VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Amit a házi vízműről tudni érdemes

Nyitólap   »   Blog   »   Amit a házi vízműről tudni érdemes
2016. November 15.

Amit a házi vízműről tudni érdemes

 

A víz a mindennapok nélkülözhetetlen eleme, hiszen a folyadékpótláshoz, a fürdéshez, az öntözéshez és egyéb kerti munkákhoz egyaránt nélkülözhetetlen. Szerencsére csupán a csapot kell megnyitnunk, és máris kihasználhatjuk a jótékony hatásait.

De mi a helyzet, ha nincs vezetékes víz?

Amennyiben a telkünk távol esik a civilizációtól, akkor bizony saját házi vízellátó rendszerre van szükségünk. Ennek egyik típusa a hidrofor vízellátó, amelynek előnye, hogy a szivattyú a vízfelhasználás függvényében lép működésbe. Tehát gyakorlatilag úgy működik mint a vezetékes vízhálózat, ahol a csap megnyitásakor lép működésbe a szivattyú.

Hogyan működik a házi vízellátó rendszer?

Maga a vízellátó egy szivattyúból és egy tágulási tartályból áll, tehát lényegében egy viszonylag egyszerű rendszerről van szó – amelynek éppen ezért a működése is könnyen megérthető.

A házi vízellátó lelke a tartály, amire rászerelnek egy nyomáskapcsolót és egy nyomásórát. Ezt egy ún. összekötő cső kapcsolja össze a szivattyúval. Amikor megnyitjuk a csapot, az uralkodó nyomás miatt a víz kifolyik. Ennek hatására csökken a nyomás és beindul a szivattyú, ami a csap elzárását követően a tartály feltöltéséig dolgozik. Ekkor a rendszer eléri a kikapcsolási nyomást és leáll.

Hogyan válasszunk házi vízellátó rendszert?

A vásárláskor érdemes rozsdamentes acélból készült hidrofor tartályt választani. Ügyeljünk arra is, hogy a nyomásmérő óra jó minőségű legyen, hiszen így hosszú éveken át remek szolgálatot tesz majd.

Lehetőség van az automata szivattyú választására is, amelynek nem része a tartály. Ennek előnye, hogy kevesebb alkatrész hibásodhat meg, így kisebb a valószínűsége, hogy rövid időn karbantartási munkálatokra lesz szükség.

Ha a civilizációtól távolabb lévő telekre szeretnénk kiköltözni, akkor szükségünk lesz házi vízellátó rendszerre. A vásárláskor minden esetben ügyeljünk a szivattyú és a tartály minőségére, hogy biztosak lehessünk a rendszer megbízhatóságában. 


 Megosztás másokkal:

Hozzászólások