VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Miért éri meg anyagilag (is) a házi vízmű rendszer használata?

Nyitólap   »   Blog   »   Miért éri meg anyagilag (is) a házi vízmű rendszer használata?
2021. November 17.

Miért éri meg anyagilag (is) a házi vízmű rendszer használata?

A házi vízmű roppant gazdaságos és praktikus a felhasználásban – cikkünkben eláruljuk, miben rejlik a szóban forgó berendezés előnye.

Házi vízmű, avagy a családosok nagy kedvence

Érthető, hogy egy nagyobb paraméterekkel operáló családi háznak másak az igényei, mint egy szerényebb méretű, fővárosi lakásnak. A kert öntözése, a medence feltöltése vagy a háziállatok vízzel való ellátása komoly összegeket emészt fel. A búvárszivattyúk, kerti szivattyúk is jó szolgálatot tehetnek, ám a házi vízellátó rendszerek még ennél is többet nyújtanak: miközben megoldják az imént említett feladatokat, a háztartás vízigényét is jelentős részben fedezik.

A házi vízmű ott is nagy segítség, ahol nem megoldott a vízhálózat kiépítése

A tapasztalat azt mutatja, hogy a félreeső helyeken, például mezőgazdasági létesítmények, idilli környezetben lévő családi nyaralók esetében, a folyamatos vízellátás nem mindig megoldott. Ez bizony nagy fejfájást okoz a tulajdonosoknak, hiszen a vízhálózatra való csatlakozás roppant költséges. Ezekben a helyzetekben a házi vízellátó jelenti az ideális választást, hiszen a vezetékes víz alternatívájaként a vizet többek között a lefúrt kútból is képes „előcsalogatni”.

Milyen szerepeket tölthet be a házi vízmű?

A házi vízmű telepítésével járó előnyök számosak.

E nagyszerű előnyök elsősorban a hóvégi számlák összegének csökkenésében konkretizálódnak. De mégis, milyen területeken használható pontosan ez az okos berendezés? Ha nagyon egyszerűen szeretnénk fogalmazni, akár úgy is mondhatjuk, a házi vízellátó által felszivattyúzott víz minden olyan helyzetben kiválóan használható, amikor a víz minősége nem releváns. A WC öblítése tökéletes példa erre. Megdönthetetlen tény, hogy a WC öblítése több köbméternyi vizet kíván havi viszonylatban. Mivel ezt a mennyiséget a házi vízszállító hiányában a vezetékes vízhálózat által fedezzük, észre sem vesszük, mennyit spórolhatnánk, ha például a házi vízművel oldanánk meg a kérdést. A házi vízellátó által előállított vizet a fentiekben már említett öntözés és itatás mellett sokan fürdéshez is használják.

Egyszerű és nagyszerű – néhány szóban a házi vízellátó felépítéséről

Bármilyen hihetetlen is, de a házi vízellátó rendszerek felépítése egyáltalán nem bonyolult. Alapvetően ezek a berendezések három fő egységből állnak: szivattyúból, hidrofor tartályból és nyomáskapcsolóból.

A házi vízellátó rendszer szivattyúja, csakúgy, mint a kerti- vagy búvárszivattyúk esetében, a víz zökkenőmentes szállításában játszik nagy szerepet.

A házi vízellátó rendszer szivattyúját a nyomáskapcsoló működteti, a hidrofor tartály pedig a víz tárolását hivatott megoldani. Fontos megjegyezni, hogy a hidrofor tartálynak köszönhetően magának a berendezésnek nem kell folyamatosan működnie, ki-bekapcsolnia ahhoz, hogy az igényelt vízmennyiség a háztartás lakóinak rendelkezésére álljon. Ez nem csupán a kényelmi szempontok miatt előnyös, de elképesztően költségtakarékos is.

Házi vízmű nyomáskapcsoló – különbségek a hagyományos és digitális kapcsolók között

A házi vízmű rendszer nyomáskapcsolója tulajdonképpen maga a berendezés szíve-lelke – a rendszer automatikus működéséért felelős egység.

Ha a nyomáskapcsoló azt érzékeli, hogy a vezetékekben csökkent a nyomás, magától bekapcsol.

A hagyományos nyomáskapcsolókkal felszerelt berendezések esetében ez gyári beállítás függvénye. A modernebb és felhasználásában sokoldalúbb digitális nyomáskapcsolók esetében az értékeket maguk a felhasználók adhatják meg, ezáltal is biztosítva a rendszer teljes mértékben személyre szabott üzemelését.  A nyomáskapcsoló a villamosenergia spórolásában is élenjár, emellett pedig gondoskodik a berendezés hosszú élettartamáról is.

Megbízható márka: Pentax házi vízművek hagyományos és digitális nyomáskapcsolóval

A háztartás egyenletes vízellátásában a Pentax brand termékei jelesre vizsgáznak. Legyen szó az egyszerűbb, gyári beállítású nyomáskapcsolóval felszerelt egységekről vagy a modern digitális változatokról, a gyártó termékeinek kompromisszumoktól mentes, hosszú távú minőségét nyugodtan előre is borítékolhatjuk. Azoknak a vásárlóinknak, akik szettben gondolkodnak, szíves figyelmükbe ajánljuk a hidrofor tartállyal kiegészített Pentax készülékeinket is.

A Pedrollo házi vízellátó rendszer bekötésre készen várja az érdeklődőket

Az olasz Pedrollo készülékek maguk a kézzel fogható megbízhatóság, legyen szó akár ipari, akár háztartási felhasználásról. Az impozáns termékpalettájukon a házi vízellátó rendszerek is előkelő helyet foglalnak el – nem véletlenül. A szóban forgó házi vízművek bekötésre készen, igény szerint miden tartozékkal felszerelve várják az érdeklődőket a webáruházunkban. Ezek a kitűnő ár-érték aránnyal operáló berendezések tökéletesen alkalmazhatók a szezonálisan használt nyaralók esetében is.

A Pedrollo házi vízművek az anyaghasználat terén is elismerésre méltó minőséget reprezentálnak.

A szivattyúházat erős öntöttvas váz védi, a járókerék készülhet műanyagból vagy rézből, illetve a rendkívül időtálló rozsdamentes acélból is. A házi vízellátó berendezés tengelye is rozsdamentes acél anyaghasználattal készül. A tengely tömítése a szén/kerámia/NBR (akrilnitril-butadién-kaucsuk) anyagok kombinációjaként kiváló mechanikai tulajdonságokkal bír.

Házi vízmű bekötése fúrt kútra

A házi vízellátó rendszer bekötése, bár nem ördöngös feladat, kellő felkészülést és tudást igényel a vállalkozó szellemű tulajdonosok részéről. A rendszer telepítése többek között történhet ciszternára, tartályra és természetesen fúrt kútra is. Abban az esetben, ha az utóbbi megoldásnak szavazunk bizalmat, érdemes tudni, hogy a vízellátó bekötése tulajdonképpen ugyanazokat a lépéseket követi, mint a hagyományos szivattyúk. A sikeres végeredmény érdekében fektessünk nagy hangsúlyt a szívócsonk beszerelésére, a szívócsonk beszűkülése ugyanis komoly problémákat idézhet elő a jövőben. Figyelem! Ha csak a legcsekélyebb esélye is megvan annak, hogy a fúrt kútból származó vízzel homokszemcsék vagy egyéb törmelék is bekerül a csövekbe, mindenképpen érdemes a vízszűrő kiegészítő beszerelésén is elgondolkodni. A kínálatunkban természetesen ezek a hasznos egységek is megtalálhatók.

Kérjünk segítséget, ha szükséges

Nem lehetünk mindenben tapasztaltak - ha úgy érezzük, a házi vízellátó bekötése meghaladja a tudásunkat, mindenképpen kérjük szakember segítségét, ezáltal nemcsak a precíz és gyors munka garantált, de a berendezés garanciája sem vész el.Megosztás másokkal: