VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Különleges megoldás gond nélkül

Nyitólap   »   Blog   »   Különleges megoldás gond nélkül
2016. Április 25.

Különleges megoldás gond nélkül

A fenntarthatóság és a költséghatékonyság miatt egyre több kerttulajdonos dönt az elhanyagolt kutak tisztítása, vagy újak ásatása mellett. Ennek kedvez az a tény is, hogy Magyarországon a talajvízzel általában nincs probléma, és az elmúlt évek csapadékosságának köszönhetően jó a vízhozam is. További előnye az ásott kutaknak, hogy a kerti locsolás is tökéletesen megoldható a segítségükkel.

És a megfelelő szivattyúval a „vödrös testmozgás” is a múlté

A kutak reneszánszát tanúsítja, hogy egyre többen döntenek az ásott kutakhoz megfelelő szivattyúk vásárlása mellett. Ezek ugyanis lehetővé teszik, hogy egy relatíve kisebb befektetéssel a gyep locsolása hosszú évtizedekre megoldottá váljon.

Milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy szivattyúnak?

Az ásott kutak esetében speciális igények is felmerülnek az eszközökkel szemben. Ilyenkor ugyanis nem egy egyszerű keringetési feladatról beszélünk, a szivattyúkra a kutak esetében komoly erőpróba vár.

A magyar kutak általában 8-15, de maximum 20-30 méterre a földfelszín alatt találhatóak – a szivattyúknak tehát ilyen mélységből kell megfelelnie a vízátemelés kritériumának. Éppen ezért a vásárláskor elsődleges szempont, hogy a szivattyú motorjának elég erősnek kell lennie, különben a berendezés nem lesz alkalmas a feladata elvégzésére.

Az ásott kutak mélyén törmelék és hordalék gyűlik össze, ami szintén kihívás elé állítja a berendezést. Erre a problémára a mérnökök két megoldást fejlesztettek ki.

(1) A szerkezetet akképp alakították ki, hogy bizonyos mennyiségben áteressze a homokot, így az nem tehet kárt se a motorban, se a hajtóműben.

(2) Beépített szűrők gondoskodnak arról, hogy a nagyobb szennyeződések (pl. a növényi maradványok, puhatestű állatok) már ne juthassanak a szivattyú belső szerkezetébe, hiszen ott komoly károkat is okoznának.

Az ásott kutak a fenntarthatóság és a költséghatékonyság tekintetében egyaránt remek lehetőséget biztosítanak többek között a kertek öntözésére. Ehhez azonban speciális szivattyúra van szükség, amely képes nagy mélységekből vizet szállítani, ugyanakkor védett a mélyben rejtőző „veszélyekkel” szemben. Webáruházunkban kiváló típusok várják, a merülővel ellátott berendezések például a ciszternákból és az esővízgyűjtőkből is gond nélkül felhozzák az értékes vizet. Megosztás másokkal: