VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Búvárszivattyú választási kisokos

2019. December 12.

Búvárszivattyú választási kisokos

Az otthont övező környezetben többféle szerepet is betölthetnek a szivattyúk. Ennek megfelelően változatos típusok állnak rendelkezésre, és a kínálat is rendkívül széles. A saját kútról történő öntözés és az ingatlan vízellátása kétségkívül költséghatékony megoldásnak számít, ám mindkét esetben nélkülözhetetlen a megfelelő szivattyú. Cikkünkben most ahhoz szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy milyen szempontokat célszerű figyelembe venni szivattyú beszerzésekor.

Legyen szó a búvárszivattyú, vagy egyéb más típus kínálta lehetőségekről, ami lényeges, az a víznyerő hely tulajdonsága, valamint a szükséges vízmennyiség és a nyomás.

Nem mindegy, honnan történik a szivattyúzás

A víznyerő helyként szolgálhat fúrt vagy ásott kút, kerti tó, vagy valamilyen tartály. Fontos tudni, hogy a kútban hol áll a vízszint, ezt nyugalmi vízszintnek is szokták nevezni. Amikor azonban a szivattyúzás megtörténik, akkor ez a vízszint megváltozik, értelemszerűen ezt nevezzük dinamikus vízszintnek. Nem mindegy, hogy milyen vízhozammal rendelkezik a kút, ugyanis a szivattyút ennek megfelelően kell megválasztani. Sok típus nem bírja a homokot, és idő előtti károsodásához vezet annak jelenléte. Érdemes akár szakember segítségét is kérni annak érdekében, hogy milyen búvárszivattyú felel meg leginkább a kút adottságainak. A kútfúrás során ezeket a jellemzőket szintén érdemes áttárgyalni a profikkal, ugyanis laikusként igen nehéz lehet a paramétereket feltérképezni.

Milyen nyomás szükséges?

A másik sarkalatos pont a szivattyúválasztásnál az, hogy egyáltalán mennyi vízre van szükségünk, és ahhoz mekkora nyomás kell. Az ingatlan vízellátásának biztosításához általában elegendő 2,5 bar, ami percenként körülbelül 30 liter vizet biztosít. A kertben már nagyobb vízhozam lehet szükséges, ezzel ugyanis a locsolási idő csökkenthető. A kút átmérője és a szivattyú teljesítménye is lényeges a választás során.

Ma már az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a témában, viszont ha nem mozgunk otthonosan a területen, akkor célszerű profi segítséget kérni a választáshoz. Ez akár a webshop szakemberei által is lehetséges. Megéri az ismert márkákat előnyben részesíteni, ezek ugyanis biztosan hozzák a tőlük már megszokott színvonalat és minőséget. A strapabíró berendezések hosszú éveken keresztül kifogástalanul állhatnak rendelkezésre. Megosztás másokkal: