VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A centrifugál szivattyú fontossága a különböző iparágakban

Nyitólap   »   Blog   »   A centrifugál szivattyú fontossága a különböző iparágakban
2018. Április 19.

A centrifugál szivattyú fontossága a különböző iparágakban

A szivattyúk nem csak magánhasználatra bizonyulnak remek választásnak, hanem akkor is gyakran döntenek mellette, ha ipari méretű alkalmazásról van szó. A centrifugál szivattyú, miként nevéből is adódik, centrifugális erőt alkalmaz, és így történik meg a szilárd anyagot tartalmazó folyadék szivattyúzása. Nem csak a vízsótalanítás területén használják eredményesen, hanem a bányászatban és a petrolkémia területén tevékenykedő cégek esetében is.

 

A centrifugál szivattyúk felhasználási területei

 

Az ENSZ előrejelzései szerint 2025-re világszinten a népesség 14% százaléka nem jut majd elegendő ivóvízhez. Éppen ezért egyre nagyobb szerep jut az úgynevezett vízsótalanító üzemeknek, melyek azon munkálkodnak, hogy az oldott sókat és ásványi anyagokat elkülönítsék a fogyasztásra használható víztől. A centrifugál szivattyúk kínálta lehetőségeket nano szűrésekkel kombinálják a tökéletes végeredmény érdekében. A nagy kapacitással dolgozó üzemek előszeretettel választják az említett szivattyú típust.

 

A bányászat terén is hasznosítható a berendezés, itt ugyanis az ásványok feldolgozása és kiválasztása terén jut szerep a centrifugális szivattyúknak. Ebben az iparágban különösen gyakran fordul elő, hogy szilárd halmazállapotú folyadékok szállítása válik szükségessé, vagy a felhalmozódó iszaptól kell gyorsan és hatékonyan megszabadulni. A petrolkémiai iparág szintén nagymértékben támaszkodik ezen eszközök működtetésére. Az itt alkalmazott anyagok esetében a gyúlékonysággal is számolni kell, ezért a körültekintő feldolgozás és a megfelelő berendezések alkalmazása rendkívül fontos. A műanyagok, a gumi vagy például a festékek előállítása során a választás gyakran esik a centrifugál szivattyúk jelentette előnyökre.

 

Ma már olyan korszerű készülékek állnak rendelkezésre, melyek rozsdamentes acélból készülnek, és időtálló minőségben szolgálják az ipari méretű munkálatok elvégzését. Többféle energiaellátási lehetőséggel rendelkező fajta közül választhatunk, így legyen szó bármilyen ipari tevékenységről is, mindenki megtalálhatja azt a típust, amely megfelelő mind anyagilag, mind teljesítmény kapcsán az elvárásoknak. Akár az online kínálatban is érdemes körülnézni, ugyanis a leginkább ismert márkák berendezéseihez korrekt áron lehet így hozzájutni. Ez különösen fontos akkor, ha ipari méretekben szeretnénk nagy mennyiségű rendelést leadni. 



Megosztás másokkal: