VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az ásottkút szivattyú történelme

2017. Május 1.

Az ásottkút szivattyú történelme

Az ásottkút szivattyúk üzemeltetése

Kerüljük a szivattyú rövid ideig történő és gyakori bekapcsolását. Alig használt, illetve nyers kutaknál az ilyen üzemeltetés még akkor is homokoláshoz vezethet, ha a vízkivétel a homokolási határ alatt van. A szárazon futás elleni védelemmel el nem látott szivattyúkat olyan vezérlőegységgel telepítsük, mely megvédi a szivattyút a túlhevüléstől és a szárazon futástól. Ez elsősorban szárazbeépítésű szivattyúknál ajánlott, mivel ennél a rendszernél előfordulhat a lábszelep meghibásodása, ami miatt a szivattyúból visszafolyik a víz, így indításkor nem szállít vizet. A leginkább elterjedt vízellátó berendezések tartálya nem pótolja ezt a berendezést, de a kettőt együtt nem szabad használni. Ha a kút teljesítménye túl alacsony, érdemes a tartályokba szivattyúzni a vizet, majd egy nyomásfokozó szivattyúval működtetni a rendszert.

Egy profi ásottkút szivattyúval ellátott, jó teljesítménnyel működő kútnál ne használjunk vékony, olcsó locsolótömlőt. A szivattyú ugyanis hiába dolgozik a maximumon, ha a tömlő vízáteresztő képessége túl kicsi. A lehető legnagyobb távolságig vigyük a vastagabb tömlőt. A 3”-nél vékonyabb tömlő használata nem javasolt.Megosztás másokkal: