VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Időtálló minőség - Fűtési rendszerek és a Grundfos szivattyú 1.

Nyitólap   »   Blog   »   Időtálló minőség - Fűtési rendszerek és a Grundfos szivattyú 1.
2016. November 10.

A dán Grundfos hosszú évtizedek óta kiemelkedő tagja a szivattyúpiacnak. Ez idő alatt a cég a minőség szinonimájává vált, a vállalat ma már több mint 70 éves múlttal és megannyi remek termékkel rendelkezik. Az általuk gyártott szivattyúk kiváló kiegészítői a különböző fűtési rendszereknek.

A klasszikus

A radiátoros megoldás előnye, hogy képes gyorsan reagálni a szabályozásra és a hőleadást dinamikusan változtatni.

A központi fűtésnek két típusa van, az egy- illetve a kétcsöves rendszer különbségét a hőszállítást végző csőhálózat kialakítása adja. Az előbbi esetében a hőleadók sorosan kapcsolódnak a hálózatra, és állandó térfogatáram mellett alacsony hőmérséklet-különbséget biztosítanak. A kétcsöves rendszereknél párhuzamos kapcsolás figyelhető meg. Ezek legfontosabb sajátossága, hogy változó térfogatáram mellett nagy hőmérséklet különbség indukálható velük. 

A Grundfos lehetőségei között természetesen mind a két típushoz találhatóak szivattyúk, amelyek kifogástalan minőségüknek köszönhetően minden otthonnak tökéletes kiegészítői.

A modern és kényelmes

Aki már valaha rálépett a langyos padlóra mezítláb, annak nem kell bemutatni a padlófűtés előnyeit. Ez a rendszer rendkívül praktikus és kényelmes, ha testet-lelket melengető megoldásra van szükség télen, akkor ez garantáltan remek lehetőség.

Ennek telepítésekor mindenképp figyelembe kell venni néhány dolgot. Nagyon hangsúlyos, hogy a padlófűtés kialakításakor minden helyiségnek külön szabályozás kell. Másrészt mivel a szabályozás kialakításakor a nyomásveszteség kiegyenlítése a cél, ezért a szivattyú méretét a leghosszabb kör alapján kell meghatározni.

A Grundfosnál a padlófűtéshez szükséges szivattyúkból is széles választék található. A kifogástalan minőségen felül ezek előnye, hogy szabadon kombinálhatóak a hagyományos radiátoros kialakítással.

Ha olyan minőségi szivattyúra van szüksége, amelyek az energiatakarékosság szempontjából is kifogástalanok, akkor érdemes a Grundfos termékek között keresgélni. Itt ugyanis a központi- és a padlófűtés kialakításához szükséges szivattyúk egyaránt megtalálhatóak.Megosztás másokkal: