VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei

Nyitólap   »   Blog   »   A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei
2017. Szeptember 21.

A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei

Zárt tágulási tartályok kialakítása

A változó nyomású, zárt tágulási tartályokat kialakítás tekintetében két csoportba soroljuk. Az egyiknél a tartály két részből áll, melyek illesztéséhez egy membránt építenek be. Működés közben ez a membrán fel-le mozog, ezzel fokozottan igénybe veszi a rögzítési pontokat egy viszonylag nagy kerület mentén. A víz és az acéltartály fala közvetlenül érintkeznek.

Mindkét megoldásnál sarkalatos pont a membrán anyaga és rögzítése. A legjobb minőségű tartályok membránját butilból készítik, hogy megakadályozzák az oxigéndiffúziót. A raktározás közben történő levegőoldali nyomáscsökkenés a prémium kategóriás termékeknél évi 3-4%, más berendezéseknél pedig akár 20% feletti is lehet. A megfelelő membránkialakítás és -rögzítés garantálja a tartály hibátlan működését több éven át.

A tartály előfeszítési nyomását minden fűtési szezon előtt szükséges ellenőrizni. Ehhez le kell szerelni a tartályt, leüríteni és a levegőoldali nyomást megmérni. A csővezetéki rendszerhez csatlakoztatott tágulási tartályon az előfeszítési nyomást nem lehet ellenőrizni. Ha az előfeszítési nyomás (p0) csökkenése nagy mértékű, ellenőrizzük a membrán és a tartály állapotát.


 Megosztás másokkal: