VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos Információ!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.

Az ásottkút szivattyú történelme

2017. Május 1.

Az ásottkút szivattyú történelme

Az ásottkút szivattyúk üzemeltetése

Kerüljük a szivattyú rövid ideig történő és gyakori bekapcsolását. Alig használt, illetve nyers kutaknál az ilyen üzemeltetés még akkor is homokoláshoz vezethet, ha a vízkivétel a homokolási határ alatt van. A szárazon futás elleni védelemmel el nem látott szivattyúkat olyan vezérlőegységgel telepítsük, mely megvédi a szivattyút a túlhevüléstől és a szárazon futástól. Ez elsősorban szárazbeépítésű szivattyúknál ajánlott, mivel ennél a rendszernél előfordulhat a lábszelep meghibásodása, ami miatt a szivattyúból visszafolyik a víz, így indításkor nem szállít vizet. A leginkább elterjedt vízellátó berendezések tartálya nem pótolja ezt a berendezést, de a kettőt együtt nem szabad használni. Ha a kút teljesítménye túl alacsony, érdemes a tartályokba szivattyúzni a vizet, majd egy nyomásfokozó szivattyúval működtetni a rendszert.

Egy profi ásottkút szivattyúval ellátott, jó teljesítménnyel működő kútnál ne használjunk vékony, olcsó locsolótömlőt. A szivattyú ugyanis hiába dolgozik a maximumon, ha a tömlő vízáteresztő képessége túl kicsi. A lehető legnagyobb távolságig vigyük a vastagabb tömlőt. A 3”-nél vékonyabb tömlő használata nem javasolt.Megosztás másokkal: