VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A kert öntözésének módszerei

2015. Szeptember 14.

A kert öntözésének módszerei

A Földön sok dolog együtt állásának köszönhetően alakulhatott ki élet, és ezek között az egyik legfontosabb maga a víz. Ez ad éltető környezetet megannyi növénynek és állatnak, de a tiszta és iható folyadék nélkül mi, emberek se maradhatnánk életben.

A kertünk vízellátáshoz azonban nem ez a legjobb megoldás

Az öntözést ugyan többféleképp is megoldhatjuk, de rengetegen gondolják úgy, hogy az ivóvíz használata a lehető legjobb lehetőség. A szakemberek azonban mindig kihangsúlyozzák, hogy amennyiben lehetőség van rá, mindenképp kerüljek el ezt és inkább válasszunk más alternatívát. Ennek oka, hogy a vezetékes víz nemcsak értékes – hiszen tiszta és szűrt, de igen költséges is. 

De milyen más lehetőség létezik?

A legtöbb háztartásban az egyetlen vízforrás a csapvíz. A kerti növények, a szép zöld gyep és a veteményes azonban elpusztul víz nélkül – milyen alternatíva érhető el tehát, amivel a munka racionalizálható és a költségek csökkenthetőek?

Egyszerű és mégis nagyszerű

Az egyik legjobb és leghatékonyabb módszer a vízgyűjtés, hiszen az esővizet igen egyszerű befogni, ráadásul szinte akármikor „munkára” bírhatjuk. Ez a lehetőség olcsó és természetes, tehát nemcsak nekünk és a pénztárcánknak, hanem a minket körülvevő környezetnek is előnyös. Ehhez hasonlóan remek megoldás a kútvíz, hiszen a megfelelő engedélyek birtokában költséghatékony és tiszta lehetőség nyílik meg számunkra.

Azonban akad egy kis probléma

A vizet nem elég összegyűjteni, hasznosítani is kell. A gazdák és a tulajdonosok örülnek, ha nem fáradtságos munkával kell a vizet a növényekhez hordani, hanem más, egyszerűbb módon lehetséges az öntözés.A professzionális esővízgyűjtő rendszerek legnagyobb előnye pont ebben rejlik – nemcsak tárolják, hanem egy integrált szivattyú segítségével a megfelelő helyre juttatják a vizet – így segítve a hatékony öntözést. Mindez pedig a megfelelő berendezéssel és egy szakember segítségével az ásott és fúrt kutak esetében is játszi könnyedséggel megoldható.

A megoldás tehát a szivattyúkban rejlik

Egy tapasztalt gazda nagyon jól tudja, hogy a megfelelő segítség nélkül nem érdemes belevágni egy nagyobb munkába, hiszen az ilyen formában sem hatékony, sem gazdaságos, sem eredményes nem lesz. A szivattyúk azonban minimális emberi beavatkozással juttatják el az öntözésre szánt vizet a célterületre. Az esővízgyűjtők és a kutak tehát rendkívül hatékonyan, a tulajdonos folyamatos felügyelete nélkül is hibátlanul megoldják a feladatukat. Egy jó szivattyú ugyanis tökéletesen illeszkedik a rendszerbe, éppen ezért a vízvételtől elkezdve a kútból történő kinyerésen át minden területen hasznát vehetjük.

A kert gondozásakor kerüljük a csapvíz használatát, és inkább válasszunk költséghatékonyabb megoldást. Az esővízgyűjtés, illetve a fúrt vagy ásott kutak remek alternatívát biztosítanak, ráadásul ezek egy szivattyúval kiegészítve minden munkát gond nélkül elvégeznek. Ehhez érdemes a lehető legideálisabb berendezést választani, amelyhez ajánlott egy szakember véleményét is kikérni. 

 Megosztás másokkal:

Hozzászólások