VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A takarékos és egészséges kert titka

Nyitólap   »   Blog   »   A takarékos és egészséges kert titka
2016. November 16.

A takarékos és egészséges kert titka

 

A víz a mindennapok során nem csak a folyadékpótlás miatt fontos és nélkülözhetetlen. Ez az éltető
energia ugyanis a gazdálkodáshoz, az öntözéshez és egyéb háztáji munkákhoz is szükséges. A kisebb veteményesekben és a díszkertekben csakis akkor lesz élet, ha a növények megkapják a megfelelő mennyiségű vizet.

De ehhez nem érdemes csapvizet használni

Hogy miért nem? Egyrészt ez a megoldás igencsak költséges, tehát takarékossági szempontból teljes mértékben előnytelen. Másrészt a víz tisztításához különböző kemikáliákat használnak, amelyek nem feltétlenül tesznek jót a házi kertekben növekedő zöldségeknek és gyümölcsöknek. A túl kemény vagy magas klórtartalmú víz látható módon árt a növényeknek, és ez a nem megfelelő „táplálás” meglátszik a minőségükön is.

Éppen ezért érdemesebb az alternatív lehetőségek mellett dönteni

Ugyanis az öntözéshez nem muszáj az ivóvizet „pazarolni”, hiszen más módszerek közül is bátran választhatunk. Érdemes például egy nagyobb hordóban összegyűjteni az esővizet, és ezt felhasználni a kert táplálására. De mivel ez elég problémás lehet a szárazabb időszakokban ezért jobb, ha csak más rendszer kiegészítéseként használjuk.

A kerti kutak azonban mindig rendelkezésre állnak

Ezek fontosabb előnyei, hogy gyakorlatilag ingyenes vízforrások, illetve a nap bármely szakában, az év bármely hónapjában rendelkezésre állnak. Azonban fennáll a veszélye, hogy a mélyben található víz szennyezett. Ilyenkor természetesen nem alkalmas a növények öntözésére, hiszen nagyobb kárt okoznak, mint hasznot. Amennyiben azonban sikerül 7-8 méter mélyre leásni és használható vizet találni, akkor mindenképp érdemes ezzel a lehetőséggel élni. 

És ebben nyújt segítséget az önfelszívó szivattyú

Ezek felszíni telepítésű szivattyúk, éppen ezért rendkívül egyszerű a karbantartásuk. További előnyük, hogy magas a homoktűrő képességük, ezért rendkívül magas az élettartalmuk. Mindezek miatt nem meglepő, hogy igen kedvelt a felhasználók körében.

A kertek öntözéskor érdemes elfeledkezni az ivóvíz használatának lehetőségéről, és inkább más módszereket előnyben részesíteni. Az esővíz gyűjtése és felhasználása például remek kiegészítése lehet a kerti kútnak. 


 Megosztás másokkal:

Hozzászólások