VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

8 dolog, amit a kerti szivattyú kiválasztása előtt érdemes tudni

Nyitólap   »   Blog   »   8 dolog, amit a kerti szivattyú kiválasztása előtt érdemes tudni
2019. Január 13.

8 dolog, amit a kerti szivattyú kiválasztása előtt érdemes tudni

Kertépítés során egyre többen választják a kerti tó kialakítását, amely a béke szigeteként funkcionálhat az otthont övező környezetben. Annak érdekében azonban, hogy a terület minden szempontból igényes összképet mutasson, nélkülözhetetlen a víz keringetése, amihez a megfelelő szivattyú kiválasztása nélkülözhetetlen. Cikkünkben néhány hasznos tanácsot igyekszünk adni annak érdekében, hogy az eszköz tökéletesen szolgálja a stílusos kerti tó működését.

1. A tó vizének pumpálása nélkülözhetetlen, hiszen ez a vízminőség és a halak számára is nagyon jó. A megfelelő áramlási sebesség biztosítja, hogy friss víz, s ez által egészséges halak és növények díszítsék a kerti tavat.

2. A vízesések kétségkívül lenyűgöző látványt nyújtanak. A csobogó víz hangja ellazít és a legtöbb ember kedveli azt. Nem mindegy azonban, hogy milyen magasról hullik majd alá a víz, és persze a szükséges vízmennyiség kiszámolása is fontos. Ha a széles vízesés mellett döntünk, akkor biztosan több vízre lesz szükség, mintha a keskeny változatot választanánk. A vízesés ideális magassága 40 és 90 centiméter között van, de természetesen ennél monumentálisabb végeredmény is megszülethet, viszont akkor a szivattyú megválasztásakor is célszerű ezt szem előtt tartani.

3. Szivattyúvásárlás során mindenképpen helyezzük a hangsúlyt a minőségre, hiszen csak az ilyen készüléktől várhatjuk el azt, hogy akár évekig zökkenőmentesen működjön.

4. Ha halak is vannak a tóban, akkor folyamatosan használni kell a szivattyút.

5. Jó megoldás lehet a két szivattyú használata, így ha az egyik felmondaná a szolgálatot, a másik gondoskodhat a halak életben tartásáról.

6. Érdemes tájékozódni az egyes szivattyúk paramétereiről, így biztosan sikerülhet az igényeknek megfelelő típust beszerezni.

7. A szivattyú teljesítménye fel van tüntetve a dobozán, így előre kiszámolható, hogy milyen működési költségekkel kell majd számolni.

8. A megbízható márkákkal biztosan nem lőhet mellé szivattyúválasztás során.

A kerti tó akár saját kézzel is kialakítható, egyéni igényekre szabható, de a szaküzletekben előre legyártott tómedrek közül is lehet válogatni, ezzel megkönnyítve munkánkat. A tó olyan helyszíne lehet a kertnek, ahol bármikor szívesen tartózkodunk, hiszen a természet, a vízcsobogás nyugtató és kikapcsoló hangjait élvezhetjük annak környékén.



Megosztás másokkal: