VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Amit a szárazon futásról tudni érdemes

2015. Augusztus 9.

Amit a szárazon futásról tudni érdemes

A szivattyúk hatékony működéséhez több kisebb-nagyobb eszközre és alkatrészre van szükség, amelyek bizonyos fizikai törvényszerűségek alapján működnek, és mérnöki pontossággal vannak összeillesztve. Mindent összevetve tehát rengeteg dolog szükségeltetik a minden szempontból ideális működéshez.

És legalább ugyanennyire sok gond merülhet fel

Ugyanis minden eszköz, így a szivattyúk működése közben is számos probléma kialakulhat. Ezeket okozhatja a szállított közeg, például ha nagy mennyiségű homok kerül a vízbe, amelyet így a berendezés már nem tud keringetni. De a probléma forrása az alkatrészek elhasználódása vagy meghibásodása is lehet.

Vagy a folyadék hiánya

Ha a folyadékok mozgatására kialakított szivattyúban nem kering a folyadék, akkor a szárazon futás esetéről beszélhetünk. Ez kihat az egész gép működésére, hiszen a tervezés során figyelembe vették, hogy az alkatrészeket működés közben folyadék éri majd. Éppen ezért ennek hiánya komoly gond, ilyenkor nincs ami a hűtést biztosítsa a súrlódási hővel szemben.

De ez ellen könnyedén lehet tenni

Az egyik megoldás a vízhiányvédő nyomáskapcsoló. A berendezés működésének lényege, hogy amennyiben a nyomás egy beállított határérték alá esik, a kapcsoló automatikusan leállítja a szivattyú működését.

Hatékony megoldás lehet továbbá az áramlás- és nyomáskapcsoló közös alkalmazása, amit a hosszabb ideig működő szivattyúk esetében érdemes alkalmazni. Ennek működése hasonló az előzőhöz, csak egy másik alkatrésszel érik el ugyanazt az eredményt.

A szivattyúk hosszan tartó ideális és hatékony működéséhez számos dologra van szükség. A megfelelő kiegészítőkkel megelőzhetőek a különböző meghibásodások, éppen ezért érdemes a lehető legjobb módon biztosítani a berendezés védelmét.Megosztás másokkal:

Hozzászólások