VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mi a szerepe a hidrofor tartálynak?

2015. Október 21.

Mi a szerepe a hidrofor tartálynak?

Megfelelő szivattyúhoz megfelelő alkatrészt - mondhatnánk, hiszen egyetlen szivattyú sem működhet hatékonyan jó minőségű, tartósan használható alkatrész nélkül. A szivattyúk mellett mi épp ezért igyekszünk bemutatni a különböző alkatrészeket is, amik ahhoz kellenek, hogy szivattyúnk úgy és annyi ideig láthassa el a feladatát, ahogy és meddig csak tudja.

Jöjjön tehát a hidrofor tartály.

Bemutatkozik: a hidrofor tartály

A hidrofor tartálynak két fontos szerep jut a házi vízművek működtetésében: egyrészt átmenetileg tárolják a vizet, másrészt csökkentik a szivattyú elindulásakor keletkező nyomásütést, ami a nyomóoldalnál lévő rendszert veszélyezteti. Mivel az alkatrész kiegyenlíti a vízellátó rendszerek nyomásingadozásait, ezért magánjellegű és ipari vízellátásra is kiválóan alkalmas, ha szivattyút és nyomáskapcsolót (vagy más nyomásvezérlőt) csatlakoztatunk hozzá. A tartály működése viszonylag egyszerű: a szivattyú üzemelésekor a víz bekerül a tartály gumizsákjába, aminek következtében a levegő összenyomódik. A vízvételi helyen a rendszerbe került víz kiáramolhat az összenyomott levegő hatására.

Miből készül a hidrofor?

Alapvetés, hogy a hidrofornak bírnia kell a strapát, ezért az alkatrész megfelelően elkészített, minőségi acéllemezekből készül. A tartályt alkotó lemezeket hegesztéssel rakják össze, és általában három darab készüléklábra állítják azt. Fontos szerepet a rozsdásodás elleni védőréteg felvitele. A hidrofor tartályok 6 és 10 bar (speciális kivitelű tartályok ennél nagyobb nyomásra is) üzemi túlnyomásra készülnek, és azokban tilos átlépni a meghatározott nyomáshatárt. Beszereléséhez érdemes szakembert hívni, és oda kell figyelni a megfelelő karbantartásra, hiszen a tartályokat évente legalább egyszer ki kell takarítani (a benne lerakódó ásványi anyagok és iszap miatt).Megosztás másokkal:

Hozzászólások