VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei

2017. Szeptember 21.

A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei

Zárt tágulási tartályok kialakítása

A változó nyomású, zárt tágulási tartályokat kialakítás tekintetében két csoportba soroljuk. Az egyiknél a tartály két részből áll, melyek illesztéséhez egy membránt építenek be. Működés közben ez a membrán fel-le mozog, ezzel fokozottan igénybe veszi a rögzítési pontokat egy viszonylag nagy kerület mentén. A víz és az acéltartály fala közvetlenül érintkeznek.

Mindkét megoldásnál sarkalatos pont a membrán anyaga és rögzítése. A legjobb minőségű tartályok membránját butilból készítik, hogy megakadályozzák az oxigéndiffúziót. A raktározás közben történő levegőoldali nyomáscsökkenés a prémium kategóriás termékeknél évi 3-4%, más berendezéseknél pedig akár 20% feletti is lehet. A megfelelő membránkialakítás és -rögzítés garantálja a tartály hibátlan működését több éven át.

A tartály előfeszítési nyomását minden fűtési szezon előtt szükséges ellenőrizni. Ehhez le kell szerelni a tartályt, leüríteni és a levegőoldali nyomást megmérni. A csővezetéki rendszerhez csatlakoztatott tágulási tartályon az előfeszítési nyomást nem lehet ellenőrizni. Ha az előfeszítési nyomás (p0) csökkenése nagy mértékű, ellenőrizzük a membrán és a tartály állapotát.
Megosztás másokkal: