VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei

2017. Szeptember 21.

A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei

Zárt tágulási tartályok kialakítása

A változó nyomású, zárt tágulási tartályokat kialakítás tekintetében két csoportba soroljuk. Az egyiknél a tartály két részből áll, melyek illesztéséhez egy membránt építenek be. Működés közben ez a membrán fel-le mozog, ezzel fokozottan igénybe veszi a rögzítési pontokat egy viszonylag nagy kerület mentén. A víz és az acéltartály fala közvetlenül érintkeznek.

Mindkét megoldásnál sarkalatos pont a membrán anyaga és rögzítése. A legjobb minőségű tartályok membránját butilból készítik, hogy megakadályozzák az oxigéndiffúziót. A raktározás közben történő levegőoldali nyomáscsökkenés a prémium kategóriás termékeknél évi 3-4%, más berendezéseknél pedig akár 20% feletti is lehet. A megfelelő membránkialakítás és -rögzítés garantálja a tartály hibátlan működését több éven át.

A tartály előfeszítési nyomását minden fűtési szezon előtt szükséges ellenőrizni. Ehhez le kell szerelni a tartályt, leüríteni és a levegőoldali nyomást megmérni. A csővezetéki rendszerhez csatlakoztatott tágulási tartályon az előfeszítési nyomást nem lehet ellenőrizni. Ha az előfeszítési nyomás (p0) csökkenése nagy mértékű, ellenőrizzük a membrán és a tartály állapotát.
Megosztás másokkal: