VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Víznyomás növelés kerti szivattyúval

Nyitólap   »   Blog   »   Víznyomás növelés kerti szivattyúval
2018. December 3.

Víznyomás növelés kerti szivattyúval

Az ingatlanhasználat során számos esetben szükségessé válhat a megfelelő víznyomás alkalmazása. Nem csak a lakás vízzel való ellátásakor jut ez fontos szerephez, hanem a kertben felmerülő feladatok ellátásakor szintén. Mindegy, hogy a növényeket, virágokat szeretnénk öntözni, a gyep permetezéséről gondoskodni, vagy a medence és a kerti tó feltöltése válik aktuálissá, ha a megfelelő víznyomást biztosítanak a szivattyúk, akkor a feladatok gyorsan és hatékonyan elvégezhetőek.

Mi okozza az alacsony víznyomást a kertben?

Amikor az alacsony víznyomás problémájával szembesülünk, akkor bizony igen időigényes lehet a kert öntözése. Előfordulhat az is, hogy az alacsony nyomás miatt a kert távolabbi részére lehetetlen eljuttatni a vizet. Ha azonban sikerül megtalálni az alacsony víznyomás okát, akkor a probléma is könnyen orvosolható. Elsősorban érdemes azt megvizsgálni, hogy mindig tapasztalható-e a jelenség, vagy csak a nap bizonyos időszakaiban. Előfordulhat az is, hogy enyhe dugulás áll a nem megfelelő nyomás hátterében. A kerti csap lecserélése is megoldhatja a helyzetet.

Fontos az alkotóelemek ellenőrzése!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran a külső víznyomásra a tömlő állapota is hatással van. A szivárgás vagy a kopás befolyásolhatja a víznyomást, ezért ha a rendszer idős, akkor akár nem megfelelő víznyomás is előfordulhat. Érdemes azt is ellenőrizni, hogy a tömlő megfelelően csatlakozik-e a csőhöz, vagy nem tapasztalható-e a csatlakozási pontnál szivárgás. Talán kevesen gondolnák, de ha a vízszelep nem megfelelően lesz elforgatva, az is hatással lehet a víznyomásra. Ha nincs teljesen nyitva, akkor érdemes szakember segítségét kérni az átállításhoz. A víznyomás-szabályozó helyes beállításán is sok múlik.

Az ingatlan kényelmes használatához nélkülözhetetlen, hogy mind a belső terekben, mind a kertben megfelelő víznyomás álljon rendelkezésre. Ha ez bármi miatt csorbát szenved, akkor bizony megéri odafigyelni a megfelelő beállításokra, vagy esetleg szükség esetén az elemek cseréjére. Ha nem értünk a szivattyúk működéséhez és a rendszer átalakítását profi kezekben tudnánk, akkor érdemes hozzáértő vízvezeték-szerelőt felkérni a feladatra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször egyszerűbben megoldható a víznyomás helyreállítása, mint azt sokan gondolnák. Ne éljen együtt az alacsony víznyomás kellemetlenségeivel, hiszen megoldás létezik!Megosztás másokkal: