VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan működik a csepegtető öntözés?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan működik a csepegtető öntözés?
2020. Február 6.

Hogyan működik a csepegtető öntözés?

Nem csak mezőgazdasági méretekben jut egyre nagyobb szerephez a csepegtető öntözés, hanem a háztartásokban is. A viszonylag nagyobb kerttel rendelkezők esetében ez bizonyul ugyanis az egyetlen praktikus és hatékony megoldásnak.

Hatékonyság csepegtető rendszerrel

A csepegtető öntözés lényege, hogy közvetlenül és lassan juttatja a vizet a célterületre a csepegtető cső segítségével, rendszerint a növények és a talaj találkozásához. Ez sokkal előnyösebb, mint egyéb megoldások, ugyanis így elkerülhető, hogy a levelekről elpárologjon a nedvesség, vagy elfolyjon onnan, mielőtt még a gyökerek felszívhatnák. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a csepegtető rendszerrel kizárólag azok a területek öntözhetőek, amelyek az ott elhelyezett növények szempontjából megkívánják ezt.

Korszerű megoldás nem csak otthonra

A növények életben tartása a tavasztól őszig terjedő időszakban igen sok öntözést követel meg. Ez különösen így van azokon a területeken, ahol forró nyarakra számíthatunk. Már Kr.e. 3000 évvel ezelőtt is számos problémát felvetett a megfelelő öntözési rendszer kialakítása. A csepegtető öntözésről ma már alapvetően tudjuk, hogy célirányosan juttatja a vizet a szükséges helyre, és egyúttal víztakarékosan teszi ezt. Ez a költségek szempontjából sem elhanyagolható, hiszen világszerte komoly problémát okoz a vízhiány. A szakemberek napjainkban egyértelműen azon az állásponton vannak, hogy a csepegtető öntözésé a jövő. Ehhez természetesen az is szükséges, hogy a megfelelő módon kerüljön kialakításra a rendszer, akár nagyméretű területeken is.

A csepegtető cső rendszert akár saját magunk is felépíthetjük, de fontos, hogy a tervezéshez szakember segítségét kérjük. A csepegtető csöveket, sarok idomokat és kiegészítő elemeket a tervek alapján, a kert méreteire és elhelyezkedésére szabva telepíthetjük, így hatékonyan, megfizethető módon gondoskodhatunk a megfelelő öntözésről. Az otthont övező környezet akkor igazán igényes, ha az ott helyet kapott növények legszebb formájukban ékesítik azt. Ehhez pedig ne feledkezzünk meg a korszerű öntözési módszerekről. A csepegtető rendszer éveken át szolgálhatja kényelmünket a megfelelő szivattyú alkalmazásával, mely kifogástalanul üzemel hosszútávon is.  



Megosztás másokkal: