VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Csobbanás az egészséges és tiszta vízbe

Nyitólap   »   Blog   »   Csobbanás az egészséges és tiszta vízbe
2016. Július 19.

Csobbanás az egészséges és tiszta vízbe

A madarak szívet melengető éneke jelzi, hogy a tavasz már itt áll a küszöbön. És ez bizony azt jelenti, hogy néhány hónap múlva beköszöntenek a forró napok, amikor igazán felüdítő lesz nagyot csobbanni egy kerti medencébe.

Már ha tiszta a vize

A medence ugyanis nem csak a szakszerű vegyszeres ellátást igényli, a tiszta és egészséges környezethez ugyanis a víz forgatására is szükség van. Erre a nemes feladatra kiváló szivattyút választhatunk, amely maradéktalanul elvégzi a rá bízott munkát.

De miért van egyáltalán szükség a vízforgatásra?

A medence vizében, bár nem élővíz, számos mikroorganizmus és szilárd szennyeződés található. Ahhoz, hogy elkerüljük a szennyezett és egészségtelen környezetet, folyamatos karbantartásra van szükség. Mindenki könnyen beláthatja, hogy nem az a megfelelő eljárás, ha minden egyes nap leeresztjük, majd reggel feltöltjük a medencét – hiszen ez se nem gazdaságos, se nem környezetkímélő.

A megoldást a vegyszeres kezelés és víz folyamatos mozgatása jelenti – bizony, a kettő együtt. A vízkezelés nem úszható meg csupán egyik vagy másik módszerrel, a kettő egymást kiegészítve biztosítja a kristálytiszta vizet. Egyrészt nem elég, ha csak a medence egy részét tisztítjuk, másrészt a vegyszerrel elpusztítható mikroorganizmusokon kívül megannyi más szennyeződés is belekerülhet a vízbe.

Mindezekre azonban kiváló megoldást nyújtanak az egyes szivattyú típusok

Ezek közül a homokszűrős az egyik legnépszerűbb. A berendezés működése közben egy szivattyú a kvarchomokkal töltött tartályon keresztül nyomja át a vizet. Ennek során ez alaposan megtisztul a szennyeződésektől, valamint folyamatosan mozgásban van. A módszer olyannyira hatásos, hogy egyes statisztikák szerint a medence vize akár 4-5 (!) éven át is tiszta maradhatna leengedés nélkül. A népszerűség oka tehát nem más, mint a megbízható és egyszerű működés, a hosszú élettartalom pedig egy további pozitívum.

És ezért még csak tennünk sem kell

A vízforgató berendezést nem úgy kell elképzelni, hogy bizonyos időközönként nekünk kell gondoskodnunk a be- illetve kikapcsolásáról. A rendszer működése ugyanis teljesen automatikus, éppen ezért tulajdonosként lényegében semmi dolgunk a napi 2-3 alkalommal elvégzendő vízforgatással.

A legideálisabb segítség

A homokszűrős (és egyéb) vízforgató berendezések rendkívül hatékonyak a mindennapokban, a rengeteg pozitívumot azonban csak a megfelelő eszköz használatával tapasztalhatjuk. A vízforgatók és a hozzájuk tartozó szivattyúk is többféle méretben és teljesítményben kaphatóak, éppen ezért az adottságokhoz mérten kell kiválasztanunk a megfelelőt. Mindenképp érdemes szakember segítségét is kérni, hogy ne merüljön fel probléma a beállítások során.

A legkisebb kerti megoldásoktól egészen a legnagyobb úszómedencékig minden esetben szükség van a víz megfelelő tisztán tartására – ez minden tulajdonos feladata és kötelessége. A víztisztítás mind egészségügyileg, mind esztétikailag elengedhetetlen, és ebben nyújtanak segítséget a különböző vízforgató berendezések. A szakszerű munkához bátran válasszunk a homokszűrős- vagy papírszűrős vízforgatók közül.Megosztás másokkal: