VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A felsőkategóriás szivattyúk

Nyitólap   »   Blog   »   A felsőkategóriás szivattyúk
2016. November 17.

A felsőkategóriás szivattyúk

A gazdaságos otthon kialakításához érdemes minden elektromos eszközből a takarékos és minőségi darabokat választani. Az ún. ’A’ kategóriás termékek minden esetben megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, tehát ha ezt a jelzést látjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy felelősségteljesen döntöttünk. A mosógépünk, hűtőnk,TV stb. működése környezettudatos, és még a pénztárcánkat is megkíméli.

És mi a helyzet a szivattyúkkal?

Ez a kiegészítő rengeteg feladatot ellát a háztartásokban, hozzájárul a fűtéshez, a vízellátáshoz, de még a szennyvízkezelésről is gondoskodik. Ezekből a nélkülözhetetlen kiegészítőkből ma már rengeteg típus létezik, amelyek között természetesen ott rejlenek a kivételes minőségűek is.

Az ’A’ kategóriás szivattyúk

A háztartási eszközök vásárlásakor hatalmas segítséget jelent a besorolás. A vásárlók ez alapján könnyebben rátalálhatnak a számukra ideális lehetőségre – éppen ezért a szivattyúgyártók is bevezették ezeket a kategóriákat. Ráadásul a fenntartható fejlődés miatt 2013 óta gyakorlatilag már csak ’A’ kategóriás termékeket lehet megvásárolni.

Mi az előnye ennek a típusnak?

Az ’A’ kategóriás szivattyúk 80 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak az alacsonyabb besorolásúakhoz képest, vagyis egy háztartás akár 10 százalékot is megspórolhatunk velük havonta.

Hogy ez mit is jelent a valóságban?

Egy nagy hatásfokú ’A’ kategóriás keringető szivattyú

-      negyedét fogyasztja a televíziónak és a mosógépnek;

-      ötödét a mosogatógépnek; és

-      tizedét egy hagyományos 100 W-os keringető szivattyúnak.

Hogyan lehetséges mindez?

Ezeknek a szivattyúknak egyszerű a működése, hiszen elektronikusan kommutált, mágneses egyenáramú motorral üzemelnek. A hatékonyságot és az alacsony fogyasztást szupererős mágnesek biztosítják, amihez a szükséges védelemmel (túlfeszültség-, túláram-, rövidzárlat-, alacsony feszültség- és hővédelem) ellátott motor is hozzájárul.

A szivattyúk esetében, akárcsak a háztartási gépeknél is, rendkívül fontos a megfelelő minőség. Erről ad felvilágosítás a besorolás, amely alapján könnyen megállapítható, hogy mely eszközök tartoznak a környezeti és takarékossági szempontból is előnyös csoportba.

 

 Megosztás másokkal:

Hozzászólások