VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A kert öntözésének módszerei

Nyitólap   »   Blog   »   A kert öntözésének módszerei
2015. Szeptember 14.

A kert öntözésének módszerei

A Földön sok dolog együtt állásának köszönhetően alakulhatott ki élet, és ezek között az egyik legfontosabb maga a víz. Ez ad éltető környezetet megannyi növénynek és állatnak, de a tiszta és iható folyadék nélkül mi, emberek se maradhatnánk életben.

A kertünk vízellátáshoz azonban nem ez a legjobb megoldás

Az öntözést ugyan többféleképp is megoldhatjuk, de rengetegen gondolják úgy, hogy az ivóvíz használata a lehető legjobb lehetőség. A szakemberek azonban mindig kihangsúlyozzák, hogy amennyiben lehetőség van rá, mindenképp kerüljek el ezt és inkább válasszunk más alternatívát. Ennek oka, hogy a vezetékes víz nemcsak értékes – hiszen tiszta és szűrt, de igen költséges is. 

De milyen más lehetőség létezik?

A legtöbb háztartásban az egyetlen vízforrás a csapvíz. A kerti növények, a szép zöld gyep és a veteményes azonban elpusztul víz nélkül – milyen alternatíva érhető el tehát, amivel a munka racionalizálható és a költségek csökkenthetőek?

Egyszerű és mégis nagyszerű

Az egyik legjobb és leghatékonyabb módszer a vízgyűjtés, hiszen az esővizet igen egyszerű befogni, ráadásul szinte akármikor „munkára” bírhatjuk. Ez a lehetőség olcsó és természetes, tehát nemcsak nekünk és a pénztárcánknak, hanem a minket körülvevő környezetnek is előnyös. Ehhez hasonlóan remek megoldás a kútvíz, hiszen a megfelelő engedélyek birtokában költséghatékony és tiszta lehetőség nyílik meg számunkra.

Azonban akad egy kis probléma

A vizet nem elég összegyűjteni, hasznosítani is kell. A gazdák és a tulajdonosok örülnek, ha nem fáradtságos munkával kell a vizet a növényekhez hordani, hanem más, egyszerűbb módon lehetséges az öntözés.A professzionális esővízgyűjtő rendszerek legnagyobb előnye pont ebben rejlik – nemcsak tárolják, hanem egy integrált szivattyú segítségével a megfelelő helyre juttatják a vizet – így segítve a hatékony öntözést. Mindez pedig a megfelelő berendezéssel és egy szakember segítségével az ásott és fúrt kutak esetében is játszi könnyedséggel megoldható.

A megoldás tehát a szivattyúkban rejlik

Egy tapasztalt gazda nagyon jól tudja, hogy a megfelelő segítség nélkül nem érdemes belevágni egy nagyobb munkába, hiszen az ilyen formában sem hatékony, sem gazdaságos, sem eredményes nem lesz. A szivattyúk azonban minimális emberi beavatkozással juttatják el az öntözésre szánt vizet a célterületre. Az esővízgyűjtők és a kutak tehát rendkívül hatékonyan, a tulajdonos folyamatos felügyelete nélkül is hibátlanul megoldják a feladatukat. Egy jó szivattyú ugyanis tökéletesen illeszkedik a rendszerbe, éppen ezért a vízvételtől elkezdve a kútból történő kinyerésen át minden területen hasznát vehetjük.

A kert gondozásakor kerüljük a csapvíz használatát, és inkább válasszunk költséghatékonyabb megoldást. Az esővízgyűjtés, illetve a fúrt vagy ásott kutak remek alternatívát biztosítanak, ráadásul ezek egy szivattyúval kiegészítve minden munkát gond nélkül elvégeznek. Ehhez érdemes a lehető legideálisabb berendezést választani, amelyhez ajánlott egy szakember véleményét is kikérni. 

 Megosztás másokkal: