VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan lesz hosszú életű a szivattyúnk?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan lesz hosszú életű a szivattyúnk?
2016. Június 22.

Hogyan lesz hosszú életű a szivattyúnk?

A szivattyúk minden otthon nélkülözhetetlen kiegészítői, a folyadékok és a zagy (szilárd anyagot tartalmazó kevert folyadék) szállítására alkalmas eszközök. A legtöbb esetben a meghibásodásuk is ebből fakad – a túl sűrű folyadék könnyen eltömítheti a szivattyút, hiszen létezik olyan szennyeződés, amit nem képes megfelelően elszállítani a berendezés. És így hamar probléma adódhat

Mit tegyünk, hogy a szivattyú hosszú életű legyen?

Az első és legfontosabb feladat a rendszeres tisztítás, a lerakódások és a komolyabb szennyeződések eltávolítása. A szivattyú típusától és működésétől függ, hogy milyen gyakran van szükség ellenőrzésre és karbantartásra, de legalább félévente-évente érdemes megnézetni egy szakemberrel a berendezést.

Hogy miért van szükség erre ilyen gyakran?

Ha nem figyelnek arra, hogy kizárólag megfelelő folyadék vagy zagy kerüljön a rendszerbe, a szivattyú helyzete rövid időn belül kritikussá válhat. Gondoljunk csak bele például, hogy egy szórakozóhelyen mennyi törmelék és mindenféle használati tárgy kerülhet a lefolyóba. Egy általános tisztítás jóval kevesebbe kerül, mint bármelyik alkatrész cseréje vagy a dugulás elhárítása.

A karbantartás során a zsírtalanításra is figyelni kell

A megelőzés hatékony eszköze, ha igyekszünk kerülni, hogy zsír kerüljön a rendszerbe – például nem öntünk ételmaradékot a lefolyóba, és rendszeresen használunk zsíroldót. De sajnos a fokozott odafigyelés ellenére is megtörténhet a baj, amelyre a házilag végezhető zsírtalanítás nem jelent megoldást. Ez ugyanis kizárólag abban az esetben járható út, ha a szifont szeretnénk tisztítani, azonban az ennél komolyabb és tartósabb beavatkozáshoz mindenképp keressünk fel egy szakembert.

Hogy miért?

A komolyabb dugulás elhárításához különböző szerszámokra van szükség – a szakember minden esetben rendelkezik a megfelelő eszközzel. Ráadásul a karbantartás nem csak a tisztításból áll. Ennek részét képezi az elektromos átvizsgálás; a kapcsolószekrény és az áramfelvétel ellenőrzése; az érintésvédelmi vizsgálat; szennyvízszivattyúk esetén a tartály és a szivattyúfejek tisztítása; valamint a visszacsapó szelepek ellenőrzése.

Szeretné, hogy a szivattyúja üzembiztos legyen? Hogy hosszú éveken át élvezhesse a zavartalan működését? Hívjon Bennünket, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal és kérje az átvizsgálást.Megosztás másokkal: