VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Ne maradjon el a tágulási tartály megvásárlása!

2020. December 14.

Ne maradjon el a tágulási tartály megvásárlása!

A zárt tágulási tartály minden modern fűtésrendszer nélkülözhetetlen tartozéka. Többféle térfogattal, gumimembrános kivitelben és remek áron rendelheti meg nálunk.

Kihagyhatatlan szerelvény a tágulási tartály

Ahogy közeledik a téli szezon, a fűtéssel kapcsolatos különféle kiegészítő elemek, amilyen többek között a tágulási tartály is, egyre nagyobb figyelmet kapnak. Ezek a sajátos képességekkel rendelkező termékek egyedi funkciót látnak el a fűtésrendszeren belül, éppen ezért elengedhetetlen összetevőknek számítanak.

Mikor szükséges a tágulási tartály?

Amikor manapság a fűtésrendszer kerül szóba, nem a hagyományosnak mondható cserépkályhás, kandallós vagy spórban való tüzelésre kell gondolni, hanem a sokkal modernebb, már egyre nagyobb figyelmet és bizalmat kapó központi rendszerekre. Ezeknél külön van a tűztér, ahol a víz felmelegítése történik, majd az egy vezetékrendszeren át jut be az ingatlan minden helyiségébe, ahol a radiátorokon keresztül adja le a hőt, és tér vissza újbóli felmelegítésre. Kimondottan a vegyes tüzelésű kazánoknál gyakori a puffer tartály jelenléte, ami több 100 vagy 1000 literes is lehet. Ilyen esetekben a tágulási tartály teljes mértékben elengedhetetlen, ugyanis ez veszi fel a hőmérsékletváltozás hatására történő, térfogat növekedéséből adódó plusz folyadék mennyiséget. Köztudott, hogy a víz 4 Celsius fokon a legsűrűbb. Ahogy melegítjük, úgy az egységnyi mennyiség egyre több teret foglal el a térből, amit a tágulási tartály tud ez esetben befogadni.

A tágulási tartály típusai

Általánosságban megemlíthető a nyílt és a zárt rendszerű tágulási tartály. Ezek közül ugyanakkor jóformán csak a zárt változatnak van létjogosultsága a fűtési rendszerekben. Minden esetben pontosan meg kell határozni, hogy milyen kapacitással kell rendelkezzen a tágulási tartály. Ennek a számnak a kiszámítását érdemes szakemberre bízni. A zárt rendszerű tágulási tartály esetében található egy gumimembrán a fémszerkezeten belül, aminek a fő szerepe, hogy biztosítsa a térfogatváltozást, valamint megóvja a terméket a gyors korrodálódástól. Szükség esetén ez a kiegészítő megfelelő eljárással cserélhető. A kínálatunkban ezért is található kiváló minőségű gumimembrán erre a célra.

Ismerje meg tágulási tartály kínálatunkat!

Csakis a legjobbat igyekszünk biztosítani Önnek, ezért kimondottan csak olyan termékeket találhat nálunk, amik megfelelnek az egyedi igényeknek is. A Varem márkacsalád tagjai már bebizonyították, hogy rászolgálnak a felhasználók bizalmára. Az innovatív technológia és a prémium alapanyag felhasználás révén, olyan szerkezetek születnek, amik hosszú időre szólnak. Ilyenek a:

·        Varem Solarvarem

·        Varem Extravarem LR

·        Varem Maxivarem LR

·        Varem Flatvarem

 

Mindegyik esetben zárt és gumimembrános változattal találkozhatunk, amik eltérő térfogattal (típustól függően 5-től 300 literesig) rendelhetők meg igényre szabva.

A tágulási tartály egyedi felhasználási lehetőségei

Legyen szó vegyes tüzelésű vagy gázüzemű kazánok által fűtött rendszerekről, a tágulási tartály egyetlen esetben sem mellőzhető. Amennyiben mégis megtörténne ez, akkor a beépített biztonsági szelep 2,5 bár nyomásnál kioldana és kieresztené a felesleges folyadékot, majd a hűlés során lecsökkent térfogat miatt levegőssé válna a rendszer, ami gátolná a hőátadást, illetve csökkentené a hálózat hatékonyságát és élettartamát.Megosztás másokkal: