VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A kerti szivattyú kiválasztása és telepítése

2017. Március 8.

A kerti szivattyú kiválasztása és telepítése

A szivattyúkat nemcsak vízellátáshoz használhatjuk, ez a berendezés a szennyvízkezeléshez és a fűtésrendszerek irányításához, valamint a kisebb-nagyobb kerti munkákhoz is alkalmazható. Ez a sokoldalú eszköz ugyanis kiváló asszisztenciát kínál az ipari területeken és a háztartásokban egyaránt.

Már ha rátalálunk a megfelelőre

Mint minden termék esetében, úgy a szivattyúknál is fontos a megfelelő típus kiválasztása, hiszen – kis túlzással élve –, ahány feladat, annyi eszköz közül választhatunk. Ha a szivattyú nem passzol az adott körülményekhez és feladathoz, akkor feleslegesen adunk ki nagyobb pénz összeget, hiszen a berendezés nem lesz költséghatékony és valószínűleg rövidesen megsérül vagy elromlik működés közben.

Ezt azonban könnyedén elkerülhetjük, ha kikérjük egy szakember véleményét.

A kerti szivattyúesetében már a kútfúrást megelőzően érdemes tudakozódni a hozzáértőknél. Ők ugyanis részletes felvilágosítást tudnak adni a felszíni-, mély- és ásott kutakból történő vízkinyerésről, és az ehhez szükséges szivattyúról.

De a kiválasztás nem minden

Ahhoz hogy egy szivattyú rendesen működjön gondoskodni kell a szakszerű beszerelésről. A berendezés ugyanis csak akkor kínál költséghatékony megoldást ha körültekintően telepítjük.

A szakemberek nem csak a kiválasztáskor, hanem a beszereléskor is remek tanácsokkal szolgálhatnak, éppen ezért érdemes tudakozódni náluk a különböző lehetőségekről.

Röviden a beszerelésről

A felszíni, illetve a mélykúti és ásottkúti szivattyúk beszerelésének első lépése a gépészeti akna létrehozása, amit a kút mellé vagy fölé kell készíteni. Ebbe az aknába áramot vezetünk (230V), és ezen a területen kezeljük a vízszűrő-berendezést is.

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor jöhet a szivattyú elhelyezése. Ezt a felszínen rögzítjük, és egy tömlő leengedésével kötjük össze a kimerni szándékozott vízzel.

 

A kerti szivattyúk kiváló segítséget nyújthatnak a ház körül, ehhez azonban az ideális berendezésre van szükség. A költséghatékony és megbízható működés feltétele a minőségi eszköz kiválasztása és annak szakszerű beszerelése.

Megosztás másokkal:

Hozzászólások