VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan lehet megelőzni az árvízkárokat?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan lehet megelőzni az árvízkárokat?
2019. Április 10.

Hogyan lehet megelőzni az árvízkárokat?

A természet erejével sokszor csak akkor szembesülünk, amikor közvetlen fenyeget bennünket. Az időjárás egyre szélsőségesebb hazánkban is, ami természetesen együtt jár azzal, hogy árvizekkel is gyakran találkozhatunk. Természetesen vannak olyan régiók, melyek fokozott veszélynek vannak kitéve már csak elhelyezkedésükből adódóan is, de ez korántsem jelenti azt, hogy más ingatlanok biztonságban lennének az utcán hömpölygő víztől.

Nem ritka, hogy a hatalmas nyári esőzések következményeként a csatornarendszer nem tud megbirkózni a lehullott csapadékkal. Ilyenkor a lakásokba, üzletekbe, garázsokba is befolyhat a víz, magával hozva a szennyezett hordalékot. Fontos tehát, hogy akár árvízövezetben élve, akár egyébként, de felkészüljünk a váratlan helyzetekre.

A környezet ismerete

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy várható-e árvíz a lakóhelyen, mikor és milyen mértékben érkezhet az. Ennek érdekében célszerű figyelemmel követni a híreket, és persze az időjárás ismerete sem elhanyagolható. Hasonlóképpen odafigyelést érdemel az ingatlan jellege. Ha nem éppen akkor költözött új helyre, akkor valószínűleg már tisztában van azzal, hogy miként viselkedik az ingatlan a csapadékkal, árvízzel kapcsolatban, hol gyűlik fel a felesleges víz, hogyan reagál a ház fekvéséből adódóan minderre. Ha nem mozog otthonosan a témában, akkor hasznos lehet helyiekkel beszélgetni erről, akik talán már jelentős tapasztalattal rendelkeznek.

Akadályt a víz útjába!

A legfontosabb persze az, hogy megakadályozza a víz otthonába való bejutását. Ennek érdekében a homokzsákok bizonyulnak a legjobb választásnak. Fontos tudni azt is, hogy a víz a csatornákon, mosogatókon, kádon keresztül is beléphet a lakásba, tehát ezeknek elzárására is célszerű ügyelni. Mivel az árvíz szintje nagyon gyorsan emelkedhet, ezért ajánlott az értéktárgyak emeletre helyezése. Ha ezt nem teheti meg annak hiányában, akkor más megoldás után érdemes nézni, akár a költöztetés is egyfajta lehetőségként kínálkozik. A biztonság érdekében a gáz-és villamos energia elzárásáról is gondoskodni kell.

Persze nem elhanyagolható szempont az sem, hogy rendelkezésre áll-e egy megbízhatóan működő búvárszivattyú. A víz alatt használható eszköz segítségével gyorsan és egyszerűen távolítható el a víz otthonának helyiségeiből, vagy a kert nem kívánt területeiről.



Megosztás másokkal: