VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Bízza a vízellátást a Lowara SCUBA kút szivattyúra!

Nyitólap   »   Blog   »   Bízza a vízellátást a Lowara SCUBA kút szivattyúra!
2022. Január 9.

Bízza a vízellátást a Lowara SCUBA kút szivattyúra!

A kút szivattyú elég széles felhasználási lehetőségekkel bír, egyéb kiegészítőkkel kombinálva, automata öntözőrendszer működtetésére, kézi vagy szórófejes kerti locsoláshoz szükséges vízellátás biztosítására is kiválóan alkalmazhatjuk.

A „házi” öntözőrendszerek szerelmesei is előszeretettel építik be a saját rendszerükbe, legyen szó ásott kútról vagy esőgyűjtőről (ciszternáról), illetve a kisebb méretű mezőgazdasági vízellátásban is segítségünkre lehet. Az alábbiakban megismerheti, hogyan foghat hozzá a beszereléséhez, képet kaphat arról, hogy mely tényezők alakíthatják a költségeket, illetve megismerkedhet közelebbről 3 minőségi kút szivattyú gyártó termékeivel is.

A fúrt kút szivattyú elhelyezése

A kútszivattyú telepítése veszélyes lehet, ha vízzel és elektromossággal van dolgunk, ezért fokozott óvatossággal kell eljárni. Mielőtt hozzákezdene, keresse meg a felhasználói kézikönyvet és olvassa át az óvintézkedéseket, minden egyéb figyelmeztetést, mielőtt elkezdené a telepítést! A kézikönyv fontos biztonsági szempontokat, kapcsolási rajzokat, az összeszereléshez szükséges szerszámokat, megfelelő földelési utasításokat, hibaelhárítási elemeket és lépésről-lépésre történő telepítési tippeket tartalmaz, amelyek a kútszivattyúra jellemzőek lehetnek.

A kút szivattyú telepítéshez ajánlott eszközök közé tartoznak a következők:

Csőkulcsok

Kesztyű és védőszemüveg

Csővégfogók vagy bilincsek

Teflonszalag

CSA/UL jóváhagyott elektromos szalag

Állvány/láncos emelő (mélyfúrású szivattyúkhoz)

Megfelelő méretű és hosszúságú merülő vezeték

Nyomatékszűrő

A kút szivattyú ár alakulásának szempontjai

A kútszivattyú és a telepítés ára attól függ, hogy mire van szüksége és hány liter vizet kell kinyerni. A berendezés ára attól függően változhat, hogy mire van szüksége. Vannak olyan szivattyúk, amelyek megakadályozzák az árvíz kialakulását az otthonában, ezek az alacsony átfolyású szivattyúk különböző költségekkel járnak attól függően, hogy mekkora vízmennyiséget tudnak kiszivattyúzni. Magyarországon a jó hálózati víznyomás mértéke körülbelül 4-6 bar. Ha az Öné ennél kisebb, akkor előnyös lehet egy nyomásfokozó szivattyú szakszerű beszerelése is, ami tovább növelheti a költségeket. Ne feledje, hogy a saját maga által végzett munka az otthoni hálózati vízellátáson veszélyes lehet, ezért mindig ajánlott szakembert fogadni. Jelentős károkat okozhat az ingatlanában, ha a dolgok rosszul sülnek el.

Umbra ACUATEC ásott kút szivattyú

Az Umbra ACUATEC többfokozatú szivattyúi ideálisak a feldolgozás, a permetezés, az ivóvíz, az öntözés, az ipar és a mezőgazdaság területén történő alkalmazásokra. Ezek az ideális ásott kút szivattyúk, ha nagy nyomáson jó áramlásra van szükség. A berendezés teste rozsdamentes acélból készül, míg a járókerék és a diffúzorok hőre lágyuló műanyagból vannak. A sorozat termékei indítókondenzátorral és beépített motorvédelemmel rendelkeznek, amelyek gyors és egyszerű telepítést tesznek lehetővé.

Minden ACUATEC szivattyú alapfelszereltségként 20 m hosszú, nagy teherbírású gumiból készült tápkábellel van ellátva, illetve úszókapcsolóval, de anélkül is megvásárolható. A manuális, úszókapcsolóval nem rendelkező változatnál továbbra is lehetőség van ezek vezérlésére a nyomóvezetékben elhelyezett nyomásszabályozóval. Az ACUATEC 40, az ACUATEC 60 és az ACUATEC 80 szivattyúkhoz kézi és automatikus opciók is rendelkezésre állnak.

Lowara SCUBA ásott kút szivattyú

A Xylem új SCUBA kompakt, közeli dugattyús kútszivattyúja újszintű megbízhatóságot és rugalmasságot biztosít a kutak, tartályok vagy víztározók, öntözőrendszerek és nyomásfokozó rendszerek elsődleges vízellátási lehetőségeihez. A SCUBA csendes, kompakt, többfokozatú gépek, nagyteljesítményűek és korrózióállóak. Úgy tervezték, hogy segítsenek megoldani a főként háztartási, könnyű kereskedelmi és mezőgazdasági vízellátási kihívásokat. A WRAS (Water Regulations Advisory Service) ivóvízszabványnak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ezáltal tökéletesen alkalmasak olyan alkalmazásokhoz, mint a magánkutak vagy tartályok lakossági használatra, a SCUBA DRY változat mellett pedig a kúton kívül zajmentes felszíni nyomásfokozó szivattyúként történő munkavégzéshez.

Ideális választás öntözéshez, tavakból, árkokból vagy ciszternákból történő vízbeszerzéshez, valamint házi kertek öntözéséhez vagy esővízhez is. A SCUBA könnyűipari felhasználásra is alkalmas, például autómosó rendszerekben a víz újra felhasználásához, szűrőgépekben vagy tartályokban. Ami a teljesítménytartományt illeti, az 5"-os rozsdamentes acélból készült, nagyteljesítményű SCUBA kútszivattyúk, akár 12 m3/h és 100 m maximális vízmagasságot is szállítanak, 2,2 KW motorteljesítménnyel. Az elektromos motort a szivattyúzott folyadék hűti, a belső kondenzátor és a beépített hővédelem pedig azt jelenti, hogy a berendezésnek nincs szüksége vezérlőpanelhez való csatlakoztatásra az indításhoz.

Pedrollo TOP MULTI ásott kút szivattyú

A Pedrollo TOP MULTI többfokozatú, zárt járókerékkel rendelkező, centrifugális kútszivattyú, ami különösen jól alkalmazható a kutakból történő szivattyúzáshoz és tartályokból történő vízfeltöltéshez. Két modell áll rendelkezésre: a MULTI Standard kézi működtetéshez és a MULTI AUT, ami beépített automatikus elektronikus vezérlővel rendelkezik, ami igény szerint vizet biztosít. Mindkét MULTI modell kiváló motorhűtési teljesítménnyel rendelkezik, a köpenyes motorkialakításnak köszönhetően, ami lehetővé teszi a szivattyú folyamatos, részben vízbe merített működését.

További innovatív jellemzői közé tartozik a kettős mechanikus tömítés a köztes olajkamrával, a motor teljes tömítettsége és az egyszerű kialakítás, a könnyű karbantartás érdekében. A gép szerkezete üvegszál erősítésű techno műanyag test és szívószűrő, Noryl járókerékkel és diffúzorokkal. Minden termék alapfelszereltségként rendelkezik alacsony vízszintet szabályozó úszókapcsolóval és 10 méteres kábellel. Ami a motort illeti, a kút szivattyú beépített, nem túlterhelő indukciós motorral van ellátva, amit folyamatos működésre terveztek a szakemberek. A motor tekercselésében a szivattyú túlterhelése ellen hővédő kapcsoló található.



Megosztás másokkal: