VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Stílus, környezetvédelem, örök élet – bemutatkozik a kézi szivattyú

Nyitólap   »   Blog   »   Stílus, környezetvédelem, örök élet – bemutatkozik a kézi szivattyú
2016. Május 3.

Stílus, környezetvédelem, örök élet – bemutatkozik a kézi szivattyú

Méltatlanul kevés szó esett eddig a mechanikus szivattyúkról, pedig a motorizált jelenben is bőven van még keresnivalójuk. A webáruházunkban is kapható szárnyszivattyúk egyrészt stílusos darabok, másrészt van pár olyan előnyük a villanymotoros szivattyúkkal szemben, ami adott esetben versenyképessé teszi még napjainkban is. Hölgyeim és uraim, íme, a manuális szárnyszivattyú!

A szárnyszivattyú a kézi erős vízáramoltatás utolsó mohikánja, a motorizált hétköznapok megfontolt sétapálcás úriembere. A szárnyszivattyú nem versenyautó, de nem is kell annak lennie, hiszen csak az igazán energiatakarékos háztartásokban, illetve áramszünet idején hajt a babérokra. Ezekben az esetekben viszont könyörtelenül besöpör minden elismerést, és nem utolsósorban a szivattyúzandó folyadékot is eljuttatja a rendeltetési helyére.

 A manuális szárnyszivattyú a térfogatkiszorítás elvén működik, amelyet a következő módon képzeljen el:

  • a szárnyszivattyú házában a tengelyre erősített kettős szárny – a kézikar mozgatására – lengő mozgást végez, így váltogatja a munkatér térfogatát
  • a térfogat ezáltal változik, ennek hatására megindul a folyadék áramlása a szívócsonk felől a nyomócsonk felé, a szívószelepeken át
  • A kézikart két szélső helyzete között mozgatva érhető el az egyenletes szívó hatás, a folyamatos szivattyúzás

A kézi mozgatású szárnyszivattyúval maximum 40 liter folyadékot lehet áramoltatni percenként, és kizárólag szennyeződésektől mentes folyadék szivattyúzására képes. Bár nem a leggyorsabb szivattyúja a Szivattyú webáruháznak, de mégis használják ipari területen is a háztartási mellett. Főleg víz és gázolaj áramoltatása tartozik a szárnyszivattyú fő profiljai közé.

 Minden bizonnyal már Önök is tudják, hogy miért ez az egyik kedvencünk a Szivattyú webáruház termékei közül. A kézi szivattyú nem fogyaszt az emberi energián kívül semmit, éppen ezért minden másnál energiatakarékosabb és olcsóbb, nem is beszélve arról, hogy meg se kottyan neki az áramszünet. A kézi szivattyú is több méretben kapható, de mivel maximum 7 méteres mélységből képes felhozni a folyadékot, ezért mi főleg ásott kutak, vagy vízgyűjtők esetében ajánljuk a használatát.



Megosztás másokkal: