VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A csepegtető cső felvirágozza a kertet!

2019. Május 11.

A csepegtető cső felvirágozza a kertet!

A csepegtető cső jó szolgálatot tehet parkokban, közterületeken, növényházakban és persze az otthoni édenkertekben. Számtalan típus fedezhető fel a piacon, így aztán az egyedi igények, elvárások pontos ismerete mérvadó a választás szempontjából. A külső átmérő nagyban meghatározza, hogy a cső vízleadása óránként egészen pontosan mennyi, az üzemi nyomásra vonatkozó paraméterek sem lényegtelenek, ahogy a csepegtető testek kiosztása is prioritást élvez. Fontos figyelmet szentelni az érintett modell egyedi sajátosságaira például, hogy ajánlható, használható-e föld felszín alatt, illetőleg hogy az alkalmazása milyen egyéb beszerzést, beszereltetést igényel például nyomáscsökkentő.

A csepegtető rendszer és az öntözött növények döbbenetes szimbiózist alakítanak ki egymással. A növények ugyanis a vízkivezetési pontokhoz idomítják gyökérhálózatuk futási irányát, vagyis az öntözésre szánt víz egyetlen cseppje sem veszik kárba. Nem véletlen, hogy ez az az eljárás, ami a leginkább víztakarékos megoldás, pazarlás szóba sem jöhet. Mivel a technikának hála épp a gyökérzónába érkeznek a vízcseppek, így párolgástól sem kell tartani, mely például a szórófejes öntözés esetén jelentős méreteket ölthet. Ez az a fajta gondoskodás, amit garantáltan meghálálnak a kert lakói. A tűző napfény elől azért érdemes eldugni, de egyébként roppantul ellenálló technológiáról van szó.

A csepegtető cső átmérőjének megválasztása prioritást élvez!

Egyetlen példa jól szemlélteti mennyire fontos az alapos végiggondolás a vásárlás előtt. Egy 16 mm-es típus 2 literes vízkibocsájtásra képes egy óra leforgása alatt, míg a 20 mm-es variáció épp a dupláját produkálja. Így kizárólag az egyéni adottságok döntőek a konkrét modell megválasztásánál.Megosztás másokkal: