VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Milyen szivattyút érdemes vásárolni?

Nyitólap   »   Blog   »   Milyen szivattyút érdemes vásárolni?
2020. Április 3.

Milyen szivattyút érdemes vásárolni?

A szivattyúvásárlás során számos kérdés felmerül az érdeklődőkben. Milyen típus lenne a leginkább ideális az elvégzendő feladatnak? Mennyire fontos a márka? Figyeljünk csak az árra, vagy a minőséget is ajánlott fókuszba helyezni?  Mely tényezők befolyásolják a szükséges teljesítményt? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekkel gyakran találkozhatnak a vásárlók. Cikkünkben néhány alapvető tanáccsal szeretnénk nekik segíteni.

A háztartások számára is fontos a minőség!

A szivattyúk minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek manapság. A háztartási felhasználástól kezdve az ipari méretű alkalmazásig sokféle típus és márka megtalálható a kínálatban. Elsősorban tehát arról célszerű dönteni, hogy milyen célra szeretnénk majd az eszközt felhasználni. A háztartásokban leggyakrabban a házi vízmű kialakításakor, a fűtési rendszer kapcsán, vagy a kerti teendők ellátásakor kerül szóba a szivattyú. Háztartási méretekben nem mindegy, milyen mélyről szeretnénk a felszínre hozni a vizet, vagy milyen nyomást kívánunk elérni az ingatlan egyes helyiségeiben. Mindezekkel összefüggésben a márka sem elhanyagolható, hiszen nem mindegy, mennyire időtálló minőséget képvisel majd az állandó használatban levő eszköz.

Ipari felhasználás nagy teljesítménnyel

Számos ipari létesítmény alkalmazza a szivattyúkat. Esetükben azonban a nagyobb teljesítmény és a fokozott igénybevételnek való megfelelés kiemelt jelentőséggel bír. A legnevesebb gyártók kifejezetten olyan modellekkel is megjelennek a piacon, amelyek nagy sűrűséggel bíró anyagokkal is tudnak dolgozni. Nem ritka, hogy darabos szennyeződésekkel rendelkező folyadékok szivattyúzása a cél, ilyenkor szintén speciális kialakítás és tudás szükséges.

Szivattyúk a higiénia szolgálatában

Uszodákban, élményfürdőkben járva nem is gondolnánk, hogy hányszivattyú gondoskodik arról, hogy tiszta víz legyen a medencékben. Hasonló a helyzet akkor is, ha szennyvíz-elvezetés, átemelés, tisztítás a cél. Ezek a hatalmas munkabírással és teljesítménnyel rendelkező eszközök kifejezetten ipari célokra lettek kialakítva, középpontba helyezve a folyadékok megtisztítását. Nem lehet elégszer hangsúlyozni ez esetben sem azt, hogy sok múlik a szivattyúk minőségén. Mivel folyamatosan üzemelnek, ezért a mozgó alkatrészek kopni fognak. A csere akkor lehet zökkenőmentes, ha egy megfelelő utánpótlással rendelkező márka mellett tesszük le a voksot.



Megosztás másokkal: