VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Miért válasszak szaküzletet a szivattyú javításához?

Nyitólap   »   Blog   »   Miért válasszak szaküzletet a szivattyú javításához?
2016. Február 16.

Miért válasszak szaküzletet a szivattyú javításához?

Sokan próbálnak spórolni a szivattyúk javításával, és megpróbálkoznak az otthoni barkácsolással. Úgy gondolják így kevesebb pénzből megúszható a szervizelés – azonban ez igen nagy tévedés. Elég ugyanis egy kisebb „malőr”, hogy a szivattyúnknak örökre búcsút mondhassunk.

Mert az otthoni akció nem mindig kifizetődő

Számtalan buktatója lehet ennek a saját útnak. Ha még időben rádöbbenünk, hogy egy rossz alkatrészt próbálunk beszerelni, akkor „zarándokolhatunk” vissza az üzletbe egy alkalmas kiegészítőért. Rosszabb esetben azonban be is illesztjük a nem megfelelő alkatrészt, aminek következményei beláthatatlanok.

Természetesen az sem szerencsés, ha a garancia lejárta előtt nyúlunk bele a szivattyú gépezetébe, ugyanis ha nem sikerül orvosolni a problémát, akkor ráadásul még a garanciát is elveszíthetjük.

De akár az is megeshet, hogy egy kisebb gondból komolyabb problémát generálunk a helytelen javítási kísérlet során.

Tehát mindenképp bízzuk a szivattyút szakemberre

Egy szaküzletben ugyanis garantáltan megfelelő és minőségi alkatrészt használnak. Bár az olcsó „hozzávalók” csábítóak lehetnek, ezek a legtöbb esetben nem biztosítanak hosszú távú megoldást. Ugyanis ezeknek általában azért alacsonyabb az ára, mert kevésbé jó minőségű alapanyagból, kevésbé fejlett technológiával készítik őket.

Egy példa a sok közül

A tengelytömítés célja, hogy a berendezés belső alkatrészeit elszigetelje a szivattyún áthaladó víztől. Az alkatrész ára igen változó lehet, így tehát könnyű kísértésbe esni. Egy silányabb minőségű alkatrész miatt azonban az állórészek újratekercselésére vagy a csapágy cseréjére is szükség lehet – és mindez együtt jóval több, mintha elsőre a jó minőségű tengelytömítés mellett döntöttünk volna.

 

Kifizetődőbb tehát, ha szakértőre bízzuk a szivattyú szervizelését, hiszen a szaküzletben a diagnosztizálástól elkezdve a kisebb javításokon keresztül a nagyobb munkálatokig mindenre találunk megoldást. Megosztás másokkal: