VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Használja biztonságosan szivattyúit!

Nyitólap   »   Blog   »   Használja biztonságosan szivattyúit!
2020. Február 25.

Használja biztonságosan szivattyúit!

A műszaki berendezések használatakor nem lehet elégszer hangsúlyozni a biztonságot. Ami árammal működik, pláne, ha az eszköz vízzel is érintkezik, akkor nem mehetünk el a fokozott odafigyelés mellett. Bár a szivattyú már kialakítása során is a nedves környezethez való alkalmazkodásra fejlesztett, de mégis vannak olyan óvintézkedéseket, melyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartani. A szivattyúk rendszerint nagy teljesítményű berendezések, amelyek felelősségteljes és kockázatmentes üzemeltetéséhez igyekszünk most néhány fontos tanácsot adni.

Előzze meg a túlmelegedést!

A szivattyú működése során igen nagy hő halmozódhat fel. Ha viszont zárt térben, közel a falakhoz vagy egyéb akadályokhoz használjuk az eszközt, akkor ez a hő nem tud megfelelően eloszlani. A nagy teljesítménnyel bíró szivattyúmotorok túlmelegedhetnek, melyet a megfelelő elhelyezéssel célszerű megelőzni. Túlmelegedés esetén az azonnali kikapcsolódás kiemelten fontos, hiszen így elkerülhető, hogy az eszköz tűzveszélyessé váljon.

Szivattyút a megfelelő célra!

Napjainkban minden korábbinál szélesebb szivattyú választékkal találkozhatunk. Ennek megfelelően minden célra megtalálható az a fajta, ami a leginkább megfelel annak. Ipari felhasználás során a nagy hő, vagy például az extrém sűrűségű anyagok pumpálása nélkülözhetetlen. Vannak olyan eszközök, melyek kifejezetten a darabos szennyeződésekhez ideálisak. Arra azonban nagyon kell ügyelni, hogy a savas, maró, gyúlékony anyagokat semmiképpen se szivattyúzzuk.

Olvassa át a kézikönyvet!

Nem véletlen jár a szivattyúkhoz saját kézikönyv. Minden típus különbözik a másiktól, ezért korántsem mindegy, hogy mennyire ért az aktuálisan használt eszközhöz. Az utasításokat mindig tartsa szem előtt a beüzemelésnél és a használatnál, ha pedig bármilyen rendellenességet észlel, forduljon szakemberhez, vagy az értékesítőhöz.

Az ipari célra szánt szivattyúk esetében a munkavédelmi szabályok betartása legalább olyan lényeges, mint az, hogy a megfelelő tulajdonságokkal és nyomással üzemelő eszközre essen a választás. Ne feledje, mivel mozgó alkatrészekkel rendelkezik a szivattyú, ezért azok kopásnak vannak kitéve. Még a leginkább megbízható márkák esetén is előfordul, hogy javításra van szükség. Ha ismert márka mellett teszi le a voksot, akkor alkatrészt is egyszerűen találhat ahhoz.



Megosztás másokkal: