VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Amit a szárazon futásról tudni érdemes

2015. Augusztus 9.

Amit a szárazon futásról tudni érdemes

A szivattyúk hatékony működéséhez több kisebb-nagyobb eszközre és alkatrészre van szükség, amelyek bizonyos fizikai törvényszerűségek alapján működnek, és mérnöki pontossággal vannak összeillesztve. Mindent összevetve tehát rengeteg dolog szükségeltetik a minden szempontból ideális működéshez.

És legalább ugyanennyire sok gond merülhet fel

Ugyanis minden eszköz, így a szivattyúk működése közben is számos probléma kialakulhat. Ezeket okozhatja a szállított közeg, például ha nagy mennyiségű homok kerül a vízbe, amelyet így a berendezés már nem tud keringetni. De a probléma forrása az alkatrészek elhasználódása vagy meghibásodása is lehet.

Vagy a folyadék hiánya

Ha a folyadékok mozgatására kialakított szivattyúban nem kering a folyadék, akkor a szárazon futás esetéről beszélhetünk. Ez kihat az egész gép működésére, hiszen a tervezés során figyelembe vették, hogy az alkatrészeket működés közben folyadék éri majd. Éppen ezért ennek hiánya komoly gond, ilyenkor nincs ami a hűtést biztosítsa a súrlódási hővel szemben.

De ez ellen könnyedén lehet tenni

Az egyik megoldás a vízhiányvédő nyomáskapcsoló. A berendezés működésének lényege, hogy amennyiben a nyomás egy beállított határérték alá esik, a kapcsoló automatikusan leállítja a szivattyú működését.

Hatékony megoldás lehet továbbá az áramlás- és nyomáskapcsoló közös alkalmazása, amit a hosszabb ideig működő szivattyúk esetében érdemes alkalmazni. Ennek működése hasonló az előzőhöz, csak egy másik alkatrésszel érik el ugyanazt az eredményt.

A szivattyúk hosszan tartó ideális és hatékony működéséhez számos dologra van szükség. A megfelelő kiegészítőkkel megelőzhetőek a különböző meghibásodások, éppen ezért érdemes a lehető legjobb módon biztosítani a berendezés védelmét.Megosztás másokkal:

Hozzászólások