VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Az áramláskapcsoló működése

Nyitólap   »   Blog   »   Az áramláskapcsoló működése
2019. November 25.

Az áramláskapcsoló működése

A műszaki területeket talán kevésbé ismerők számára az áramláskapcsoló, mint eszköz ismeretlennek tűnhet. Ez egy olyan kapcsoló, aminek az a célja, hogy a levegő, a gőz, vagy a folyadék áramlását szabályozni lehessen segítségével. Szükség van az áramkör hűtésére, és igény szerint be lehet állítani magas vagy alacsony áramlási sebességet.

S hogy mihez használható az áramláskapcsoló?

Nem csak az úszómedence klórozásához bizonyul ideálisnak, hanem a sokak által választott melegvíz-fűtéshez, légkondicionáláshoz, vagy például ipari rendszerek üzemeltetéséhez is. A vízáramlást szabályozó kapcsolókat vízpermetező rendszerek esetén alkalmazzák előszeretettel, így például az elektromos tűzoltó rendszerek kapcsán. A levegőáramlás-kapcsolók pedig elsősorban szűrőrendszerek esetében találhatjuk meg. Az áramláskapcsolók egyébként sok egyéb területen is kiemelt szerepet töltenek be, így vízkezelő rendszereknél, különféle keverő rendszereknél, levegőellátás kapcsán.

Milyen funkciókkal rendelkezik az eszköz?

Az áramláskapcsoló képes arra, hogy leállítsa a motort, ha nincsen áramlás, és elindítsa az áramlás indulásakor. Riasztó funkcióval is rendelkezik, vagyis jelzi, ha leáll az áramlás, és ugyanakkor abbamarad a riasztás, ha az áramlás ismét a megfelelő szintre emelkedik. Fontos tudni, hogy az áramlási sebesség mérése kiemelt jelentőséggel bír. Vannak olyan egyedi felhasználásra szánt eszközök, melyek eltérő működtetéssel rendelkeznek. A vákuummal működtetett áramláskapcsoló belső lapáttal üzemel, de létezik olyan is, amely belső dugattyúval aktiválja a kapcsolót. Az úgynevezett ultrahangos áramláskapcsoló esetében ultrahangos érzékelők észlelik az áramlás változását.

A szivattyúk megfelelő működése egy sornyi tényező függvényeként alakul. Akár egyetlen meghibásodás is maga után vonhatja a gördülékeny működés fennakadását. S hogy milyen márkákat érdemes előnyben részesíteni? Miként szivattyúk, így alkatrészek, kapcsolók terén is rendkívül fontos a minőség. Mivel gyakran folyamatos használatban vannak a készülékek, ezért az időtálló minőségre célszerű a hangsúlyt helyezni. Az online rendelés kényelmét kihasználva néhány kattintással megrendelhető a szükséges kapcsoló vagy szivattyú, így akár új eszköz beüzemelése, akár a régi korszerűsítése kapcsán is megtalálhatóak a szükséges darabok.Megosztás másokkal: