VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan működik a kerti szivattyú?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan működik a kerti szivattyú?
2019. Június 16.

Hogyan működik a kerti szivattyú?

A szivattyúk nem csak az ingatlan belső rendszereinek működését segíthetik elő, hanem természetesen a kertben is nélkülözhetetlenek. Különféle típusú kerti szivattyúkkal találkozhatunk napjaink kínálatában, léteznek merülő és klasszikus, külső szivattyúk, ám a működési elv a legtöbb esetében azonos. Cikkünkben a kertben használatos szivattyúkról igyekszünk néhány szót szólni.

Víz alatti szivattyúk

Medencék esetében a víztisztító rendszer nélkülözhetetlen, ellenkező esetben gyorsan szennyeződésekkel és baktériumokkal teli lenne a víz. Ezt a feladatot látják el azok a szivattyúk, melyek üzemelésükből adódóan a víz alatt is elhelyezkedhetnek. Mivel elektromos árammal működnek, ezért kizárólag olyan kerti szivattyú alkalmazhatóilyen céllal, mely teljesen vízálló. Ilyenkor az áram egy zárt blokkon keresztül áramlik, ami biztosítja, hogy még csak véletlenül se érintkezzen a rendszer a vízzel, ezzel garantálva a biztonságot. Egyszerű üzemelés jellemzi az ilyen szivattyúkat, mégis hozzák azt a színvonalat, amit a funkciónál fogva elvárunk tőlük.

Merülő szivattyúk kerti tavakhoz

A merülő szivattyú nevéből adódóan is a víz alatt helyezkedik el. Ezt esztétikai okok indokolhatják, hiszen kellemesebb látvánnyal jár, ha nem látjuk a készüléket, csupán annak előnyeit élvezhetjük. Mindegy, hogy tisztításról, szökőkút létesítéséről van szó, az időtálló minőség elmaradhatatlan. A kerti öntözésre is sokan használják a szivattyút, hiszen az öntözőrendszerrel összekapcsolva megadott időközönként történik a locsolás, akár akkor is, ha nem tartózkodnak otthon az ingatlan használói.

Öntözéstől a tótisztításig

A házat övező környezet akkor mutat igazán, ha zöldellő növények és gyep is ékesítik azt. Ezek azonban csak rendszeres öntözés mellett maradnak életben. A kerti szivattyú ebben éppen úgy nagy segítséget jelenthet, mint a kerti tó algásodásának megelőzésében. A szivattyúval akár nagy mennyiségű víz is szállítható egyik helyről a másikra, így a medence új területen való felállítása és feltöltése sem jelenthet problémát.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a minőséget, hiszen csak a már jól ismert, bevált márkáktól várhatjuk el, hogy megbízhatóan álljanak rendelkezésre. A tavasztól késő őszig terjedő időszakban kiemelt hangsúly helyeződik a kertre. Gondoskodj annak szépségéről és praktikusságáról a megfelelő szivattyúk alkalmazásával!



Megosztás másokkal: