VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Búvárszivattyú választási kisokos

Nyitólap   »   Blog   »   Búvárszivattyú választási kisokos
2019. December 12.

Búvárszivattyú választási kisokos

Az otthont övező környezetben többféle szerepet is betölthetnek a szivattyúk. Ennek megfelelően változatos típusok állnak rendelkezésre, és a kínálat is rendkívül széles. A saját kútról történő öntözés és az ingatlan vízellátása kétségkívül költséghatékony megoldásnak számít, ám mindkét esetben nélkülözhetetlen a megfelelő szivattyú. Cikkünkben most ahhoz szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy milyen szempontokat célszerű figyelembe venni szivattyú beszerzésekor.

Legyen szó a búvárszivattyú, vagy egyéb más típus kínálta lehetőségekről, ami lényeges, az a víznyerő hely tulajdonsága, valamint a szükséges vízmennyiség és a nyomás.

Nem mindegy, honnan történik a szivattyúzás

A víznyerő helyként szolgálhat fúrt vagy ásott kút, kerti tó, vagy valamilyen tartály. Fontos tudni, hogy a kútban hol áll a vízszint, ezt nyugalmi vízszintnek is szokták nevezni. Amikor azonban a szivattyúzás megtörténik, akkor ez a vízszint megváltozik, értelemszerűen ezt nevezzük dinamikus vízszintnek. Nem mindegy, hogy milyen vízhozammal rendelkezik a kút, ugyanis a szivattyút ennek megfelelően kell megválasztani. Sok típus nem bírja a homokot, és idő előtti károsodásához vezet annak jelenléte. Érdemes akár szakember segítségét is kérni annak érdekében, hogy milyen búvárszivattyú felel meg leginkább a kút adottságainak. A kútfúrás során ezeket a jellemzőket szintén érdemes áttárgyalni a profikkal, ugyanis laikusként igen nehéz lehet a paramétereket feltérképezni.

Milyen nyomás szükséges?

A másik sarkalatos pont a szivattyúválasztásnál az, hogy egyáltalán mennyi vízre van szükségünk, és ahhoz mekkora nyomás kell. Az ingatlan vízellátásának biztosításához általában elegendő 2,5 bar, ami percenként körülbelül 30 liter vizet biztosít. A kertben már nagyobb vízhozam lehet szükséges, ezzel ugyanis a locsolási idő csökkenthető. A kút átmérője és a szivattyú teljesítménye is lényeges a választás során.

Ma már az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a témában, viszont ha nem mozgunk otthonosan a területen, akkor célszerű profi segítséget kérni a választáshoz. Ez akár a webshop szakemberei által is lehetséges. Megéri az ismert márkákat előnyben részesíteni, ezek ugyanis biztosan hozzák a tőlük már megszokott színvonalat és minőséget. A strapabíró berendezések hosszú éveken keresztül kifogástalanul állhatnak rendelkezésre. 



Megosztás másokkal: