VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan lesz hosszú életű a szivattyúnk?

2016. Június 22.

Hogyan lesz hosszú életű a szivattyúnk?

A szivattyúk minden otthon nélkülözhetetlen kiegészítői, a folyadékok és a zagy (szilárd anyagot tartalmazó kevert folyadék) szállítására alkalmas eszközök. A legtöbb esetben a meghibásodásuk is ebből fakad – a túl sűrű folyadék könnyen eltömítheti a szivattyút, hiszen létezik olyan szennyeződés, amit nem képes megfelelően elszállítani a berendezés. És így hamar probléma adódhat

Mit tegyünk, hogy a szivattyú hosszú életű legyen?

Az első és legfontosabb feladat a rendszeres tisztítás, a lerakódások és a komolyabb szennyeződések eltávolítása. A szivattyú típusától és működésétől függ, hogy milyen gyakran van szükség ellenőrzésre és karbantartásra, de legalább félévente-évente érdemes megnézetni egy szakemberrel a berendezést.

Hogy miért van szükség erre ilyen gyakran?

Ha nem figyelnek arra, hogy kizárólag megfelelő folyadék vagy zagy kerüljön a rendszerbe, a szivattyú helyzete rövid időn belül kritikussá válhat. Gondoljunk csak bele például, hogy egy szórakozóhelyen mennyi törmelék és mindenféle használati tárgy kerülhet a lefolyóba. Egy általános tisztítás jóval kevesebbe kerül, mint bármelyik alkatrész cseréje vagy a dugulás elhárítása.

A karbantartás során a zsírtalanításra is figyelni kell

A megelőzés hatékony eszköze, ha igyekszünk kerülni, hogy zsír kerüljön a rendszerbe – például nem öntünk ételmaradékot a lefolyóba, és rendszeresen használunk zsíroldót. De sajnos a fokozott odafigyelés ellenére is megtörténhet a baj, amelyre a házilag végezhető zsírtalanítás nem jelent megoldást. Ez ugyanis kizárólag abban az esetben járható út, ha a szifont szeretnénk tisztítani, azonban az ennél komolyabb és tartósabb beavatkozáshoz mindenképp keressünk fel egy szakembert.

Hogy miért?

A komolyabb dugulás elhárításához különböző szerszámokra van szükség – a szakember minden esetben rendelkezik a megfelelő eszközzel. Ráadásul a karbantartás nem csak a tisztításból áll. Ennek részét képezi az elektromos átvizsgálás; a kapcsolószekrény és az áramfelvétel ellenőrzése; az érintésvédelmi vizsgálat; szennyvízszivattyúk esetén a tartály és a szivattyúfejek tisztítása; valamint a visszacsapó szelepek ellenőrzése.

Szeretné, hogy a szivattyúja üzembiztos legyen? Hogy hosszú éveken át élvezhesse a zavartalan működését? Hívjon Bennünket, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal és kérje az átvizsgálást.Megosztás másokkal: