VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Nyomásfokozó szivattyú megoldások vízfogyasztás igény szerint

2018. Március 7.

Túl kicsi a vízhálózati nyomás? Alig csordogálnak a csapok, és ha netalán kettőt enged meg egyszerre, akkor szinte használhatatlanná válnak? Akkor egy nyomásfokozó szivattyú nagy segítséget jelenthetne Önnek. Ez a speciális szivattyú többletvizet nyom a hálózatba, és mivel a víz összenyomhatatlan, ezért nagyobb erővel fog folyni, ha megengedi a zuhanyt, vagy ha bekapcsolja a mosó-, illetve mosogatógépet is. Két fajtája ismert, a vízszintes és a függőleges tengelyű nyomásfokozó szivattyú. Míg az előbbi kisebb teljesítményre képes, addig az utóbbi vendéglátó egységek, ipari épületek esetében is megoldhatja, hogy mindenhol megfelelő legyen a nyomás. Ugyanakkor a megfelelő nyomásfokozó szivattyú modell és teljesítmény kiválasztásához szakértő segítségére is szükség van, ugyanis több műszaki tényezőt is figyelembe kell venni, hogy ideális döntés születhessen. Először is fel kell mérni a vízfogyasztás jellegét, hogy milyen gyakori és ezen alkalmakkal mennyire nagy mennyiség vevődik igénybe. Ezután számba kell venni a beépíthetőséget, hogy hová és milyen változatot lehet csatlakoztatni. Továbbá az is fontos tényező, hogy a nyomásfokozó szivattyú működtetéséhez áramra van szükség, így egy konnektornak is kell lennie a közelben. Ha pedig megvan, hogy melyik verzió tud majd kielégítő változást hozni, akkor arról is dönteni kell, hogy miként legyen beépítve a rendszerbe. Itt is két ismert megoldás létezik, mégpedig, hogy vagy hidrofor tartályra lesz szükség, amiből nyomáskapcsoló révén fog a többletvíz a hálózatba kerülni, vagy áramláskapcsolót kell beépíteni, esetleg más megoldásra van szükségünk.Megosztás másokkal: