VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos Információ!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.

Hogyan válasszunk szivattyút a kerti kúthoz?

2019. Szeptember 14.

Hogyan válasszunk szivattyút a kerti kúthoz?

Számos ingatlan esetében a kút látja el a házat a megfelelő mennyiségű vízzel. Annak érdekében azonban, hogy a szaniterek használata kényelmes legyen, korántsem mindegy, hogy milyen szivattyúk mellett tesszük le a voksot. A megfelelő szivattyú és annak optimális beállítása együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy ne legyen probléma a víznyomással és a vízellátás zavartalanságával.

Ásott és fúrt kutak: más szivattyúra lehet szükség!

Nem csak az ingatlan belsejében használhatjuk fel a kutakból nyert vizet, hanem természetesen a kertben is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerti öntözés a legolcsóbban kútból oldható meg. A vezetékes víz alkalmazása helyett tehát a saját kút remek választás lehet. Az ásott vagy fúrt kútból,szivattyúk segítségével lehet kinyerni a vizet. A választáskor több szempontot célszerű figyelembe venni. Egy ásott kúthoz egészen más szivattyúra van szükség, mint egy kis átmérővel, vagy egy nagyobbal rendelkező fúrt kúthoz. A kis átmérő rendszerint 4-6 centimétert jelent, mint a nagy átmérő általában 11 cm-nél nagyobb.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha ásott kútról van szó, akkor a nagy teljesítményű szivattyú egyúttal homokot is keringet a rendszerben, ami akár meghibásodást is okozhat. Nem mindegy az sem, hogy milyen mélyen van a víz. 8 méter alatti vagy feletti szakaszokat különíthetünk el, és a szivattyú kiválasztását is ennek megfelelően célszerű megejteni.

Nem mindegy az ingatlan vízigénye

Ami szintén kiemelt jelentőséggel bír, az az ingatlan vízigénye. Nem mindegy, hogy csak kézi öntözéssel szeretnénk gondoskodni a kert szépségéről, vagy automata öntözőrendszer mellett tennénk le a voksot. A szivattyúnak olyan fontos paramétereit is javasolt szem előtt tartani, mint az emelési magasság és a vízszállítási képesség. Ezek lényege tulajdonképpen nevükben is benne van. Nem csak a kertöntözés vízigényére figyeljünk, hanem arra is, hogy a család napi szinten mennyi vizet fogyaszt a mosáshoz, főzéshez, tusoláshoz. Nem mindegy, hogy elegendő-e a víznyomás a mosogatógép vagy a mosógép üzemeléséhez.

A kerti kút nem csak a tavasztól őszig terjedő időszakban van használatban, bár kétségtelen, hogy ekkor nagyobb terhelésnek van kitéve az itt alkalmazott szivattyú, már csak az öntözés apropóján is.Megosztás másokkal: