VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

8 dolog, amit a kerti szivattyú kiválasztása előtt érdemes tudni

2019. Január 13.

8 dolog, amit a kerti szivattyú kiválasztása előtt érdemes tudni

Kertépítés során egyre többen választják a kerti tó kialakítását, amely a béke szigeteként funkcionálhat az otthont övező környezetben. Annak érdekében azonban, hogy a terület minden szempontból igényes összképet mutasson, nélkülözhetetlen a víz keringetése, amihez a megfelelő szivattyú kiválasztása nélkülözhetetlen. Cikkünkben néhány hasznos tanácsot igyekszünk adni annak érdekében, hogy az eszköz tökéletesen szolgálja a stílusos kerti tó működését.

1. A tó vizének pumpálása nélkülözhetetlen, hiszen ez a vízminőség és a halak számára is nagyon jó. A megfelelő áramlási sebesség biztosítja, hogy friss víz, s ez által egészséges halak és növények díszítsék a kerti tavat.

2. A vízesések kétségkívül lenyűgöző látványt nyújtanak. A csobogó víz hangja ellazít és a legtöbb ember kedveli azt. Nem mindegy azonban, hogy milyen magasról hullik majd alá a víz, és persze a szükséges vízmennyiség kiszámolása is fontos. Ha a széles vízesés mellett döntünk, akkor biztosan több vízre lesz szükség, mintha a keskeny változatot választanánk. A vízesés ideális magassága 40 és 90 centiméter között van, de természetesen ennél monumentálisabb végeredmény is megszülethet, viszont akkor a szivattyú megválasztásakor is célszerű ezt szem előtt tartani.

3. Szivattyúvásárlás során mindenképpen helyezzük a hangsúlyt a minőségre, hiszen csak az ilyen készüléktől várhatjuk el azt, hogy akár évekig zökkenőmentesen működjön.

4. Ha halak is vannak a tóban, akkor folyamatosan használni kell a szivattyút.

5. Jó megoldás lehet a két szivattyú használata, így ha az egyik felmondaná a szolgálatot, a másik gondoskodhat a halak életben tartásáról.

6. Érdemes tájékozódni az egyes szivattyúk paramétereiről, így biztosan sikerülhet az igényeknek megfelelő típust beszerezni.

7. A szivattyú teljesítménye fel van tüntetve a dobozán, így előre kiszámolható, hogy milyen működési költségekkel kell majd számolni.

8. A megbízható márkákkal biztosan nem lőhet mellé szivattyúválasztás során.

A kerti tó akár saját kézzel is kialakítható, egyéni igényekre szabható, de a szaküzletekben előre legyártott tómedrek közül is lehet válogatni, ezzel megkönnyítve munkánkat. A tó olyan helyszíne lehet a kertnek, ahol bármikor szívesen tartózkodunk, hiszen a természet, a vízcsobogás nyugtató és kikapcsoló hangjait élvezhetjük annak környékén.Megosztás másokkal: