VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mi a szerepe a hidrofor tartálynak?

Nyitólap   »   Blog   »   Mi a szerepe a hidrofor tartálynak?
2015. Október 21.

Mi a szerepe a hidrofor tartálynak?

Megfelelő szivattyúhoz megfelelő alkatrészt - mondhatnánk, hiszen egyetlen szivattyú sem működhet hatékonyan jó minőségű, tartósan használható alkatrész nélkül. A szivattyúk mellett mi épp ezért igyekszünk bemutatni a különböző alkatrészeket is, amik ahhoz kellenek, hogy szivattyúnk úgy és annyi ideig láthassa el a feladatát, ahogy és meddig csak tudja.

Jöjjön tehát a hidrofor tartály.

Bemutatkozik: a hidrofor tartály

A hidrofor tartálynak két fontos szerep jut a házi vízművek működtetésében: egyrészt átmenetileg tárolják a vizet, másrészt csökkentik a szivattyú elindulásakor keletkező nyomásütést, ami a nyomóoldalnál lévő rendszert veszélyezteti. Mivel az alkatrész kiegyenlíti a vízellátó rendszerek nyomásingadozásait, ezért magánjellegű és ipari vízellátásra is kiválóan alkalmas, ha szivattyút és nyomáskapcsolót (vagy más nyomásvezérlőt) csatlakoztatunk hozzá. A tartály működése viszonylag egyszerű: a szivattyú üzemelésekor a víz bekerül a tartály gumizsákjába, aminek következtében a levegő összenyomódik. A vízvételi helyen a rendszerbe került víz kiáramolhat az összenyomott levegő hatására.

Miből készül a hidrofor?

Alapvetés, hogy a hidrofornak bírnia kell a strapát, ezért az alkatrész megfelelően elkészített, minőségi acéllemezekből készül. A tartályt alkotó lemezeket hegesztéssel rakják össze, és általában három darab készüléklábra állítják azt. Fontos szerepet a rozsdásodás elleni védőréteg felvitele. A hidrofor tartályok 6 és 10 bar (speciális kivitelű tartályok ennél nagyobb nyomásra is) üzemi túlnyomásra készülnek, és azokban tilos átlépni a meghatározott nyomáshatárt. Beszereléséhez érdemes szakembert hívni, és oda kell figyelni a megfelelő karbantartásra, hiszen a tartályokat évente legalább egyszer ki kell takarítani (a benne lerakódó ásványi anyagok és iszap miatt).



Megosztás másokkal:

Hozzászólások