VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Csobbanás az egészséges és tiszta vízbe

2016. Július 19.

Csobbanás az egészséges és tiszta vízbe

A madarak szívet melengető éneke jelzi, hogy a tavasz már itt áll a küszöbön. És ez bizony azt jelenti, hogy néhány hónap múlva beköszöntenek a forró napok, amikor igazán felüdítő lesz nagyot csobbanni egy kerti medencébe.

Már ha tiszta a vize

A medence ugyanis nem csak a szakszerű vegyszeres ellátást igényli, a tiszta és egészséges környezethez ugyanis a víz forgatására is szükség van. Erre a nemes feladatra kiváló szivattyút választhatunk, amely maradéktalanul elvégzi a rá bízott munkát.

De miért van egyáltalán szükség a vízforgatásra?

A medence vizében, bár nem élővíz, számos mikroorganizmus és szilárd szennyeződés található. Ahhoz, hogy elkerüljük a szennyezett és egészségtelen környezetet, folyamatos karbantartásra van szükség. Mindenki könnyen beláthatja, hogy nem az a megfelelő eljárás, ha minden egyes nap leeresztjük, majd reggel feltöltjük a medencét – hiszen ez se nem gazdaságos, se nem környezetkímélő.

A megoldást a vegyszeres kezelés és víz folyamatos mozgatása jelenti – bizony, a kettő együtt. A vízkezelés nem úszható meg csupán egyik vagy másik módszerrel, a kettő egymást kiegészítve biztosítja a kristálytiszta vizet. Egyrészt nem elég, ha csak a medence egy részét tisztítjuk, másrészt a vegyszerrel elpusztítható mikroorganizmusokon kívül megannyi más szennyeződés is belekerülhet a vízbe.

Mindezekre azonban kiváló megoldást nyújtanak az egyes szivattyú típusok

Ezek közül a homokszűrős az egyik legnépszerűbb. A berendezés működése közben egy szivattyú a kvarchomokkal töltött tartályon keresztül nyomja át a vizet. Ennek során ez alaposan megtisztul a szennyeződésektől, valamint folyamatosan mozgásban van. A módszer olyannyira hatásos, hogy egyes statisztikák szerint a medence vize akár 4-5 (!) éven át is tiszta maradhatna leengedés nélkül. A népszerűség oka tehát nem más, mint a megbízható és egyszerű működés, a hosszú élettartalom pedig egy további pozitívum.

És ezért még csak tennünk sem kell

A vízforgató berendezést nem úgy kell elképzelni, hogy bizonyos időközönként nekünk kell gondoskodnunk a be- illetve kikapcsolásáról. A rendszer működése ugyanis teljesen automatikus, éppen ezért tulajdonosként lényegében semmi dolgunk a napi 2-3 alkalommal elvégzendő vízforgatással.

A legideálisabb segítség

A homokszűrős (és egyéb) vízforgató berendezések rendkívül hatékonyak a mindennapokban, a rengeteg pozitívumot azonban csak a megfelelő eszköz használatával tapasztalhatjuk. A vízforgatók és a hozzájuk tartozó szivattyúk is többféle méretben és teljesítményben kaphatóak, éppen ezért az adottságokhoz mérten kell kiválasztanunk a megfelelőt. Mindenképp érdemes szakember segítségét is kérni, hogy ne merüljön fel probléma a beállítások során.

A legkisebb kerti megoldásoktól egészen a legnagyobb úszómedencékig minden esetben szükség van a víz megfelelő tisztán tartására – ez minden tulajdonos feladata és kötelessége. A víztisztítás mind egészségügyileg, mind esztétikailag elengedhetetlen, és ebben nyújtanak segítséget a különböző vízforgató berendezések. A szakszerű munkához bátran válasszunk a homokszűrős- vagy papírszűrős vízforgatók közül.Megosztás másokkal: