VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mire figyeljünk szivattyú választás során?

Nyitólap   »   Blog   »   Mire figyeljünk szivattyú választás során?
2020. Február 24.

Mire figyeljünk szivattyú választás során?

A szivattyúk ma már a legtöbb otthonban helyet kapnak ilyen vagy olyan formában. Gyakran szolgálják a ház fűtését, vízellátását, de nem ritka, hogy a kertben alkalmazzuk őket előszeretettel. A tapasztalatok szerint a kínálat minden korábbinál szélesebb, így az ideális márka megtalálása nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni szivattyúválasztás alkalmával.

Nem mindegy a felhasználás célja

Napjaink kínálatában többféle szivattyú típussal találkozhatunk. A választásnál tehát azt érdemes átgondolni, hogy milyen célra szeretnénk majd azt felhasználni. Más típus szükséges ugyanis akkor, ha a meleg vízzel történő fűtés a cél, és más, ha a házi vízmű kialakítása az elsődleges. A kerti felhasználás során nem csak az automata öntözőrendszer kialakításakor kerül szóba a szivattyúk alkalmazása, hanem például a medence és a kerti tó kapcsán is.

Milyen vízmennyiségre és nyomásra van szükség?

A másik lényeges szempont egyértelműen kötődik az elsőhöz, itt azonban már konkrét számokról esik szó. Ha a ház vízellátását szeretnénk megoldani, akkor körülbelül 2,5 bar nyomás szükséges ahhoz, hogy percenként 30 liter vízhozammal számolhassunk. Hasonlóképp alakul ez a kerti öntözés esetében is. Abban az esetben viszont, ha nagyméretű kerttel rendelkezik, akkor mindenképpen nagyobb vízhozam az elvárt ahhoz, hogy ne tartson órákig az öntözés. A nyomás már csak azért is lényeges, mert ezzel tudjuk kiszámolni, hogy milyen függőleges távolságról esik szó akkor, ha a vízforrástól a felszínre juttatás a cél.

Fókuszban az árak

Mint vásárlásaink legtöbbjének esetében, a szivattyúk esetében is figyelembe vesszük az árakat. Fontos azonban tudni, hogy a műszaki berendezések esetében az időtálló minőség kiemelt jelentőséggel bír, ehhez pedig legalább a középkategóriás termékek közül érdemes választani. Az ismert márkák készülékeivel garantáltan nem lehet mellélőni. Mivel azonban gyakran állandóan használat alatt levő eszközökről van szó esetükben, így a meghibásodás lehetősége ezekben is benne rejlik. Tény viszont, hogy az ismert márkák eszközeinek javítása, karbantartása is egyszerűen megoldható. Nézzen körül az online kínálatban, ahol szivattyúk, alkatrészek is szép számmal megtalálhatóak. A tapasztalatok szerint ezzel nem csak időt, hanem gyakran pénzt is lehet spórolni.



Megosztás másokkal: