VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Miért válasszak szaküzletet a szivattyú javításához?

2016. Február 16.

Miért válasszak szaküzletet a szivattyú javításához?

Sokan próbálnak spórolni a szivattyúk javításával, és megpróbálkoznak az otthoni barkácsolással. Úgy gondolják így kevesebb pénzből megúszható a szervizelés – azonban ez igen nagy tévedés. Elég ugyanis egy kisebb „malőr”, hogy a szivattyúnknak örökre búcsút mondhassunk.

Mert az otthoni akció nem mindig kifizetődő

Számtalan buktatója lehet ennek a saját útnak. Ha még időben rádöbbenünk, hogy egy rossz alkatrészt próbálunk beszerelni, akkor „zarándokolhatunk” vissza az üzletbe egy alkalmas kiegészítőért. Rosszabb esetben azonban be is illesztjük a nem megfelelő alkatrészt, aminek következményei beláthatatlanok.

Természetesen az sem szerencsés, ha a garancia lejárta előtt nyúlunk bele a szivattyú gépezetébe, ugyanis ha nem sikerül orvosolni a problémát, akkor ráadásul még a garanciát is elveszíthetjük.

De akár az is megeshet, hogy egy kisebb gondból komolyabb problémát generálunk a helytelen javítási kísérlet során.

Tehát mindenképp bízzuk a szivattyút szakemberre

Egy szaküzletben ugyanis garantáltan megfelelő és minőségi alkatrészt használnak. Bár az olcsó „hozzávalók” csábítóak lehetnek, ezek a legtöbb esetben nem biztosítanak hosszú távú megoldást. Ugyanis ezeknek általában azért alacsonyabb az ára, mert kevésbé jó minőségű alapanyagból, kevésbé fejlett technológiával készítik őket.

Egy példa a sok közül

A tengelytömítés célja, hogy a berendezés belső alkatrészeit elszigetelje a szivattyún áthaladó víztől. Az alkatrész ára igen változó lehet, így tehát könnyű kísértésbe esni. Egy silányabb minőségű alkatrész miatt azonban az állórészek újratekercselésére vagy a csapágy cseréjére is szükség lehet – és mindez együtt jóval több, mintha elsőre a jó minőségű tengelytömítés mellett döntöttünk volna.

 

Kifizetődőbb tehát, ha szakértőre bízzuk a szivattyú szervizelését, hiszen a szaküzletben a diagnosztizálástól elkezdve a kisebb javításokon keresztül a nagyobb munkálatokig mindenre találunk megoldást. Megosztás másokkal: