VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Fontos a megfelelő szivattyú kiválasztása!

2019. Április 10.

Fontos a megfelelő szivattyú kiválasztása!

A szivattyúk az otthonok nélkülözhetetlen elemei, melyek számos területen nyújthatnak segítséget. Felhasználásukkal biztosítható az ingatlan vízellátása, de a kerti öntözésben, vagy például az árvizek esetén a szennyvíz eltávolításában is fontos szerep juthat nekik. A piaci kínálatot látva azonban a választás korántsem egyszerű. A háztartásokon túl az ipari területeken is gyakran bevetésre kerülnek a megfelelő teljesítménnyel és paraméterekkel rendelkező berendezések.

Ipari és háztartási felhasználás

Minden szivattyú típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A centrifugál szivattyú általában elérhető áron beszerezhető, mozgó alkatrészeinek karbantartása pedig szintén nem kóstál megfizethetetlen költséget. Természetesen jelen vannak olyan típusok is a piacon, melyek elsősorban nagyobb viszkozitással rendelkező folyadékok szivattyúzására alkalmasak. A nagyobb nyomás és áramlás fenntartása teszi mindezt lehetővé, és ipari méretekben előszeretettel alkalmazzák az ilyeneket.

Persze a centrifugál szivattyúk között is szép számmal megtalálhatóak azok, melyeknek előnyeit az ipari rendszerek tudják leginkább kihasználni. Az ipari vízellátás, a klímaberendezések éppen úgy ezt a technológiát alkalmazzák, mint az ipari mosás, a tűzoltás vagy például a mezőgazdasági öntözés. A típus a háztartásokban is jelen van. A központi fűtés, a klíma használata során szintén találkozhatunk vele, de például a nyomásfokozó szivattyúk hasznos szolgálatot tehetnek a ház körül.

Típus és teljesítmény

A vásárlók körében gyakran felmerülő kérdés, hogy mégis melyik szivattyú típus nyújtja a legjobb teljesítményt. A kérdést azért nehéz megválaszolni, mert korántsem mindegy, milyen célra és milyen rendszerben szeretnénk a szivattyút alkalmazni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy például ipari méretekben gyakran magasabb teljesítménnyel és így fogyasztással bíró típust választanak a cégek, mint arra valóban szükség lenne. Ennek magasabb költségek lesznek a következményei. Fontos tehát, hogy szakember segítségével válasszuk ki a megfelelő szivattyút. Az ismert márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, ezekhez ráadásul szükség esetén alkatrészt is könnyedén találhatunk, legyen szó akár ipari, akár háztartási felhasználásról.Megosztás másokkal: