VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A világ legmélyebbre nyúló mesterséges medencéje!

Nyitólap   »   Blog   »   A világ legmélyebbre nyúló mesterséges medencéje!
2018. Október 7.

A világ legmélyebbre nyúló mesterséges medencéje!

Napjaink szállodakomplexumai elképesztő kialakítással, méretekkel és exkluzivitással várják a vendégeket. Az idegenforgalom e területe hatalmasat változott az elmúlt években, és a világ nívós szállodái már nem csak kényelmet és megbízhatóságot szeretnének nyújtani, hanem olyan különleges élményeket is, amelyek csak az adott komplexumra jellemzőek. Egy ilyen lehetőséggel találkozhatunk Olaszországban, a négycsillagos Hotel Millepini területén is.

14 emeletes mélység

A Guinness Rekordok között is szerepel az a szálloda, amely Padovától 11 kilométerre helyezkedik el, és a legmélyebbre nyúló medence rekordját tudhatja magáénak. A luxus létesítmény nem csak szépség és wellness kezelésekkel várja a vendégeket, de egyedülálló jelentést is társít a mélység fogalomhoz. A Y-40 Deep Joy a világ legmélyebb medencéjeként számon tartott, hiszen 14 emeletes mélységbe ér le. Maga a víztükör 21x18 méteres, a mélyben viszont inkább hasonlít egy kútszerű alakzatra. A víz hőfoka 32-34 fok, így búvárruha nélkül is lehetőséget kínál az úszásra.

Speciális szivattyúk segítik működését

A medence mélységét a Szabadság-szobor méretéhez hasonlíthatnánk leginkább, és 4300 köbméter víz szükséges annak feltöltéséhez. Külön érdekesség, hogy a medencét természetes források táplálják, közvetlenül a Lessini-hegységből érkezve. Ez a víz sós-brómos-jódos, és egészségügyi előnyeit az Abano-Montegrotto gyógyfürdőben is kihasználják. Az ásványi sók jelenléte miatt azonban speciális rozsdamentes acélból készült szivattyúk használatára van szükség a létesítményben.

 A búvárok kedvenc fedett merülő helye

A medence közepén egyébként egy felfüggesztett, átlátszó falú alagút is végigfut, ahonnan a látogatók anélkül csodálhatják meg a nagy mélységet, hogy vizesek lennének. A búvárok előszeretettel érkeznek a helyszínre minden évben, de laikusként is megmártózhatnak az érdeklődők a medencében, természetesen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A világcsúcstartó legmélyebb medence korábban a brüsszeli Nemo medence volt a maga 34,5 méteres mélységével, ezt a helyet vette most át a 42 méteres komplexum. A világ minden tájáról érkeznek ide olyanok, akik fedett medencében szeretnének hódolni a búvárkodás és a merülés élményének.Megosztás másokkal: