VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A világ legmélyebbre nyúló mesterséges medencéje!

2018. Október 7.

A világ legmélyebbre nyúló mesterséges medencéje!

Napjaink szállodakomplexumai elképesztő kialakítással, méretekkel és exkluzivitással várják a vendégeket. Az idegenforgalom e területe hatalmasat változott az elmúlt években, és a világ nívós szállodái már nem csak kényelmet és megbízhatóságot szeretnének nyújtani, hanem olyan különleges élményeket is, amelyek csak az adott komplexumra jellemzőek. Egy ilyen lehetőséggel találkozhatunk Olaszországban, a négycsillagos Hotel Millepini területén is.

14 emeletes mélység

A Guinness Rekordok között is szerepel az a szálloda, amely Padovától 11 kilométerre helyezkedik el, és a legmélyebbre nyúló medence rekordját tudhatja magáénak. A luxus létesítmény nem csak szépség és wellness kezelésekkel várja a vendégeket, de egyedülálló jelentést is társít a mélység fogalomhoz. A Y-40 Deep Joy a világ legmélyebb medencéjeként számon tartott, hiszen 14 emeletes mélységbe ér le. Maga a víztükör 21x18 méteres, a mélyben viszont inkább hasonlít egy kútszerű alakzatra. A víz hőfoka 32-34 fok, így búvárruha nélkül is lehetőséget kínál az úszásra.

Speciális szivattyúk segítik működését

A medence mélységét a Szabadság-szobor méretéhez hasonlíthatnánk leginkább, és 4300 köbméter víz szükséges annak feltöltéséhez. Külön érdekesség, hogy a medencét természetes források táplálják, közvetlenül a Lessini-hegységből érkezve. Ez a víz sós-brómos-jódos, és egészségügyi előnyeit az Abano-Montegrotto gyógyfürdőben is kihasználják. Az ásványi sók jelenléte miatt azonban speciális rozsdamentes acélból készült szivattyúk használatára van szükség a létesítményben.

 A búvárok kedvenc fedett merülő helye

A medence közepén egyébként egy felfüggesztett, átlátszó falú alagút is végigfut, ahonnan a látogatók anélkül csodálhatják meg a nagy mélységet, hogy vizesek lennének. A búvárok előszeretettel érkeznek a helyszínre minden évben, de laikusként is megmártózhatnak az érdeklődők a medencében, természetesen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A világcsúcstartó legmélyebb medence korábban a brüsszeli Nemo medence volt a maga 34,5 méteres mélységével, ezt a helyet vette most át a 42 méteres komplexum. A világ minden tájáról érkeznek ide olyanok, akik fedett medencében szeretnének hódolni a búvárkodás és a merülés élményének.Megosztás másokkal: