat növekedéséből adódó plusz folyadék mennyiséget. Köztudott, hogy a víz 4 Celsius fokon a legsűrűbb. Ahogy melegítjük, úgy az egységnyi mennyiség egyre több teret foglal el a térből, amit a tágulási tartály tud ez esetben befogadni.

A tágulási tartály típusai

Általánosságban megemlíthető a nyílt és a zárt rendszerű tágulási tartály. Ezek közül ugyanakkor jóformán csak a zárt változatnak van létjogosultsága a fűtési rendszerekben. Minden esetben pontosan meg kell határozni, hogy milyen kapacitással kell rendelkezzen a tágulási tartály. Ennek a számnak a kiszámítását érdemes szakemberre bízni. A zárt rendszerű tágulási tartály esetében található egy gumimembrán a fémszerkezeten belül, aminek a fő szerepe, hogy biztosítsa a térfogatváltozást, valamint megóvja a terméket a gyors korrodálódástól. Szükség esetén ez a kiegészítő megfelelő eljárással cserélhető. A kínálatunkban ezért is található kiváló minőségű gumimembrán erre a célra.

Ismerje meg tágulási tartály kínálatunkat!

Csakis a legjobbat igyekszünk biztosítani Önnek, ezért kimondottan csak olyan termékeket találhat nálunk, amik megfelelnek az egyedi igényeknek is. A Varem márkacsalád tagjai már bebizonyították, hogy rászolgálnak a felhasználók bizalmára. Az innovatív technológia és a prémium alapanyag felhasználás révén, olyan szerkezetek születnek, amik hosszú időre szólnak. Ilyenek a:

·        Varem Solarvarem

·        Varem Extravarem LR

·        Varem Maxivarem LR

·        Varem Flatvarem

 

Mindegyik esetben zárt és gumimembrános változattal találkozhatunk, amik eltérő térfogattal (típustól függően 5-től 300 literesig) rendelhetők meg igényre szabva.

A tágulási tartály egyedi felhasználási lehetőségei

Legyen szó vegyes tüzelésű vagy gázüzemű kazánok által fűtött rendszerekről, a tágulási tartály egyetlen esetben sem mellőzhető. Amennyiben mégis megtörténne ez, akkor a beépített biztonsági szelep 2,5 bár nyomásnál kioldana és kieresztené a felesleges folyadékot, majd a hűlés során lecsökkent térfogat miatt levegőssé válna a rendszer, ami gátolná a hőátadást, illetve csökkentené a hálózat hatékonyságát és élettartamát.



Megosztás másokkal: