VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

A kerti szivattyú kiválasztása és telepítése

2017. Március 8.

A kerti szivattyú kiválasztása és telepítése

A szivattyúkat nemcsak vízellátáshoz használhatjuk, ez a berendezés a szennyvízkezeléshez és a fűtésrendszerek irányításához, valamint a kisebb-nagyobb kerti munkákhoz is alkalmazható. Ez a sokoldalú eszköz ugyanis kiváló asszisztenciát kínál az ipari területeken és a háztartásokban egyaránt.

Már ha rátalálunk a megfelelőre

Mint minden termék esetében, úgy a szivattyúknál is fontos a megfelelő típus kiválasztása, hiszen – kis túlzással élve –, ahány feladat, annyi eszköz közül választhatunk. Ha a szivattyú nem passzol az adott körülményekhez és feladathoz, akkor feleslegesen adunk ki nagyobb pénz összeget, hiszen a berendezés nem lesz költséghatékony és valószínűleg rövidesen megsérül vagy elromlik működés közben.

Ezt azonban könnyedén elkerülhetjük, ha kikérjük egy szakember véleményét.

A kerti szivattyúesetében már a kútfúrást megelőzően érdemes tudakozódni a hozzáértőknél. Ők ugyanis részletes felvilágosítást tudnak adni a felszíni-, mély- és ásott kutakból történő vízkinyerésről, és az ehhez szükséges szivattyúról.

De a kiválasztás nem minden

Ahhoz hogy egy szivattyú rendesen működjön gondoskodni kell a szakszerű beszerelésről. A berendezés ugyanis csak akkor kínál költséghatékony megoldást ha körültekintően telepítjük.

A szakemberek nem csak a kiválasztáskor, hanem a beszereléskor is remek tanácsokkal szolgálhatnak, éppen ezért érdemes tudakozódni náluk a különböző lehetőségekről.

Röviden a beszerelésről

A felszíni, illetve a mélykúti és ásottkúti szivattyúk beszerelésének első lépése a gépészeti akna létrehozása, amit a kút mellé vagy fölé kell készíteni. Ebbe az aknába áramot vezetünk (230V), és ezen a területen kezeljük a vízszűrő-berendezést is.

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor jöhet a szivattyú elhelyezése. Ezt a felszínen rögzítjük, és egy tömlő leengedésével kötjük össze a kimerni szándékozott vízzel.

 

A kerti szivattyúk kiváló segítséget nyújthatnak a ház körül, ehhez azonban az ideális berendezésre van szükség. A költséghatékony és megbízható működés feltétele a minőségi eszköz kiválasztása és annak szakszerű beszerelése.

Megosztás másokkal:

Hozzászólások