VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Amit a búvárszivattyúkról tudni kell

2015. Július 29.

Amit a búvárszivattyúkról tudni kell

A ház körüli vízkezeléshez olykor speciális megoldásra van szükség, hiszen előfordul, hogy nem csupán a víz „egyszerű” keringetésére keresünk megoldást – a bonyolultabb feladatok elvégzésére természetesen komolyabb eszközök dukál. A búvárszivattyúnál keresve sem találhatnánk különlegesebb berendezést, hiszen ha okosan „állítjuk hadrendbe”, akkor egyszerűen kihasználhatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Egy kis történelem

A búvárszivattyúk a történelmi típusok közé tartoznak, hiszen szűk száz évvel ezelőtt fedezték fel őket – 1929-ben még a turbinás változatát használták, de néhány évtizeddel később már megjelent a teljesen alámeríthető mélykúti búvárszivattyú. A típus népszerűsége lényegében a felfedezés óta töretlen, ráadásul megannyi előnyének köszönhetően manapság egyre elterjedtebb.

De miben rejlik a búvárszivattyú varázsa?

Vegyünk egy általános problémát: egy tetszőleges területről rövid idő alatt a lehető legtöbb vizet szeretnénk kinyerni.  Erre több megoldást is találhatunk, amelyek mindegyike kivitelezhető a búvárszivattyúval. Ugyanis ezzel a berendezéssel képesek lehetünk

-      vizet nyerni nagyobb mélységű kutakból,

-      eltávolítani a medencék vizét, valamint

-      vízmentesíteni az elázott vagy mélyebben fekvő területeket.

Az egyesek által csak merülőszivattyúként emlegetett eszközzel igen nagy mennyiségű folyadék eltávolítása oldható meg, azonban locsolásra nem alkalmas a berendezés, ugyanis a cső végén általában már nincs elég nyomás. Tehát az öntözéshez érdemes kibővíteni a búvárszivattyús megoldást.

Van még benne!

A merülőszivattyú további előnye, hogy nem csak a tiszta víz, hanem a szennyvíz kezelésére is alkalmas. Sőt, a 7-8 méternél mélyebb üzemi vízszint esetén szinte csak ez biztosít hatékony megoldást, éppen ezért az olajkitermelés során is gyakran hasznosítják.

Mindez pedig a jó rendszernek köszönhető

Ebben az örvényszivattyúk elvén működő gépben a folyadékok szállítását a lapátok mozgása biztosítja: a szívócsonkon beérkező víznek (vagy más folyadéknak) a lapátok adnak nyomatékot, hogy az a nyomócsonkon keresztül távozhasson.

A búvárszivattyú remek eszköz, megannyi előnyének köszönhetően kiváló kiegészítője a háztartásoknak, de a magán kertek mellett a mezőgazdaságokban is előszeretettel alkalmazzák. 

 Megosztás másokkal:

Hozzászólások