VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Nyomásfokozó szivattyú megoldások vízfogyasztás igény szerint

2018. Március 7.

Túl kicsi a vízhálózati nyomás? Alig csordogálnak a csapok, és ha netalán kettőt enged meg egyszerre, akkor szinte használhatatlanná válnak? Akkor egy nyomásfokozó szivattyú nagy segítséget jelenthetne Önnek. Ez a speciális szivattyú többletvizet nyom a hálózatba, és mivel a víz összenyomhatatlan, ezért nagyobb erővel fog folyni, ha megengedi a zuhanyt, vagy ha bekapcsolja a mosó-, illetve mosogatógépet is. Két fajtája ismert, a vízszintes és a függőleges tengelyű nyomásfokozó szivattyú. Míg az előbbi kisebb teljesítményre képes, addig az utóbbi vendéglátó egységek, ipari épületek esetében is megoldhatja, hogy mindenhol megfelelő legyen a nyomás. Ugyanakkor a megfelelő nyomásfokozó szivattyú modell és teljesítmény kiválasztásához szakértő segítségére is szükség van, ugyanis több műszaki tényezőt is figyelembe kell venni, hogy ideális döntés születhessen. Először is fel kell mérni a vízfogyasztás jellegét, hogy milyen gyakori és ezen alkalmakkal mennyire nagy mennyiség vevődik igénybe. Ezután számba kell venni a beépíthetőséget, hogy hová és milyen változatot lehet csatlakoztatni. Továbbá az is fontos tényező, hogy a nyomásfokozó szivattyú működtetéséhez áramra van szükség, így egy konnektornak is kell lennie a közelben. Ha pedig megvan, hogy melyik verzió tud majd kielégítő változást hozni, akkor arról is dönteni kell, hogy miként legyen beépítve a rendszerbe. Itt is két ismert megoldás létezik, mégpedig, hogy vagy hidrofor tartályra lesz szükség, amiből nyomáskapcsoló révén fog a többletvíz a hálózatba kerülni, vagy áramláskapcsolót kell beépíteni, esetleg más megoldásra van szükségünk.Megosztás másokkal: