VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

5 olyan dolog, ami komoly károkat is okozhat az otthonában

2018. Szeptember 6.

5 olyan dolog, ami komoly károkat is okozhat az otthonában

Az otthon a pihenés és a nyugalom helyszíne, ahol új energiákkal töltődünk fel. Nem csak a lakberendezés járul azonban hozzá, hogy jól érezzük magunkat, hanem az ingatlan megfelelő funkcionálása is. E tekintetben néha egészen apró dolgok képesek nagy bosszúságot okozni. Cikkünkben öt olyan területet veszünk sorra, melyek mindenképpen odafigyelést igényelnek a mindennapokban.

Vigyázzunk a kúszónövényekkel!

Számos ingatlan fala borostyánnal vagy egyéb kúszónövényekkel benőtt. Bár esztétikailag kétségkívül jól mutat, de sajnos idővel a falak láthatják kárát annak, ha nem szabunk határt a természet elharapódzásának. A kúszónövények benőnek a repedésekre, és az évek múlásával akár olyan károkat is okozhatnak, melyeket csak tetemes javítási költségekkel lehet helyreállítani.

Tetőcserepek és fák: kockázatot jelentenek viharban

Az időjárás viszontagságai hazánkat sem kímélik. Fontos, hogy az ablakok közelében levő fák méretére mindenképpen szenteljünk figyelmet, de a tető állapota sem elhanyagolható. A lezuhanó cserepek betörhetnek ablakokat, de akár személyi sérülést is okozhatnak.

Meghibásodott elektronikai berendezések

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a meghibásodott műszaki berendezéseket ne próbáljuk megjavítgatni. Az utángyártott töltők szintén sok kockázatot hordoznak magukban, és akár tűzkárt is okozhatnak. Fontos tehát, hogy akkor is eredeti töltőket szerezzünk be a telefonokhoz, okoskészülékekhez, ha azok többe kerülnek.

Vízrendszer és árvíz

A meghibásodott csövek miatt akár az egész ingatlan elázhat, ez pedig a falak állapotára és persze az ingatlan stabilitására is hatással van. Nem csak ilyenkor jön jól azonban a megfelelő minőségű szivattyú, hanem akkor is, ha árvíz vagy a hatalmas esőzések miatt kerül víz alá például az alagsor vagy a garázs. A megbízható, ismert márkájú szivattyú gyorsan megoldást kínál a bajban és a nagyobb károk is megelőzhetőek segítségével.

Kártevők a házban

Sajnos számolni kell az olyan kártevőkkel is, melyeknek huzamos időn keresztüli jelenléte az ingatlan állapotát is károsíthatják. Mindegy, hogy fészkekről, darazsakról, denevérekről van szó, vagy a falak repedésein keresztül bejutott hangyákról, nem jó megosztani otthonunkat az ilyen állatokkal. A megfelelő homlokzati kialakítással sokat tehetünk a megelőzés érdekében. Ezekre a területekre odafigyelve kevesebb bosszúság és váratlan helyzet érhet bennünket.íMegosztás másokkal: