VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan válasszunk szivattyút a kerti kúthoz?

2019. Szeptember 14.

Hogyan válasszunk szivattyút a kerti kúthoz?

Számos ingatlan esetében a kút látja el a házat a megfelelő mennyiségű vízzel. Annak érdekében azonban, hogy a szaniterek használata kényelmes legyen, korántsem mindegy, hogy milyen szivattyúk mellett tesszük le a voksot. A megfelelő szivattyú és annak optimális beállítása együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy ne legyen probléma a víznyomással és a vízellátás zavartalanságával.

Ásott és fúrt kutak: más szivattyúra lehet szükség!

Nem csak az ingatlan belsejében használhatjuk fel a kutakból nyert vizet, hanem természetesen a kertben is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerti öntözés a legolcsóbban kútból oldható meg. A vezetékes víz alkalmazása helyett tehát a saját kút remek választás lehet. Az ásott vagy fúrt kútból,szivattyúk segítségével lehet kinyerni a vizet. A választáskor több szempontot célszerű figyelembe venni. Egy ásott kúthoz egészen más szivattyúra van szükség, mint egy kis átmérővel, vagy egy nagyobbal rendelkező fúrt kúthoz. A kis átmérő rendszerint 4-6 centimétert jelent, mint a nagy átmérő általában 11 cm-nél nagyobb.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha ásott kútról van szó, akkor a nagy teljesítményű szivattyú egyúttal homokot is keringet a rendszerben, ami akár meghibásodást is okozhat. Nem mindegy az sem, hogy milyen mélyen van a víz. 8 méter alatti vagy feletti szakaszokat különíthetünk el, és a szivattyú kiválasztását is ennek megfelelően célszerű megejteni.

Nem mindegy az ingatlan vízigénye

Ami szintén kiemelt jelentőséggel bír, az az ingatlan vízigénye. Nem mindegy, hogy csak kézi öntözéssel szeretnénk gondoskodni a kert szépségéről, vagy automata öntözőrendszer mellett tennénk le a voksot. A szivattyúnak olyan fontos paramétereit is javasolt szem előtt tartani, mint az emelési magasság és a vízszállítási képesség. Ezek lényege tulajdonképpen nevükben is benne van. Nem csak a kertöntözés vízigényére figyeljünk, hanem arra is, hogy a család napi szinten mennyi vizet fogyaszt a mosáshoz, főzéshez, tusoláshoz. Nem mindegy, hogy elegendő-e a víznyomás a mosogatógép vagy a mosógép üzemeléséhez.

A kerti kút nem csak a tavasztól őszig terjedő időszakban van használatban, bár kétségtelen, hogy ekkor nagyobb terhelésnek van kitéve az itt alkalmazott szivattyú, már csak az öntözés apropóján is.Megosztás másokkal: