VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A csepegtető cső felvirágozza a kertet!

Nyitólap   »   Blog   »   A csepegtető cső felvirágozza a kertet!
2019. Május 11.

A csepegtető cső felvirágozza a kertet!

A csepegtető cső jó szolgálatot tehet parkokban, közterületeken, növényházakban és persze az otthoni édenkertekben. Számtalan típus fedezhető fel a piacon, így aztán az egyedi igények, elvárások pontos ismerete mérvadó a választás szempontjából. A külső átmérő nagyban meghatározza, hogy a cső vízleadása óránként egészen pontosan mennyi, az üzemi nyomásra vonatkozó paraméterek sem lényegtelenek, ahogy a csepegtető testek kiosztása is prioritást élvez. Fontos figyelmet szentelni az érintett modell egyedi sajátosságaira például, hogy ajánlható, használható-e föld felszín alatt, illetőleg hogy az alkalmazása milyen egyéb beszerzést, beszereltetést igényel például nyomáscsökkentő.

A csepegtető rendszer és az öntözött növények döbbenetes szimbiózist alakítanak ki egymással. A növények ugyanis a vízkivezetési pontokhoz idomítják gyökérhálózatuk futási irányát, vagyis az öntözésre szánt víz egyetlen cseppje sem veszik kárba. Nem véletlen, hogy ez az az eljárás, ami a leginkább víztakarékos megoldás, pazarlás szóba sem jöhet. Mivel a technikának hála épp a gyökérzónába érkeznek a vízcseppek, így párolgástól sem kell tartani, mely például a szórófejes öntözés esetén jelentős méreteket ölthet. Ez az a fajta gondoskodás, amit garantáltan meghálálnak a kert lakói. A tűző napfény elől azért érdemes eldugni, de egyébként roppantul ellenálló technológiáról van szó.

A csepegtető cső átmérőjének megválasztása prioritást élvez!

Egyetlen példa jól szemlélteti mennyire fontos az alapos végiggondolás a vásárlás előtt. Egy 16 mm-es típus 2 literes vízkibocsájtásra képes egy óra leforgása alatt, míg a 20 mm-es variáció épp a dupláját produkálja. Így kizárólag az egyéni adottságok döntőek a konkrét modell megválasztásánál.



Megosztás másokkal: