VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

A Pedrollo szivattyú egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal

2022. Február 9.

A Pedrollo szivattyú egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal

A Pedrollo szivattyú az egyik legmegbízhatóbb és igen fejlett technológiával készült, szinte bármilyen igényt kielégítő típusnak számít a kategóriájában, legyen szó háztartási, mezőgazdasági vagy éppen ipari felhasználásról, ahol a sajátos, extrém igények esetén is képesek megállni a helyüket. Mostani bejegyzésünkben ezt a márkát vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről, röviden kitérve a történetükre, felhasználási lehetőségeikre, valamint karbantartási igényeikre és lehetőségeikre egyaránt.

A Pedrollo szivattyúk rövid története

A vállalat névadó alapítója, Silvano Pedrollo, az 1974-ben Dubaiba tett látogatása során szembesült azzal, hogy a víz mekkora kincs. Az arab országban ekkor a víz ára még a kőolaj áránál is magasabb volt és kihívást jelentett, hogy valamennyi területre eljuttassák azt, kielégítve a lakosság vízigényét.

Silvano aztán még ebben az évben megalapította vállalkozását és első díját már 1979-ben elnyerte a Veronai Kereskedelmi Kamarától. Ezt számos másik is követte az évek során, amelyek nemcsak a szivattyúi által képviselt kiemelkedően magas technikai színvonalnak szóltak, hanem a cég társadalmi felelősségvállalásnak is. Az év merülőszivattyú vagy az év csőszivattyú díjak mellett, olyan elismerések is növelték a társaság renoméját, mint a fejlődő országokat segítő megoldásaiért vagy a szükséget szenvedő népek irányában folyamatosan tanúsított figyelemért odaítélt díjak. A vállalatcsoport célja, hogy globálisan segítsen a vízhiány sok országot érintő problémájának megoldásában. Napjainkban már a világ mintegy 160 országában elérhetőek, Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában és Ausztráliában egyaránt.

Milyen típusok léteznek?

A Pedrollo szivattyúk egyértelműen piacvezetőnek számítanak ebben a kategóriában, a vállalatcsoport termékei gyártása során mindig is szem előtt tartotta az innovációt és a minőséget. Ebben segíti őket a saját öntöde, présműhely vagy éppen műanyag fröccsöntő részlegek, ahol a technológia élvonalába tartozó megoldásokkal és gyártósorokkal képes előállítani az évtizedek alatt védjegyükké vált legmagasabb minőséget.

Évente több, mint kétmillió szivattyút állítanak elő, amelyek a mezőgazdaság, a háztartás és ipar területén is széles körben alkalmazhatóak. Legyen szó periférikus, centrifugális, önfelszívó vagy éppen búvárszivattyúkról, amelyek a tiszta, szennyezett víz és a legveszélyesebb szennyezett vizet mozgatására ugyanúgy alkalmas megoldásokat jelentenek. Termékeik további előnye, ami széles körben elterjedté teszi, hogy a kiváló minőségük ellenére is megfizethető, versenyképes áron érhetőek el.

Mennyire bonyolult a Pedrollo szivattyú bekötése?

Egy Pedrollo szivattyú bekötése természetesen nem sokban különbözik más gyártók termékeitől, vagyis nem elsősorban a márkát, hanem a szivattyú típusát kell szem előtt tartani a telepítés során. Mint minden szivattyú esetében, ennél is fontos pontosan felmérni a releváns paramétereket, más szóval, hogy milyen vízszállítási igényeink vannak, mekkora vízhozamra vagy nyomásra van szükségünk. Emellett számba kell venni a víznyerő hely tulajdonságait is, mert egyáltalán nem mindegy, hogy egy kerti medence vizét kell kiemelni vagy pedig egy fúrt kútból kell a vizet a felszínre hozni.

Egy búvárszivattyú bekötése viszonylag egyszerű, ezek a típusok a vízbe merítve működnek és elsősorban akkor használatosak, ha ki kell valahonnan szivattyúzni a vizet. Locsolásra vagy házi vízmű működtetésére az úgynevezett önfelszívó modellek jelentik a gyakori megoldást. Ezek a víz szintje felett üzemelnek, innen hozzák felszínre a kívánt mennyiséget. Az első beüzemelés előtt nagyon fontos, hogy a szivattyúházat és a szívótömlőt fel kell tölteni vízzel és várni, hogy a rendszer kidolgozhassa magából a légbuborékokat.

Tulajdonképpen az egész művelet nem egy bonyolult folyamat, viszont ami sokkal fontosabb, hogy a megfelelő típust válasszuk az adott feladatra. A bekötés során nagy segítséget nyújtanak a termékleírásban szereplő információk, illetve az interneten is találhatunk ezzel kapcsolatos oktatóanyagokat. A célra leginkább megfelelő szivattyú kiválasztása azonban sokszor nehéz feladatnak tűnik, tehát ebben mindenképpen érdemes egy jó szakember segítéséget kérni, ha mi magunk nem rendelkezünk a szükséges ismeretekkel ennek eldöntéséhez.

Milyen gyakran kerül terítékre a Pedrollo szivattyú javítás? 

A Pedrollo márkával minden esetben minőséget választunk. Egy megfelelően kiválasztott és használt darab 5-6 évig minden további nélkül működőképes marad, rendszeres karbantartás mellett ez a 10 évet is meghaladhatja. Érdemes a szivattyúk működését legalább 2-3 évente szakemberrel felülvizsgálni, hiszen egy hozzáértő már a kisebb jelekből is képes megállapítani, ha valami probléma merülhet fel hamarosan és azonnal ki tudja cserélni vagy fel tudja újítani az egyes alkatrészeket.

Könnyen elérhető a Pedrollo szivattyú alkatrész, ha szükség lenne rá?

Még egy érvet jelent, hogy az évtizedek során világmárkává vált, nemcsak a technológiai megoldásaikat, hanem viszonteladói hálózatukat is figyelembe véve. A vállalatcsoport számos országban jelen van és természetesen az alkatrészek utánpótlása szintén biztosított. Időről-időre felmerülhet bizonyos alkatrészek, mint a szivattyú csapágy vagy csúszógyűrű cseréje. Szerencsére a Pedrollo szivattyú alkatrészek nagy választékban érhetőek el, így ha egy hirtelen meghibásodás miatt lenne szükség valamilyen tartozék cseréjére, akkor nem kell sokat várni annak beszerzésével, legyen szó hűtőventilátorról, járókerékről vagy bármi másról.

Pedrollo szivattyú árak: kiváló minőség megfizethető áron

Nemcsak a technikai paraméterek és megbízhatóságuk, hanem ár-érték arányukat tekintve is piacvezetőnek számítanak. Ez az összeg természetesen attól függ, hogy milyen típusú és teljesítményű készülékre van szükségünk. Az egyszerűbb periférikus szivattyú nagyjából már 40 ezer Forinttól is elérhető, míg egy komolyabb ipari felhasználásra készült típus ára több millió is lehet. Viszont, válasszunk bármennyire komoly berendezést, abban biztosak lehetünk, hogyha a Pedrollo terméke mellett döntünk, akkor minden esetben a minőség mellett tettünk le a voksunkat.Megosztás másokkal: