VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Amit a búvárszivattyúkról tudni kell

2015. Július 29.

Amit a búvárszivattyúkról tudni kell

A ház körüli vízkezeléshez olykor speciális megoldásra van szükség, hiszen előfordul, hogy nem csupán a víz „egyszerű” keringetésére keresünk megoldást – a bonyolultabb feladatok elvégzésére természetesen komolyabb eszközök dukál. A búvárszivattyúnál keresve sem találhatnánk különlegesebb berendezést, hiszen ha okosan „állítjuk hadrendbe”, akkor egyszerűen kihasználhatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Egy kis történelem

A búvárszivattyúk a történelmi típusok közé tartoznak, hiszen szűk száz évvel ezelőtt fedezték fel őket – 1929-ben még a turbinás változatát használták, de néhány évtizeddel később már megjelent a teljesen alámeríthető mélykúti búvárszivattyú. A típus népszerűsége lényegében a felfedezés óta töretlen, ráadásul megannyi előnyének köszönhetően manapság egyre elterjedtebb.

De miben rejlik a búvárszivattyú varázsa?

Vegyünk egy általános problémát: egy tetszőleges területről rövid idő alatt a lehető legtöbb vizet szeretnénk kinyerni.  Erre több megoldást is találhatunk, amelyek mindegyike kivitelezhető a búvárszivattyúval. Ugyanis ezzel a berendezéssel képesek lehetünk

-      vizet nyerni nagyobb mélységű kutakból,

-      eltávolítani a medencék vizét, valamint

-      vízmentesíteni az elázott vagy mélyebben fekvő területeket.

Az egyesek által csak merülőszivattyúként emlegetett eszközzel igen nagy mennyiségű folyadék eltávolítása oldható meg, azonban locsolásra nem alkalmas a berendezés, ugyanis a cső végén általában már nincs elég nyomás. Tehát az öntözéshez érdemes kibővíteni a búvárszivattyús megoldást.

Van még benne!

A merülőszivattyú további előnye, hogy nem csak a tiszta víz, hanem a szennyvíz kezelésére is alkalmas. Sőt, a 7-8 méternél mélyebb üzemi vízszint esetén szinte csak ez biztosít hatékony megoldást, éppen ezért az olajkitermelés során is gyakran hasznosítják.

Mindez pedig a jó rendszernek köszönhető

Ebben az örvényszivattyúk elvén működő gépben a folyadékok szállítását a lapátok mozgása biztosítja: a szívócsonkon beérkező víznek (vagy más folyadéknak) a lapátok adnak nyomatékot, hogy az a nyomócsonkon keresztül távozhasson.

A búvárszivattyú remek eszköz, megannyi előnyének köszönhetően kiváló kiegészítője a háztartásoknak, de a magán kertek mellett a mezőgazdaságokban is előszeretettel alkalmazzák. 

 Megosztás másokkal:

Hozzászólások