VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

5 olyan dolog, ami komoly károkat is okozhat az otthonában

Nyitólap   »   Blog   »   5 olyan dolog, ami komoly károkat is okozhat az otthonában
2018. Szeptember 6.

5 olyan dolog, ami komoly károkat is okozhat az otthonában

Az otthon a pihenés és a nyugalom helyszíne, ahol új energiákkal töltődünk fel. Nem csak a lakberendezés járul azonban hozzá, hogy jól érezzük magunkat, hanem az ingatlan megfelelő funkcionálása is. E tekintetben néha egészen apró dolgok képesek nagy bosszúságot okozni. Cikkünkben öt olyan területet veszünk sorra, melyek mindenképpen odafigyelést igényelnek a mindennapokban.

Vigyázzunk a kúszónövényekkel!

Számos ingatlan fala borostyánnal vagy egyéb kúszónövényekkel benőtt. Bár esztétikailag kétségkívül jól mutat, de sajnos idővel a falak láthatják kárát annak, ha nem szabunk határt a természet elharapódzásának. A kúszónövények benőnek a repedésekre, és az évek múlásával akár olyan károkat is okozhatnak, melyeket csak tetemes javítási költségekkel lehet helyreállítani.

Tetőcserepek és fák: kockázatot jelentenek viharban

Az időjárás viszontagságai hazánkat sem kímélik. Fontos, hogy az ablakok közelében levő fák méretére mindenképpen szenteljünk figyelmet, de a tető állapota sem elhanyagolható. A lezuhanó cserepek betörhetnek ablakokat, de akár személyi sérülést is okozhatnak.

Meghibásodott elektronikai berendezések

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a meghibásodott műszaki berendezéseket ne próbáljuk megjavítgatni. Az utángyártott töltők szintén sok kockázatot hordoznak magukban, és akár tűzkárt is okozhatnak. Fontos tehát, hogy akkor is eredeti töltőket szerezzünk be a telefonokhoz, okoskészülékekhez, ha azok többe kerülnek.

Vízrendszer és árvíz

A meghibásodott csövek miatt akár az egész ingatlan elázhat, ez pedig a falak állapotára és persze az ingatlan stabilitására is hatással van. Nem csak ilyenkor jön jól azonban a megfelelő minőségű szivattyú, hanem akkor is, ha árvíz vagy a hatalmas esőzések miatt kerül víz alá például az alagsor vagy a garázs. A megbízható, ismert márkájú szivattyú gyorsan megoldást kínál a bajban és a nagyobb károk is megelőzhetőek segítségével.

Kártevők a házban

Sajnos számolni kell az olyan kártevőkkel is, melyeknek huzamos időn keresztüli jelenléte az ingatlan állapotát is károsíthatják. Mindegy, hogy fészkekről, darazsakról, denevérekről van szó, vagy a falak repedésein keresztül bejutott hangyákról, nem jó megosztani otthonunkat az ilyen állatokkal. A megfelelő homlokzati kialakítással sokat tehetünk a megelőzés érdekében. Ezekre a területekre odafigyelve kevesebb bosszúság és váratlan helyzet érhet bennünket.í



Megosztás másokkal: