VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Használja biztonságosan szivattyúit!

2020. Február 25.

Használja biztonságosan szivattyúit!

A műszaki berendezések használatakor nem lehet elégszer hangsúlyozni a biztonságot. Ami árammal működik, pláne, ha az eszköz vízzel is érintkezik, akkor nem mehetünk el a fokozott odafigyelés mellett. Bár a szivattyú már kialakítása során is a nedves környezethez való alkalmazkodásra fejlesztett, de mégis vannak olyan óvintézkedéseket, melyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartani. A szivattyúk rendszerint nagy teljesítményű berendezések, amelyek felelősségteljes és kockázatmentes üzemeltetéséhez igyekszünk most néhány fontos tanácsot adni.

Előzze meg a túlmelegedést!

A szivattyú működése során igen nagy hő halmozódhat fel. Ha viszont zárt térben, közel a falakhoz vagy egyéb akadályokhoz használjuk az eszközt, akkor ez a hő nem tud megfelelően eloszlani. A nagy teljesítménnyel bíró szivattyúmotorok túlmelegedhetnek, melyet a megfelelő elhelyezéssel célszerű megelőzni. Túlmelegedés esetén az azonnali kikapcsolódás kiemelten fontos, hiszen így elkerülhető, hogy az eszköz tűzveszélyessé váljon.

Szivattyút a megfelelő célra!

Napjainkban minden korábbinál szélesebb szivattyú választékkal találkozhatunk. Ennek megfelelően minden célra megtalálható az a fajta, ami a leginkább megfelel annak. Ipari felhasználás során a nagy hő, vagy például az extrém sűrűségű anyagok pumpálása nélkülözhetetlen. Vannak olyan eszközök, melyek kifejezetten a darabos szennyeződésekhez ideálisak. Arra azonban nagyon kell ügyelni, hogy a savas, maró, gyúlékony anyagokat semmiképpen se szivattyúzzuk.

Olvassa át a kézikönyvet!

Nem véletlen jár a szivattyúkhoz saját kézikönyv. Minden típus különbözik a másiktól, ezért korántsem mindegy, hogy mennyire ért az aktuálisan használt eszközhöz. Az utasításokat mindig tartsa szem előtt a beüzemelésnél és a használatnál, ha pedig bármilyen rendellenességet észlel, forduljon szakemberhez, vagy az értékesítőhöz.

Az ipari célra szánt szivattyúk esetében a munkavédelmi szabályok betartása legalább olyan lényeges, mint az, hogy a megfelelő tulajdonságokkal és nyomással üzemelő eszközre essen a választás. Ne feledje, mivel mozgó alkatrészekkel rendelkezik a szivattyú, ezért azok kopásnak vannak kitéve. Még a leginkább megbízható márkák esetén is előfordul, hogy javításra van szükség. Ha ismert márka mellett teszi le a voksot, akkor alkatrészt is egyszerűen találhat ahhoz.Megosztás másokkal: