VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos a megfelelő szivattyú kiválasztása!

Nyitólap   »   Blog   »   Fontos a megfelelő szivattyú kiválasztása!
2019. Április 10.

Fontos a megfelelő szivattyú kiválasztása!

A szivattyúk az otthonok nélkülözhetetlen elemei, melyek számos területen nyújthatnak segítséget. Felhasználásukkal biztosítható az ingatlan vízellátása, de a kerti öntözésben, vagy például az árvizek esetén a szennyvíz eltávolításában is fontos szerep juthat nekik. A piaci kínálatot látva azonban a választás korántsem egyszerű. A háztartásokon túl az ipari területeken is gyakran bevetésre kerülnek a megfelelő teljesítménnyel és paraméterekkel rendelkező berendezések.

Ipari és háztartási felhasználás

Minden szivattyú típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A centrifugál szivattyú általában elérhető áron beszerezhető, mozgó alkatrészeinek karbantartása pedig szintén nem kóstál megfizethetetlen költséget. Természetesen jelen vannak olyan típusok is a piacon, melyek elsősorban nagyobb viszkozitással rendelkező folyadékok szivattyúzására alkalmasak. A nagyobb nyomás és áramlás fenntartása teszi mindezt lehetővé, és ipari méretekben előszeretettel alkalmazzák az ilyeneket.

Persze a centrifugál szivattyúk között is szép számmal megtalálhatóak azok, melyeknek előnyeit az ipari rendszerek tudják leginkább kihasználni. Az ipari vízellátás, a klímaberendezések éppen úgy ezt a technológiát alkalmazzák, mint az ipari mosás, a tűzoltás vagy például a mezőgazdasági öntözés. A típus a háztartásokban is jelen van. A központi fűtés, a klíma használata során szintén találkozhatunk vele, de például a nyomásfokozó szivattyúk hasznos szolgálatot tehetnek a ház körül.

Típus és teljesítmény

A vásárlók körében gyakran felmerülő kérdés, hogy mégis melyik szivattyú típus nyújtja a legjobb teljesítményt. A kérdést azért nehéz megválaszolni, mert korántsem mindegy, milyen célra és milyen rendszerben szeretnénk a szivattyút alkalmazni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy például ipari méretekben gyakran magasabb teljesítménnyel és így fogyasztással bíró típust választanak a cégek, mint arra valóban szükség lenne. Ennek magasabb költségek lesznek a következményei. Fontos tehát, hogy szakember segítségével válasszuk ki a megfelelő szivattyút. Az ismert márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, ezekhez ráadásul szükség esetén alkatrészt is könnyedén találhatunk, legyen szó akár ipari, akár háztartási felhasználásról.



Megosztás másokkal: