VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan működik a csepegtető öntözés?

2020. Február 6.

Hogyan működik a csepegtető öntözés?

Nem csak mezőgazdasági méretekben jut egyre nagyobb szerephez a csepegtető öntözés, hanem a háztartásokban is. A viszonylag nagyobb kerttel rendelkezők esetében ez bizonyul ugyanis az egyetlen praktikus és hatékony megoldásnak.

Hatékonyság csepegtető rendszerrel

A csepegtető öntözés lényege, hogy közvetlenül és lassan juttatja a vizet a célterületre a csepegtető cső segítségével, rendszerint a növények és a talaj találkozásához. Ez sokkal előnyösebb, mint egyéb megoldások, ugyanis így elkerülhető, hogy a levelekről elpárologjon a nedvesség, vagy elfolyjon onnan, mielőtt még a gyökerek felszívhatnák. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a csepegtető rendszerrel kizárólag azok a területek öntözhetőek, amelyek az ott elhelyezett növények szempontjából megkívánják ezt.

Korszerű megoldás nem csak otthonra

A növények életben tartása a tavasztól őszig terjedő időszakban igen sok öntözést követel meg. Ez különösen így van azokon a területeken, ahol forró nyarakra számíthatunk. Már Kr.e. 3000 évvel ezelőtt is számos problémát felvetett a megfelelő öntözési rendszer kialakítása. A csepegtető öntözésről ma már alapvetően tudjuk, hogy célirányosan juttatja a vizet a szükséges helyre, és egyúttal víztakarékosan teszi ezt. Ez a költségek szempontjából sem elhanyagolható, hiszen világszerte komoly problémát okoz a vízhiány. A szakemberek napjainkban egyértelműen azon az állásponton vannak, hogy a csepegtető öntözésé a jövő. Ehhez természetesen az is szükséges, hogy a megfelelő módon kerüljön kialakításra a rendszer, akár nagyméretű területeken is.

A csepegtető cső rendszert akár saját magunk is felépíthetjük, de fontos, hogy a tervezéshez szakember segítségét kérjük. A csepegtető csöveket, sarok idomokat és kiegészítő elemeket a tervek alapján, a kert méreteire és elhelyezkedésére szabva telepíthetjük, így hatékonyan, megfizethető módon gondoskodhatunk a megfelelő öntözésről. Az otthont övező környezet akkor igazán igényes, ha az ott helyet kapott növények legszebb formájukban ékesítik azt. Ehhez pedig ne feledkezzünk meg a korszerű öntözési módszerekről. A csepegtető rendszer éveken át szolgálhatja kényelmünket a megfelelő szivattyú alkalmazásával, mely kifogástalanul üzemel hosszútávon is.  Megosztás másokkal: