VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A vízszűrő betét cseréjének ideje

2017. Június 7.

Az örök kérdés, ami sűrűn felmerül, és amire logikusan mindenki nagyon kíváncsi: mikor kell kicserélni a vízszűrő betétet a víztisztító berendezésben? A válasz megadása, azonban nem is olyan egyszerű, mégpedig azért, mert az egyenlet nem egy változós. Az információ, azonban elengedhetetlenül fontos, már csak, ha azt az oldalt nézzük, hogy a fenntartási költséget bizony nagyban meghatározza, hogy milyen rendszerességgel kell új szűrőbetétről gondoskodni.

A vízszűrő betét élettartamát a legnagyobb mértékben maga, a megtisztítandó víz minősége határozza meg. Ez logikus is, hiszen ha nagyon koszos, káros anyagokkal telített folyadékról beszélünk, akkor a szűrő sokkal könnyebben amortizálódik le, mivel nehéz feladat hárul rá. Minél nagyobb hatást kell kifejtenie, annál inkább „fogy”. Kevesen tudják, ráadásul, hogy a megszűrendő víz mennyisége sem egy utolsó szempont, már ami a vízszűrő betét élettartamát illeti. Akkor mégis hogy lehetséges, hogy a gyártók többnyire meghatározzák termékeik kapacitálhatóságát? Nos, a válasz egyszerű. Vesznek egy „alap” esetet, egy sztenderdnek mondható szituációt, és ahhoz számolják ki az értékeket. Nem is tehetnek mást, hiszen minden háztartás más, vagyis minden élethelyzet más megoldást kíván. Lefordítva a szűrőbetétek nyelvére, az egyes háztartásokban folyó víz hihetetlen eltéréseket mutat. A nyugat, és a kelet-magyarországi viszonyok például merőben eltérnek egymástól, ami jól példázza, hogy mekkora különbségek tapasztalhatók ebben az érában. Tehát a gyártó által megadott referencia értéket nem árt szem előtt tartani, azonban a valóságban elképzelhető, hogy már előbb sort kell keríteni a cserére, a minőségi, és tiszta víz biztosításának érdekében.

Megosztás másokkal: