VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Amit a házi vízműről tudni érdemes

2016. November 15.

Amit a házi vízműről tudni érdemes

 

A víz a mindennapok nélkülözhetetlen eleme, hiszen a folyadékpótláshoz, a fürdéshez, az öntözéshez és egyéb kerti munkákhoz egyaránt nélkülözhetetlen. Szerencsére csupán a csapot kell megnyitnunk, és máris kihasználhatjuk a jótékony hatásait.

De mi a helyzet, ha nincs vezetékes víz?

Amennyiben a telkünk távol esik a civilizációtól, akkor bizony saját házi vízellátó rendszerre van szükségünk. Ennek egyik típusa a hidrofor vízellátó, amelynek előnye, hogy a szivattyú a vízfelhasználás függvényében lép működésbe. Tehát gyakorlatilag úgy működik mint a vezetékes vízhálózat, ahol a csap megnyitásakor lép működésbe a szivattyú.

Hogyan működik a házi vízellátó rendszer?

Maga a vízellátó egy szivattyúból és egy tágulási tartályból áll, tehát lényegében egy viszonylag egyszerű rendszerről van szó – amelynek éppen ezért a működése is könnyen megérthető.

A házi vízellátó lelke a tartály, amire rászerelnek egy nyomáskapcsolót és egy nyomásórát. Ezt egy ún. összekötő cső kapcsolja össze a szivattyúval. Amikor megnyitjuk a csapot, az uralkodó nyomás miatt a víz kifolyik. Ennek hatására csökken a nyomás és beindul a szivattyú, ami a csap elzárását követően a tartály feltöltéséig dolgozik. Ekkor a rendszer eléri a kikapcsolási nyomást és leáll.

Hogyan válasszunk házi vízellátó rendszert?

A vásárláskor érdemes rozsdamentes acélból készült hidrofor tartályt választani. Ügyeljünk arra is, hogy a nyomásmérő óra jó minőségű legyen, hiszen így hosszú éveken át remek szolgálatot tesz majd.

Lehetőség van az automata szivattyú választására is, amelynek nem része a tartály. Ennek előnye, hogy kevesebb alkatrész hibásodhat meg, így kisebb a valószínűsége, hogy rövid időn karbantartási munkálatokra lesz szükség.

Ha a civilizációtól távolabb lévő telekre szeretnénk kiköltözni, akkor szükségünk lesz házi vízellátó rendszerre. A vásárláskor minden esetben ügyeljünk a szivattyú és a tartály minőségére, hogy biztosak lehessünk a rendszer megbízhatóságában. 


 Megosztás másokkal:

Hozzászólások